KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2024 Çarşamba
°C

Kaçak avlanma doğa katliamına neden oluyor

Av sezonun açılmasıyla ilgili açıklamada bulunan Bingöl Avcılar ve Atıcılar Kulübü Başkanı Salim Bazencir, av döneminde yeteri kadar denetim yapılmadığını, kaçak ve bilinçsizce yapılan avlanma sonucu doğa katliamı yaşandığını söyledi.

Kaçak avlanma doğa katliamına neden oluyor
02 EYLÜL 2014 SALI 20:12
0
1731
1
AA aa

Av sezonu ile ilgili önemli bilgiler veren Bazencir: “Birinci grup av hayvanları (bıldırcın, üveyik) avlama tarihi 23 Ağustos itibariyle başladı. 23 Kasım itibariyle de avlanması bitecek. Bizim en önemli sorunumuz şu; Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bingöl Şube Müdürlüğü'nde yeteri kadar ekip ve ekipman yok. Yetkililerin yeteri kadar ilgilenmemesi, halkımızın bu konuda bilinçsiz ve duyarsız olması bizi zora sokuyor. Bingöl ve civarında tavşan ve keklik gibi hayvanlar 11'inci aydan sonra yağlanıyor ve semiz hale geliyor. Ama halkımız yaz aylarında tavşan ve keklik avına çıkıyor, böylece verimsiz avlanmaya sebep olduğu gibi bu hayvanların yok olmasına neden oluyorlar” dedi.

“YASAL AVCI OLABİLMEK İÇİN SERTİFİKA ALMAK GEREKİYOR”

Bu sezonda yaklaşık 25 kaçak avcıya ceza kesildiğini belirten Bazencir: “Aktif avcı olabilmek için Orman ve Su İşleri ve Milli Eğitim Bakanlıkları ile beraber yapılan kurslar ile sertifika veriliyor. Ancak bu şekilde aktif avcı olarak yasal avcılık yapılabilir. Kaçak avcılık yapanlar yakalandıklarında 700-800 TL gibi bir para ile cezalandırılıyor” ifadelerini kullandı.

Avlanma konusunda yapılan şikayetlere yetkililerce yetersiz kalındığını söyleyen Bazencir: “Ekip ve ekipman eksikliğinden dolayı ilçelerden gelen şikayetlerin değerlendirilmesi gidip yerinde incelenmesi konusunda geç kalınıyor. Bu sorunun çözülmesi için gerekli işlemlerin yapılması ve yeni ekiplerin oluşturulmasını istiyoruz. Özellikle de ilçelerde bu ekiplerin oluşturulması önem arz etmektedir” dedi.

2'inci grup av hayvanlarının (Keklik, Tavşan) yasal avlanma tarihinin 15 Ekim'de başlayacağını hatırlatan Bazencir: “Ülkemizde 18 yaşını dolduran herkes silah sahibi olabiliyor. Bu da bizi avlanma konusunda düşündürüyor. Bölgemizde herkes çok rahat silah ve tüfek sahibi olabiliyor. Her eline silah alan vatandaşımız da kendini potansiyel avcı olarak görüyor ve yasal prosedürlere dikkat etmeden bilinçsiz bir şekilde avcılık yapıyor. Silahların bu kadar rahat bir şekilde alınmaması gerektiğini düşünüyoruz. Cezaların da caydırıcı olması bir nebze de olsa kaçak avcılığın önüne geçecektir. Bu konuda da gerekli özenin gösterilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ismail (@Misafir_17762)
03 Eylül 2014 Çarşamba 16:29
Önce ormana sahip çıkacaksınız!
08.05.2024
18:06
Üniversite öğrencilerinden Gazze`ye destek
Üniversite öğrencilerinden Gazze'ye destek
Bingöl Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki ve Filistinlilere destek amacıyla kampüste nöbet eylemi başlattı. Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak da öğrencilere destek verdi.
08.05.2024
18:05
Bingöl`de trafik standı açılıp halk bilgilendirildi
Bingöl'de trafik standı açılıp halk bilgilendirildi
Bingöl'de trafik etkinlikleri çerçevesinde jandarma ve polis ekipleri tarafından kurulan trafik stantlarında hem bilgilendirme yapıldı hem öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.
08.05.2024
13:11
İlik nakli bekleyen Çınar Eymen için öğrenciler etkinlik düzenledi
İlik nakli bekleyen Çınar Eymen için öğrenciler etkinlik düzenledi
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaşayan ve birkaç yıldır ilik nakli bekleyen Çınar Eymen Çakar için Solhan Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencileri etkinlik düzenledi.
08.05.2024
13:09
Bingöl`de görenleri şaşırtan devasa mantar
Bingöl'de görenleri şaşırtan devasa mantar
Bingöl'de mantar toplamaya giden vatandaşlar 2 kilogram ağırlığında mantar buldu.
08.05.2024
12:30
'Mahzen-40' operasyonu! 127 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 49 ilde tefecilere ve dolandırıcılara yönelik düzenlenen 'Mahzen-40' operasyonlarında 127 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
08.05.2024
12:24
DİKKAT! Sağanak yağış geri geliyor
DİKKAT! Sağanak yağış geri geliyor
Türkiye, hafta sonu yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Batı bölgelerden başlayarak artan hava sıcaklıkları hafta sonu yeniden mevsim normalleri civarına düşecek. Bingöl'de hafta sonu plan yapacaklar bir daha düşünsün...!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın