KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Kava: adil davranılmalı

Kamuda tedbir kararı olarak açığa alımların gerçekleştirildiğini belirten Kava, “Bizim özellikle üzerinde durmak istediğimiz nokta, açığa alma ve ihraç süreçlerinde adil davranılmalı, masumların zarar görmemesinin mücadelenin en hassas tarafı olduğu unutulmamalıdır” dedi.

Kava: adil davranılmalı
24 EYLÜL 2016 CUMARTESİ 02:29
0
1537
0
AA aa

2016-2017 eğitim-öğretim dönemine ilişkin konuşan Eğitim Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, halkın inanç ve kültürünü esas alan yeni bir müfredat ile karma eğitim dayatmasının kalkması gibi önemli konularda açıklamalarda bulundu.

Kava, Özelikle bu süreçte dikkat edilmesi gereken bazı hususlar olduğunu ifade ederek, “Şuan kamuda bir tedbir kararı olarak açığa almalar oldu. Belki de çok ağır hukuki sonuçları olacak olan ihraç kararları alındı. Bizim özelikle üzerinde durmak istediğimizi nokta, açığa alma ve ihraç süreçlerinde adil davranılmalı, masumların zarar görmemesinin mücadelenin en hassas tarafı olduğu unutulmamalıdır. Çünkü masumun cezalandırılması suçlu olanlarında üzerini örtünmesi adına toplum vicdanında ciddi yaralara sebep olmaktadır” dedi.

“Kamu görevinden çıkarma gibi ağır hukuki sonucu olan bir işlemden evvel en azından bu kişilere masumiyetini ispatlama imkânı tanıyacak bir yolun tanınması gereklidir” Diyen Kava,  Kamu görevinden çıkarılanlar arasında tek bir masumun dahi bulunmaması gerektiği hususu, en az FETÖ/PKK mensuplarının ve destekçilerinin kamudan ihracı kadar önemli bir konudur.” İfadelerini kullandı.

“BU DERSİN KALDIRILMASI GEREKİR”

Milli Eğitim Şûrası'nda alınan kararları görmezden gelmek şûrayı değersizleştireceğini vurgulayan Kava, “Bizim özelikle 19. Milli Eğitim Şûrası'nda yaptığımız bazı teklifler uygulamaya geçilmedi. Burada o hususlara değinmek istiyorum. Turizm ve otelcilik okullarında,  alkollü içki ve kokteyl hazırlama dersi var, kesinlikle bu dersin kaldırılması gerekir. Bu halen kaldırılmadı, kaldırılması konusunda bu işin takipçisi olacağız.” dedi.

İlkokul 1, 2. ve 3. sınıflara da din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin konulması gerektiğini ifade eden Kava, “Ortaokulda hafızlık eğitimi alacak öğrenciler için ara verme süresinin 1 yıldan 2 yıla çıkarılması ve ara verilen sürelerde öğrencilere dışarıdan sınav hakkı verilmesi gerekir. Milli eğitim şurasında bu teklifler verildi, kabul edildi ama halen uygulamaya geçilmedi geçilmesini bekliyoruz ” dedi.

Milli eğitim tarafından başlatılan değerler eğitimine de değinen Kava,  “değerler eğitimin amacına uygun hale gelmesi için gerçekten değerler eğitiminin değerlere sahip insanlar tarafından verilmesi gerektiğini belirtti.

“ÖĞRENCİYİ EĞİTEN DEĞİL ÖĞÜTEN BİR MÜFREDAT YAPISINA SAHİBİZ”

Milli Eğitimin kök sorunlarından biri müfredat sıkıntısı olduğunu vurgulayan Kava, “Değerlerimizle barışık olmayan bir müfredat yapımız var. Yine öğrenciyi eğiten değil öğüten bir müfredat yapısına sahibiz. Halen sınav odaklı anlayış devam ediyor. İşte 12 yıl okuyup işsizler ordusuna eleman yetiştiriyoruz gibi ciddi manada bir handikabımız var. Bu noktada ders kitapları hazırlanırken, özelikle toplumun gelenek ve inanç değerlerine bağlı olarak ciddi manada hassasiyet gösterilmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“KARMA EĞİTİM 28 ŞUBAT MAHSULÜ OLAN BİR DAYATMADIR”

Karma eğitim 28 Şubat mahsulü olan bir dayatma olduğunu belirten Kava, “Türkiye'de karma eğitim pedagojik eksende tartışılmıyor, ideolojik eksende tartışılıyor. Bu konu bir Rejim meselesi gibi algılanıyor. Siyasal iktidarların tutumuna, durumuna göre değişen bir düzenlemeden ziyade bu konuya tez elden hak ve özgürlükler çerçevesinden bakıp, velilerin kendi çocuklarını tek cinsiyetli okullara gönderip, göndermeme anlamında devletin bir dayatma uygulama yerine onlara seçimlik hak vermesi açısından bu konuya yaklaşıyor ve karma eğitim dayatmasına karşı olduğumuzu her fırsatta dile getiriyoruz.  Batının ‘yüzyılın pedagojik yanlışı' olarak görüp vazgeçtiği karma eğitim mecburiyeti kaldırılmalı derken bir dayatmadan vazgeçilmesini, farklı tercihlerin önünün açılmasını kastediyoruz. İnsanların çocuklarını istedikleri yere göndermekte seçme hakkına sahip olsun. İsteyen kız, isteyen erkek, isteyende karma eğitim veren okullara çocuğunu göndersin.

“KARMA EĞİTİM DAYATMASINA HAYIR DİYORUZ”

Kava, Son olarak, iktidara çağrıda bulunuyorum. 28 Şubat sürecinden kalma ve ‘Yeni Tükiye'nin söylemiyle de asla uyuşmayan bu sistemin kesinlikle toplumun beklenti ve taleplerine cevap vermiyor, taleplerimizi bir kez daha seslendiriyoruz. Karma eğitim dayatmasına hayır diyoruz.” şeklinde konuştu.(İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın