KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Selamet için islam nesli şart

Toplumda yaşanan sorunlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Bingöl'ün tanınmış âlimlerinden Molla Abdullah Akdeniz, toplumun selameti için İslam ahlakıyla bir nesil yetiştirilmesinin gerekliliğini söyledi.

Selamet için islam nesli şart
23 EYLÜL 2014 SALI 01:17
0
1382
0
AA aa

Toplumun selameti için temiz neslin yetişmesi ve korunması gerekliliğine vurgu yapan Akdeniz, ebeveynler ile âlimler ve okul yöneticilerinin sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiğini söyledi.

Günümüzde gençlerin İslam'dan uzaklaştığını ifade eden Akdeniz: “Bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz, temiz bir nesildir. Günümüz neslini kaybetmek üzereyiz. Müstesna gençlerimiz dışında yeni nesil Allah muhafaza kaymak üzeredir. Gençlerimiz başka yollara gitmiştir. İslam'dan uzaklaşıyorlar. Hatta insaniyetten dahi uzak kaldıklarını görüyoruz. Rabbim gençlerimize şuur ve hidayet nasip etsin” dedi.

“KENDİNİZİ VE YAKINLARINIZI ATEŞTEN KORUYUN”

Allah'ın Kur'an-ı Kerim'de ebeveynlere uyarıda bulunduğuna dikkat çeken Akdeniz: “Kur'an'da Rabbimiz, ‘Ey iman edenler! Kendinizi ve yakınlarınızı ateşten koruyun ki onun yakıtı insanlar ve taşlardır; üzerinde oldukça sert, güçlü melekler vardır. Allah kendilerine neyi emretmişse ona isyan etmezler ve emredildiklerini yerine getirirler.' buyuruyor. Çocuğunuzu İslami terbiye ile yetiştirin kâfirlerin girdiği cehenneme girmesinler. Her anne ve baba üzerine elzemdir ki, çocuğunu imani hakikatlerle yetiştirsin ve yakıtı insanlar ile taşlar olan o cehennemden kurtarsın ve cennet adayları olarak yetiştirsin. İman'ın muhafazası ne kadar önemli ise neslin muhafazası da o kadar önemlidir. Neslimizi iyi yetiştirmek ve muhafaza etmek üzerimize farzdır. Herkes bu konuda mükelleftir” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARINIZI İSLAM TERBİYESİ İLE YETİŞTİRİN”

Çocukların 7 yaşına geldiği zaman İslam'ın emir ve yasaklarının anlatılması gerektiğini söyleyen Akdeniz: “Çünkü çocuklar daha küçükken mükellef değiller, anne ve babasına bakıyorlar. Çocuk anne babasının sözü üstünde bir söz tanımaz. Anne ve baba ne demişse çocuk için geçerli söz odur. Onların sözü dışında söz ve kimseyi tanımaz. Dolayısıyla her anne ve baba üzerine farzdır ki, İslam'ın terbiyesi ve ahlakıyla çocuğunu yetiştirip büyütsün. Aksi takdirde çocuklarını İslami ahlakla yetiştirmeyen anne ve babalar mesuldür. İlerde çocuklarının kötü olmasında ve kötülük yapmasında ortaktırlar. Eğer anne ve baba üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmişse, daha sonra evlat büyümüş, tek başına karar verme yaşına gelmiş ve Allah korusun bozulmuşsa burada anne ve babanın sorumluğu yoktur. Çünkü görevlerini en iyi şekilde yerine getirmişlerdir. Bu şuura sahip ebeveynlerin gayretleri boşuna gitmez inşallah” şeklinde konuştu.

İyiliği emredip kötülüğü men etmek vazifesinin en iyi şekilde yerine getirilmesinin gerektiğini söyleyen Akdeniz: “Toplumun huzuru ve selameti için ‘iyiliği emretmek ve kötülükten men etmek' vazifesini yapmak hepimiz üzerine farzdır. Bu görevi yapmazsak başımızda bela ve musibetler eksik olmaz. En iyilerimiz dua etse dualarımız kabul olmaz çünkü her kötülük işleniyor ve bizler bunların önüne geçmiyorsak Allah muhafaza etsin durum daha kötü olur.” ifadelerini kullandı.

“SORUMLULUKLARIMIZI YERİNE GETİRİRSEK İYİ BİR NESİL YETİŞİR”

Son zamanlarda gençlerin uyuşturucuya yönelmesi tehlikesine de değinen Akdeniz: “Eğer ebeveynler, Âlimler ve okuldaki yöneticiler tam olarak görevlerini yerine getirseler; gençlerimiz, uyuşturucu ve kötü alışkanlıklara yönelmez. Böylece temiz iyi bir nesil yetişmiş, toplumun huzuru ve selameti sağlanmış olur” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın