KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Kayyum atamalarına tepki

Belediyelere kayyum atanmasına tepki gösteren DBP Belediye Meclis Üyesi Yıldırım; “İktidardan şunu hep duyduk ‘seçimle gelen seçimle gider, halkın iradesine karşı anti demokratik hiç bir müdahale asla kabul edilemez’ ama nedense mesele Kürdün demokratik iradesine gelince her şey mübah kabul ediliyor.”

Kayyum atamalarına tepki
19 EYLÜL 2016 PAZARTESİ 21:17
0
1540
1
AA aa

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, parti il örgütü ve Halkların Demokratik Partisi İl Örgütü, düzenlenen basın açıklamasıyla belediyelere kayyum atanmasına tepki gösterdi.

Burada basın metnini DBP Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Cihat Yıldırım,  tüm dünyanın kaygı ile izlediği, çok kritik ve bir o kadar da tehlikeli günlerden geçildiğini söyledi.

“Tarih sürekli tekerrür ediyor ve darbe süreçleri maalesef devam ediyor.” diyen Yıldırım, “Düşünün 21'inci yüzyıldayız, AB adayı, anayasasında demokratik hukuk devleti olduğu yazan bir ülkede yaşarken, devletin her kademesine göz göre göre sızan, yıllarca göz yumulan, adeta nazlı bir bebek gibi büyütülen, din tüccarı bir güruh tüm demokrasi, hukuk ve adalet savunucularının uyarılarına rağmen bağıra bağıra geliyorum diyerek darbe girişiminde bulundu. Her türlü darbenin kabul edilemez olduğunu, her şart altında karşısında olduğumuzu beyan etmiştik. Demokrasiye yapılan bu müdahalenin ülke için bir fırsat olduğunu ve bir daha böyle bir şeyin yaşanmaması için hukukun ve demokrasinin acilen güçlendirilmesi, tarafsız ve bağımsız bir yargı mekanizması oluşturulması gerektiğini söyledik ama söylediklerimiz dikkate alınmak bir yana  OHAL adı altında tam tersi uygulamalarla demokrasi ve hukuk katliamı yapılıyor. Ülkenin sahip olduğu tüm hukuk kuralları hiçe sayılarak ayaklar altına alınıyor” dedi.

“ASIL BÖLÜCÜLÜK BUDUR”

Kayyum atanan belediyelere Türk Bayrakları asıldığını anımsatan Yıldırım, şunları söyledi: “Düşünün ülkede anayasaya göre bir siyasi parti kuruluyor, yasal bir şekilde seçimlere giriyor, seçim bölgelerinde yüzde 70 ve 95 aralığında oy oranları ile demokratik bir şekilde 100'ün üzerinde belediye kazanıyor, hesapları ve işleyişi her yıl devletin denetim kurumları tarafından denetleniyor, seçim döneminden yaklaşık üç yıl geçiyor, hiç bir dava sonucu hüküm almamış yönetimlerine, tamamen anti demokratik ve hukukun, kelimenin tam anlamıyla hiçe sayıldığı bir şekilde kayyum atama yoluyla el konuluyor. Sanki yeni topraklar fethedilmiş gibi belediye binalarına onlarca Türk bayrağı asılıyor. Asıl bölücülük budur aslında. İktidardan şunu hep duyduk ‘seçimle gelen seçimle gider, halkın iradesine karşı anti demokratik hiç bir müdahale asla kabul edilemez' ama nedense mesele Kürdün demokratik iradesine gelince her şey mubah kabul ediliyor. Halkın iradesine Kayyum atama yoluyla yapılan bu anti demokratik müdahaleleri asla kabul etmediğimizi, anayasaya ve hukuka aykırı olduğunu, halkın seçtiklerinin ancak halk tarafından görevden alınabileceğini ve kayyumları tanımadığımızı söylüyoruz. Varsa bir sorun buyurun sandıkları hemen kuralım. Son olarak belirtmek istiyoruz ki şunun asla unutulmaması gerekiyor; bu ülkeye barışı ve demokrasiyi ancak ve ancak güçlü bir hukuk devleti olarak ve sorunları müzakere ederek getirebiliriz.” 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
YETER BE! (@Misafir_19928)
20 Eylül 2016 Salı 06:24
Kürt coğrafyasında hizmet bekleyen KÜRT HALKI'nın sokaklarını çukurlara boğan ALÇAKLARA imkan veren bütün TERÖR DESTEKÇİSİ belediyelerin kayyuma devredilmesini destekliyorum... Kürt sokağını ÇUKURLARLA kaptan ALÇAK OĞLU ALÇAKLARIN Bodrum'larda tatil yapmasını da UNUT-MAAA-DIK.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın