KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2024 Çarşamba
°C

Seçim startı verildi

01 Kasım 2015 Pazar Günü yapılacak olan 26. dönem milletvekili genel seçimleri için milletvekili aday adayı olacak kamu görevlilerinin istifa süreci bugün saat 17.30’da doluyor.

Seçim startı verildi
30 AĞUSTOS 2015 PAZAR 23:48
0
2610
0
AA aa

01 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak olan milletvekili seçimleri için siyaset kazanı kaynamaya başlıyor.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), 1 Kasım'da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimine dair Resmi Gazete'de yer alan kararına göre; milletvekili adayı olmayı düşünen kamu görevlilerinin bugün mesai bitimine kadar istifa etmeleri gerekiyor.

AK Parti ve CHP, 1 Kasım seçimleri için adaylık başvuruları için belirlediği takvimi zaman geçirmeden açıkladı. Buna göre milletvekili adayları yarından itibaren il ve ilçe teşkilatlarına başvuru yapacaklar. AK Parti'de milletvekili adaylığı başvuruları 3 Eylül'de, CHP'de 7 Eylül'de sona erecek. MHP ise başvuru takvimini pazartesi günü toplanacak MYK'da belirleyecek. HÜDA PAR ise seçime girecek partiler arasında olmadığı için YSK'ya itiraz dilekçesini verdi. HÜDA PAR'ın seçime parti olarak girmesi bekleniliyor. HDP'nin ise, seçim takvimi ile ilgili bildirisi şuana kadar bulunmuyor.

AK PARTİ'DE BAŞVURULAR BUGÜN BAŞLIYOR

AK Parti, 1 Kasım seçimlerine yönelik adaylık sürecini netleştirdi. Milletvekili aday adaylığı için başvurular bugün sabah saat 08.00'de başlayacak ve 3 Eylül Perşembe günü akşam saat 19.00'da sona erecek.

Partinin önceki gece yapılan MYK ve MKYK ortak toplantısında alınan karara göre, 7 Haziran'da milletvekili seçilenlerden yeniden aday olmak isteyenler de diğer aday adayları gibi başvuru yapacak. Aday adayı erkeklerden 5 bin, kadınlardan 2 bin 500 lira ücret alınacak.

Engellilik oranı yüzde 40 ve üzerinde olanlardan bu durumlarını belgelemek koşuluyla başvuru ücreti alınmayacak. Aday adayları da yine eskisi gibi merkez yoklaması yöntemiyle belirlenecek. Bunun için yine önceki seçimde olduğu gibi aday değerlendirme komisyonları kurulacak.

ADAY YAPILACAK KAMU ÇALIŞANLARİ İSTİFA ETTİRİLECEK

AK Parti yönetimi, devlet kademelerinde çalışan ve aday yapılacak olan isimlere ‘İstifa et' diyecek. Nokta atışı olarak istifa ettirilecek olan bu isimler, uygun yerlerden aday gösterilecek. Yine 7 Haziran seçimlerinde aday adaylığı başvurusu yapmamış olan ve aday olmasında fayda görülen isimlere de adaylık başvurusunda bulunmaları belirtilecek.

1 Kasım seçimlerine iki ay kalması, arada da 12 Eylül'de yapılacak AK Parti büyük kongresinin bulunması, takvimi iyice sıkıştırdı.

Hemen her bölge için sürprizler yaşanması da olası bir durum. Bingöl merkez, Genç ve Solhan ekseninde belirlenmesi öngörülen aday listesinde kimlerin yer alacağı elbette kesin değil. İsimler üzerinden avantaj ve dezavantajlar değerlendirilecek.

‘YILMAZ VE BALUKEN BİNGÖL'DEN ADAY' OLACAK

07 Haziran Genel seçimlerinde Diyarbakır'dan milletvekili seçilen Başbakan Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz'ın yeniden Bingöl merkez adayı olacağı ve liste 1'de kalacağına dair bilgiler paylaşıyor.

Ayrıca HDP Diyarbakır milletvekili Dr. İdris Baluken'in de yine Bingöl merkez adayı olacağı ve liste 1'de yer alacağı konuşuluyor.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ile Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurtdışı Örgütlenmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ise, 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak genel seçimlerde aday olacak örgüt temsilcileri için takvimini açıkladı. Tekin ve Bingöl tarafından il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen genelgede şunlar kaydedildi:

“1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekili seçiminde aday olmak isteyen il, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeleri, il-ilçe gençlik ve kadın kolları başkanlarının en geç 31 Ağustos 2015 Pazartesi günü saat 17.00'ye kadar istifa etmiş olmaları ve istifa dilekçelerini Genel Sekreterliğe göndermeleri gerekmektedir. Gereğini rica eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.”

Ayrıca CHP'nin resmi internet sitesinde 01 Kasım 2015 tarihinde yapılacak milletvekili seçimleri ile ilgili şu görüşlere yer verildi: “1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak Milletvekili Genel Seçimlerinde, tüm seçim çevrelerinde, adayların “Merkez Yoklaması Yöntemi” ile tespit edilmesine ve Tüm seçim çevrelerinde, milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin 31 Ağustos 2015 Pazartesi günü saat 09.00 ile 07 Eylül 2015 Pazartesi günü saat 17.00 arasında Genel Merkeze başvuru yapmalarına karar verilmiştir. Yüksek Seçim Kurulu henüz açıklayıcı bir karar vermediğinden, 7 Haziran seçimlerinde başvuran Milletvekili Adaylarımızın da müracaat dosyası hazırlayıp vermeleri gerekmektedir”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2024
18:06
Üniversite öğrencilerinden Gazze`ye destek
Üniversite öğrencilerinden Gazze'ye destek
Bingöl Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki ve Filistinlilere destek amacıyla kampüste nöbet eylemi başlattı. Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak da öğrencilere destek verdi.
08.05.2024
18:05
Bingöl`de trafik standı açılıp halk bilgilendirildi
Bingöl'de trafik standı açılıp halk bilgilendirildi
Bingöl'de trafik etkinlikleri çerçevesinde jandarma ve polis ekipleri tarafından kurulan trafik stantlarında hem bilgilendirme yapıldı hem öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.
08.05.2024
13:11
İlik nakli bekleyen Çınar Eymen için öğrenciler etkinlik düzenledi
İlik nakli bekleyen Çınar Eymen için öğrenciler etkinlik düzenledi
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaşayan ve birkaç yıldır ilik nakli bekleyen Çınar Eymen Çakar için Solhan Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencileri etkinlik düzenledi.
08.05.2024
13:09
Bingöl`de görenleri şaşırtan devasa mantar
Bingöl'de görenleri şaşırtan devasa mantar
Bingöl'de mantar toplamaya giden vatandaşlar 2 kilogram ağırlığında mantar buldu.
08.05.2024
12:30
'Mahzen-40' operasyonu! 127 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 49 ilde tefecilere ve dolandırıcılara yönelik düzenlenen 'Mahzen-40' operasyonlarında 127 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
08.05.2024
12:24
DİKKAT! Sağanak yağış geri geliyor
DİKKAT! Sağanak yağış geri geliyor
Türkiye, hafta sonu yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Batı bölgelerden başlayarak artan hava sıcaklıkları hafta sonu yeniden mevsim normalleri civarına düşecek. Bingöl'de hafta sonu plan yapacaklar bir daha düşünsün...!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın