KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Işini kurana kosgeb desteği

KOSGEB Bingöl İl Müdürü Naci Özdemir, genel destek programı, girişimcilik destek programı, işbirliği-güç birliği destek programı, KOBİ proje destek programı, tematik proje destek programı, AR-Ge inovayon endüstriyel uygulama ve gelişen işletmeler piyasası KOBİ destek programlarıyla işini kurana destek olduklarını söyledi.

Işini kurana kosgeb desteği
04 MART 2015 ÇARŞAMBA 22:27
0
2142
0
AA aa

 Küçük ve orta büyüklükteki işletmeleri geliştirme ve destekleme idaresi başkanlığı Bingöl İL Müdürü Naci Özdemir, Çapakçur'un Sesi Programına konuk oldu.

Program moderatörü Mehmet Aslanoğullarının sorularını cevaplayan Özdemir, KOSGEB desteklemeleri hakkında bilgi verdi.

KOSGEB'in verdiği desteklerle bilindiğini ifade eden Özdemir, ekonominin gidişatına göre faizsiz kredi imkânlarının Bingöl'de yoğun bir şekilde uygulandığını söyledi.

Kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin desteklendiğini kaydeden Özdemir, kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin, genel destek programı, girişimcilik destek programı, işbirliği-güç birliği destek programı, KOBİ proje destek programı, tematik proje destek programı, AR-Ge inovayon endüstriyel uygulama ve gelişen işletmeler piyasası KOBİ destek programlarıyla destekleneceğini söyledi.

FİRMA DESTEKLEMELERİ

Konuşmasında firmalara tanınan destekleme imkanlarına değinen Özdemir: “Firmalar fuarlarda tanıtım ve çalışmalarında biz onlara katkı veriyoruz. Harcamaların yüzde 60'ını hibe desteği olarak veriyoruz. Firmalar kendi ürünlerini teşhir etme, müşteri potansiyelini arttırma açısından önemli. KOSGEB bu fuarlarda firmalara hibe desteği veriyor. Bingöl'deki işletmelerinde de bu konuda bazı adımları var. Böyle durumlarda desteğimiz var. Yurt dışı destek konusunda da yine KOSGEB'in hibe desteği söz konusu. 10 firma olması şartıyla, bir araya gelip şartlara uygun olarak hareket ederlerse yurt dışı gezilerinde onlara hibe desteği veririz. Yurt dışı desteklerimizde şunu amaçlıyoruz; İnsanlar gördüklerine daha bir inanıyorlar, Gezi ile iş gücü ve motive olayı oluyor. Tanıtım desteğimiz söz konusu. Bir kurum tanıtım desteği noktasında tanıtım broşürü veya katalog hazırlarlarsa 5 Bin lira hibe desteğimiz oluyor” dedi.

NİTELİKLİ ELAMAN DESTEĞİ

Firmanın personele verdiği maaşın yüzde 60'ının KOSGEB tarafından karşılandığını belirten Özdemir: “Bu 20 Bin liralık sınıra kadar bir destektir. Bunun dışında farklı bir elamanla yeni bir destek alınabilir. Bu destek tamamen karşılıksızdır yani bir hibedir. Firmalarda hali hazırda çalışanlar değil, yeni bir alım, yeni bir istihdam olması gerekiyor” diye konuştu.

Özdemir, diğer desteklemeler hakkında şunları söyledi;

“BELGELENDİRME DESTEĞİ”

Program kapsamımızda belgelendirme desteğimiz de var. İSO belgelerinde de yüzde 60 oranında desteğimiz var. Bu işletmelerin standartlarını yükseltme gibi amaçlar vardır. Firmanın ürünlerindeki Test masraflarını da biz destekliyoruz. Firmaların borç sürecinde kırılgan olduğu dönemlerde biz yardım ve destek veriyoruz. KOSGEB kapanmaya yüz tutmuş işletmelere yardım eder.

“GİRİŞİMCİLERE 100.000 LİRA DESTEK”

Girişimcilik desteğinde toplamda 100.000 lira. Bunun bir kısmı hibe bir kısmı faizsiz kredi. 30.00 lira hibe, 70.000 lirası ise faizsiz kredi. Bu destek ilk defa ticarete atılmış olacak şartı var. Bu konuda nitelikli eleman şartı yok, belirtilen şartlara uymak yeterli, ancak girişimcilik eğitimi art. 70 Saatlik bir eğitim süresi bu da 9-10 günlük bir eğitim süreci. Şuan hali hazırda da eğitim programlarımız mevcut. KOSGEB Kurumu Kültür Mahallesi Askerlik Şubesi karşısında. Ayrıntılı bilgi için bize müracaat edebilirler. Eğitimli hocalar refakatinde çeşitli diyaloglar söz konusu. Bu desteklerin mantığında Proje mantığı var. Proje kültürünü oluşturma amacıyla bir takım etkinliklerimiz ve desteklerimizde var. İnsanlar Projeleriyle gelirlerse, şartlar uygun olduğunda biz hibe ve desteğimizi sunarız. KOSGEB projelerin hayata geçirildiği bir güven ve umuttur.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın