KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2024 Çarşamba
°C

Tedes tamam!

Emniyet Genel Müdürlüğü, kent trafiğini düzene sokması beklenen TEDES Projesine olumlu yanıt verdi. Belediye ve Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle şartnamesi hazırlanmaya başlanan proje kısa sürede ihaleye çıkacak.

Tedes tamam!
17 HAZİRAN 2016 CUMA 02:03
0
2813
3
AA aa

Bingöl Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Şubat ayında Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderilen Elektronik denetleme sistemi (TEDES) projesinde ihale aşamasına geçildi.

Şartname hazırlanıp proje ihale edildikten sonra İl Emniyet Müdürlüğü'nün belirleyeceği alanlarda sistem kurulacak ve 7/24 denetim sağlanacak. Sürücülerin, emniyet şeridi ihlali, hız ihlali, kırmızı ışık ihlali ve park ihlali yapmaları durumunda kesilecek cezadan belediye yüzde 30 pay alacak.

BARAKAZİ: “TEDES'E ÇOK İHTİYACIMIZ VAR”

Şartname hazırlık sürecinin devam ettiğini belirten Bingöl Belediyesi Başkanı Yücel Barakazi, “Emniyet Müdürlüğümüz ile görüşmelerimizi yaptık ve ihale süreci çalışmalarına başladık. Şartname hazırlandıktan hemen sonra ihaleye çıkacağız ve projeyi gerçekleştireceğiz. TEDES'e çok ihtiyacımız var, bu sistem kurulduktan sonra şehir trafiği büyük oranda düzelmiş olacak” dedi.

Özellikle trafiğin yoğun olduğu bölgelerde uygunsuz şekilde araç parklarının önlenmiş olacağını belirten Barakazi, şunları söyledi: “Uygunsuz araç parklarına cezai işlemler artık bu sistem üzerinden otomatik olarak yapılacak. Çarşıda gezindiğimizde görüyoruz, Genç Caddesi üzerinde uygunsuz bir şekilde çift taraflı araç parkları yapılıyor. Bu sistem trafiğin yoğun olduğu alanlar başta olmak üzere kavşak noktaları ve sistemin kurulduğu her noktayı düzenlemiş olacak. TEDES sistemiyle cezai işlemler otomatik olarak yapılacak ama biz cezadan yana da değiliz. Sürücülerimiz ve esnaflarımızın işgal konusunda duyarlı olması gerekiyor. Temizlik işleri ve kaldırım işgalleri başta olmak üzere birçok noktada cezai işlemler uygulamak zorunda kalıyoruz. Ceza uygulanmadan önce özellikle kahvehaneler başta olmak üzere kaldırımları işgal eden işletmelerimizi defalarca sözlü olarak uyarıyoruz. Bir noktadan sonra cezai işlem uygulamak zorunda kalıyoruz.”

DUYARLILIK ÇAĞRISI

Bingöl'ün kültürel değişime ihtiyaç duyduğunu belirten Barakazi, “Hepimizin el ele vererek bu kültürel değişimi, dönüşümü sağlama noktasında bir şeyler yapmamız gerekiyor. Temizlik, imar, çevre, işgaller ve birçok alanda kültürel sorunlar yaşıyoruz. Örneğin işgaller konusunda sadece bu sene 200'ün üzerinde tel sökmüşüz. Şahsın veya kamunun arazileri tel örgülerle çevrelenerek işgal edilmeye çalışıyor. Bu sorun geçen seneye oranla daha da artmış durumda. İlimize ve insanımıza zarar verebilecek tüm kültürel alışkanlıkları bertaraf etmemiz gerekiyor. Maalesef kültürel problemler Bingöl'ümüzün en temel sorunları arasında yer alıyor ve biz bunların örneklerini çok fazla görüyor, yaşıyoruz. Her sorunu cezayla halledemeyiz, ben diyorum ki bu kültürel değişimi dönüşümü biraz da olsa gerçekleştirelim. Ben ceza uygulandığında çok üzülüyorum ama defalarca uyarı yapılmasına rağmen, kurallara uyulmadığında ve işler bir aşamaya gelindiğinde mecburen cezai işlemlere başvurmak zorunda kalıyoruz. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
kamil mentolci (@Misafir_19731)
19 Haziran 2016 Pazar 11:10
çewliğin merkezindeki sözde bayanlar tuvaleti sizin eserinizdir..lütfen gereken hassasiyeti gösteriniz...ne size ne çewliğe yakışmıyor
Ahmet BULAK (@Misafir_19730)
17 Haziran 2016 Cuma 12:10
Sayın Barakgazi; trafiği anladım da bu kaldırım işgallerine ne zaman dur diyeceksiniz? Vilbordlarda kadınlarınıza kapanın diyeceğinize bankanın önüne, caddeye, kaldırıma sandalye atıp el alemin çoluğununu çocuğunu taciz edenlere ne zaman dur diyeceksiniz? Allah'a havale ediyorum sebep olup, göz yumanları....
Kamil YALIN (@Misafir_19729)
17 Haziran 2016 Cuma 11:26
sayın başkanım 200 'ün üzerinde tel sökmüşsünüz iyide acaba 5 yol mevkiinde yamaç yulu ve yeşilyurta giden yolları hiç görmedinizmi vatandaş kaldırımdan vaz geçmiş yolun ortasına kürsü atarak çay satan kahvahaneleri diyelim siz görmediniz tabiki her şeyin sizin görmeniz mümkün değildir acaba zabıta memürlarınız ne iş yapıyorlar bir çıkıp dolaşsalar ayrıca o kaldırımdan hangi bayan geçe biliyor bir yerde ticari ahlak yoksa cezalar kaçınılmazdır gerekirse ruhsatlar iptal edilsin. saygılarımla.
07.05.2024
22:59
Arıkan:
Arıkan: 'Master planı çalışmalarına başladık'
Bingöl Deprem Çalıştayı kapanış programında konuşan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan: 'Master planı konusunda Bingöl Belediyesi olarak çalışmamız başladı. Bu çalıştayın bu anlamda bize çok ciddi anlamda katkı sunacağını, yol göstereceğini ve bizi doğru yönlendireceğini düşünüyorum' dedi.
07.05.2024
14:42
Bingöl`de bir ayda 6 milyon lirayı aşkın trafik cezası kesildi
Bingöl'de bir ayda 6 milyon lirayı aşkın trafik cezası kesildi
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, 2024 Nisan ayı içerisinde kent merkezinde yapılan denetimlerde kural ihlali yapan araç sürücülerine 6 milyon 306 Bin 404 TL idari para cezası kesildiğini bildirdi.
07.05.2024
13:55
Bingöl merkez muhtarları yeni başkanını seçti
Bingöl merkez muhtarları yeni başkanını seçti
Üç adayın yarıştığı Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanlığı seçimlerini Merkez Ekinyolu Köyü Muhtarı Mehmet Erdoğan kazandı.
07.05.2024
13:26
Bingöl`de sebze fidesi satışları başladı
Bingöl'de sebze fidesi satışları başladı
Bingöl'de 2024 yılı yaz dönemi için hazırlıklarını tamamlayan fide üreticileri, satışlara başladılar. Fide alacak yetiştiricilerin dikkat etmesi gereken hususlara dikkat çeken fide üreticisi Murat Alınak; 'Üreticinin tohum seçimi kadar, alınan fidenin ekim yapılacak alana uyumu da bir o kadar önemlidir' dedi.
07.05.2024
13:25
Bingöl Üniversitesi ve İTÜ arasında iş birliği protokolü
Bingöl Üniversitesi ve İTÜ arasında iş birliği protokolü
Bingöl Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi arasında iş birliği protokolüne imza atıldı. Protokol çerçevesinde, Bingöl Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri İstanbul Teknik Üniversitesinin imkanlarından yararlanabilecek.
07.05.2024
13:23
Bu iki çiçeği koparmanın cezası yarım milyon lira
Bu iki çiçeği koparmanın cezası yarım milyon lira
Endemik tür olan ve halk arasında 'ağlayan gelin' diye bilinen 'ters lale' ile 'baskilensis' koparanlara 488 bin 630 lira idari para cezası uygulanacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın