KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Tek arzumuz: huzur!

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bingöl’e gelen Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, terör örgütünü lanetleyerek, bölgenin yaşadığı sıkıntılara vurgu yaptı; “Bu bölgede yaşayan insanımızın en temel arzusu, huzurun güvenin olduğu bir ortamda geleceği güzel bir şekilde inşa etmek. Diğer bölgedeki insanımız neyi istiyorsa, aslında bu bölgede yaşayan insanımız da temel arzusu budur. Bu bölgede tek eksiğimiz var, oda tam anlamıyla arzu ettiğimiz huzur ve güven ortamıdır.”

Tek arzumuz: huzur!
10 EYLÜL 2015 PERŞEMBE 05:34
0
3528
0
AA aa

 Havayoluyla Bingöl'e gelen Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger'i makamında ziyaret etti.

Şeref defterini imzaladıktan sonra açıklamalarda bulunan Yılmaz, terör örgütünü lanetledi. Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki insanların huzur istediğini vurgulayan Yılmaz, “Bingöl'de iken şunun da altını çizmek istiyorum, bu bölgede yaşayan insanımızın en temel arzusu, huzurun güvenin olduğu bir ortamda geleceği güzel bir şekilde inşa etmek. Diğer herhangi bir bölgede insanımız neyi istiyorsa, aslında bu bölgede yaşayan insanımız da temel arzusu budur. Burada tek eksiğimiz var oda tam anlamıyla arzu ettiğimiz huzur ve güven ortamıdır. Maalesef uzun yıllardır terör belasıyla halkımız karşı karşıya. Terör bütün Türkiye'ye zarar veriyor elbette ama en fazla bu bölgede yaşayan insanlarımızın huzurunu kaçırıyor.

‘AMA DEMEDEN TERÖRE KARŞI DURMALIYIZ'

Ben terörünü bir kez daha lanetlemek istiyorum. Kim yaparsa yapsın, neye karşı yaparsa yapsın, hangi gerekçelerle savunursa savunsun teröre hep birlikte karşı durmamız lazım. Ama fakat lakin demeden, ilkesel olarak çok net bir şekilde terörün karşısında durmamız lazım. Bakın Türkiye demokratik bir ülke, bütün siyasi kanalların açık olduğu bir ülke, belli bir yere gelmiş bir ülke. Böyle bir ülkede silah kullanmanın, insanları öldürmenin, katletmenin, yakmanın, yıkmanın hiçbir gerekçesi olamaz” dedi.

“TERÖRÜN AMACI İNSANLARI BİRBİRİNE DÜŞÜRMEKTİR”

“Terör ortamı içerisinde birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmaya çalışanları uyarmak istiyorum” diyen Yılmaz, şunları söyledi: “Terörün amacı, insanları birbirine düşürmektir. Terörün amacı, insanların birbirinden ayırmaktır. Ektik kökenine göre, mezhebine göre, inancına göre insanları birbirinden ayırıp, çatıştırmak, terörün en büyük hedeflerinden bir tanesidir, bu tuzağa düşmememiz lazım. Biz tam aksine birbirimizle daha fazla kucaklaşmalıyız, kardeşliğimizi pekiştirmeliyiz. Birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı daha fazla güçlendirmeliyiz. Terör unsurlarıyla, terörü kullanan bir takım kesimlerle, geniş toplumsal kesimleri birbirine karıştırmak terörün ekmeğine yağ sürmek demektir. Biz terör unsurlarıyla, halkı birbirinden çok net bir şekilde ayırmak durumundayız.”

Terörle mücadelenin devam edeceğini vurgulan Yılmaz, “Bir taraftan terörle kararlı bir şekilde, çok yönlü bir şekilde mücadele edeceğiz diğer taraftan da kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirmeye çalışacağız. Aynı kararlıkla demokrasimizi de güçlendirmeye çalışacağız. Bu ikisini de aynı anda yapacağız İnşallah. Bu günlerde geçecek, Türkiye eninde sonunda bu beladan kurtulacak” dedi.

Terörle mücadelede uluslararası işbirliğine de değinen Yılmaz, “Sadece Türkiye'de değil, dünyada birçok yerde terör belasının olduğunu görüyoruz. Bu konuda uluslararası iş birliğinin de vurgulamak istiyorum. Maalesef, bazen bazı güçler, devletler birbirlerine karşı bu çirkin aracı kullanıyorlar. Kendi hedefleri doğrultusunda terörü bir araç olarak kullanıyorlar. Bu konuda çok uyanık olmamız lazım. Bir taraftan buna karşı dururken, bir taraftan da uluslararası anlamda teröre karşı işbirliğini güçlendirmemiz lazım. Bu konuda insanlığın çok iyi bir noktada olduğunu söyleyemeyiz. Herkes kendi dar penceresinden bakıyor bu meselelere hâlbuki terör bir yerde duran bir hadise değil, müsamaha gösterdiğiniz zaman, farklı bir şekilde yaklaştığınız zaman yayılan ve çok farklı sonuçlar doğuran bir hadisedir” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın