KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2024 Çarşamba
°C

Özmen: halktan kopuk siyaset yapılıyor

7 Haziran Genel Seçimlerine Bingöl’den bağımsız aday olarak girecek olan Mehmet Reşit Özmen, siyasetin halktan kopuk ve tamamen partilerin siyasi çıkarlarına yönelik olduğunu söyledi.

Özmen: halktan kopuk siyaset yapılıyor
13 NİSAN 2015 PAZARTESİ 07:02
0
2356
1
AA aa

 Halkın temsiliyeti noktasında siyasetçilerin eksik kaldığını ve her bölgeyi adil bir anlayışla kucaklayamadıklarını söyleyen Özmen, “Şükürler olsun uzun zamandır halkımızla iç içeyiz. İyi günlerinde kötü günlerinde, halkımızın yanında olabildik. Elimizden gelen her konuda onlara destek olmaya çalıştık. Bugün, bunun ne kadar kabul gördüğü ortaya çıkıyor. Her kesimden insanımız adaylık sürecimize ciddi bir destek vermektedir. Genel olarak oluşturulmuş siyasi parti politikalarının yerelde çok karşılık bulamayacağını tecrübe eden halkımız, bölge adına geliştirilecek politikaların, gerek söylevi gerekse de icraatı açısından kendilerine daha uygun olduğuna kanaat etmiş ve bağımsızlık fikrimize sahip çıkmıştır” dedi.

“HALKA BASKI YAPILIYOR”

Halkın, kendilerine belirli güçler tarafından baskı yapıldığını, korku politikası oluşturularak istemedikleri insanlara oy vermekten bıktığını ve tüm bu zorluklara rağmen temsil edilmek istediğini her ortamda kendileriyle paylaştığını kaydeden Özmen, “Maddi vaatler ve akrabalık ilişkileri koz olarak elde tutulmakta, seçilecek kişinin yetenek ve becerileri arka plana atılmaktadır. Bunları kamuoyu ve sizlerle paylaştıkça, halkımızın bize olan güveni artmakta ve insanlarımızın sesi daha gür çıkmaktadır. Bingöl'ün birçok kesiminin gerçek sorunları yansıtılmamakta bunun yerine popüler siyasi söylemler, amblemler ve yürütülen parti propagandalarıyla halk kandırılmaya ve aynı ninnilerle uyutulmak istenmektedir” ifadelerini kullandı.

Özmen, halkın arasındaki kutuplaşmanın kritik bir seviyeye ulaştığını ve sevgi bağlarının zayıflamasının yakın gelecek açısından ciddi tehlikeler arz ettiğini belirterek “İnsanımızın genetik kodlarıyla oynanmak istenilmektedir. Dinimizin, töremizin bize öğrettiği kutsal değerler vardır. Bunlardan en temelde olanı sevgi ilkesidir. Farklılıklarımıza rağmen birbirimizi sevmek ve bir ötekini değerli kılmak. Bu bağlamda halkımızın ihtiyacı olan kardeşlik tohumları yeniden gönüllere serpilmeli ve özlenen huzur ortamı bir an evvel inşa edilmelidir. En kutsal varlık insandır. Siyaset bize hizmet etmek yerine insanımızı zalim sistemin çarkı içinde ezip yok etmektedir. Bu da bizi elbette ki çok üzmektedir” dedi.

Bağımsız Özmen, çözüm süreci, yüzde 10 barajı, her kesime adil ve eşit hizmet dağılımı, çarpık kentleşme, işsizlik sorunu, şehrin sermayesinin olmayışı, parti içi taassuplar, şiddet ve inkar politikası gibi konularda da tüm kesimlerle fikir alışverişi yaptıklarını ve bu konudaki düşüncelerinin tamamen halkla aynı doğrultuda olduğunu belirtti.

Öte yandan geçtiğimiz gün hayatına son veren AK Parti Aday Adayı Celal Ayrancı'nın vefatının kendilerini çok üzdüğünü belirten Özmen, merhuma rahmet, yaslı ailesi ve sevenlerine başsağlığı diledi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
melih bayram (@Misafir_18698)
13 Nisan 2015 Pazartesi 23:19
kardeşim başarılı olmanı çok istiyorum Allah yardımcın olsun bingölün kirli siyasetine ilkeli olmak zor umarım başarırsın
08.05.2024
13:11
İlik nakli bekleyen Çınar Eymen için öğrenciler etkinlik düzenledi
İlik nakli bekleyen Çınar Eymen için öğrenciler etkinlik düzenledi
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaşayan ve birkaç yıldır ilik nakli bekleyen Çınar Eymen Çakar için Solhan Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencileri etkinlik düzenledi.
08.05.2024
13:09
Bingöl`de görenleri şaşırtan devasa mantar
Bingöl'de görenleri şaşırtan devasa mantar
Bingöl'de mantar toplamaya giden vatandaşlar 2 kilogram ağırlığında mantar buldu.
08.05.2024
12:30
'Mahzen-40' operasyonu! 127 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 49 ilde tefecilere ve dolandırıcılara yönelik düzenlenen 'Mahzen-40' operasyonlarında 127 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
08.05.2024
12:24
DİKKAT! Sağanak yağış geri geliyor
DİKKAT! Sağanak yağış geri geliyor
Türkiye, hafta sonu yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Batı bölgelerden başlayarak artan hava sıcaklıkları hafta sonu yeniden mevsim normalleri civarına düşecek. Bingöl'de hafta sonu plan yapacaklar bir daha düşünsün...!
08.05.2024
12:14
Hukuk mesleklerine girişte sınavlı dönem!
Hukuk mesleklerine girişte sınavlı dönem!
Avukatlık stajına başlayabilmek, Hâkim ve Savcı Yardımcılığı Sınavına girebilmek için Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavını kazanmak gerekecek. Yeni düzenlemeler Resmî Gazete'de yayınlandı.
07.05.2024
22:59
Arıkan:
Arıkan: 'Master planı çalışmalarına başladık'
Bingöl Deprem Çalıştayı kapanış programında konuşan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan: 'Master planı konusunda Bingöl Belediyesi olarak çalışmamız başladı. Bu çalıştayın bu anlamda bize çok ciddi anlamda katkı sunacağını, yol göstereceğini ve bizi doğru yönlendireceğini düşünüyorum' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın