KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Yalçın ailesi öksüz kaldı

Bingöl’ün Karlıova ilçesi Kale mahallesinde öldürülen Fethi Yalçın’ın biri 6 aylık olmak üzere 4 çocuğu öksüz kaldı. Tek katlı evde hayata tutunmaya çalışan aile, her sabah mezarlıkta gözyaşı döküyor.

Yalçın ailesi öksüz kaldı
28 EKİM 2014 SALI 06:41
0
4824
0
AA aa

Geçtiğimiz hafta sabah saatlerinde ilçe merkezine gitmek üzere evinden çıkan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) üyesi 4 çocuk babası Fethi Yalçın (35), kimliği belirsiz kişilerce uğradığı silahlı saldırıda hayatı kaybetti. Olayın failleri yargı önüne çıkarılamazken Yalçın ailesi, ‘neden' sorusuyla hayatlarını idame ettirmeye çalışıyorlar.

Tek katlı evde çocukları Sevim (14), Ertan (12), Dicle (12) ve 6 aylık Efkan ile birlikte yaşayan acılı anne Seydet Yalçın, yaşananlar karşısında bir cümle kurabiliyor; “Allahlarından bulsunlar, benim ciğerimin ateşini onların içine soksun. Ben hiçbir şey demiyorum.”

“BABAM ALLAH YOLUNDA GİTTİĞİ İÇİN ŞEHİT EDİLDİ”

Olayın yaşandığı esnada okulda olan Sevim, amcası tarafından ‘annen hasta' gerekçesiyle okuldan alınarak eve getirildi. Burada gerçeği öğrenen Sevim, üzüntüye boğuldu. Yaşananların ardından geçen 6 gün, acılıları köreltmedi. Gözyaşları içerisinde babasının zararsız, kendi halinde biri olduğunu anlatmaya çalışan Sevim, “Babamın hiç kimseyle bir sorunu yoktu. İşine gidip geliyordu. Ben yaklaşık bir ay okulda olduğum için evde yoktum. Amcam ‘annen hasta' eve ediyoruz dedi. Eve gelince babamın şehit edildiğini öğrendim. Babam Allah yolunda gittiği için şehit edildi. Allah onların belasını versin!” şeklinde sitem etti.

Ablasının kucağında şaşkın gözlerle etrafı izleyen 6 aylık Efkan ise, her şeyden habersiz.

“POLİS OLACAĞIM”

Henüz 12 yaşındayken öksüz kalan Ertan ise, olayın şokunu üzerinden atabilmiş değil. Babasının mezarında gözyaşı döken Ertan, okulunu bitirip, polis olmanın hayallerini kuruyor. Sevim ise, okulunu bitirip öğretmen olmayı düşlüyor. Acılı aile, olayın faillerinin yakalanıp, yargı karşısına çıkarılmasını istiyor.

KONUŞTUKTAN SONRA ÖLDÜRDÜLER

22 Ekim sabah saatlerinde 23 kurşun sıkılarak işlenen cinayetin görgü tanıkları N.C. ve F.C., araç içerisinde bulunan faillerin Fethi Yalçın ile bir süre görüştükten sonra, öldürdüklerini ve hızlıca köyden uzaklaştıklarını belirttiler.

Başka bir görgü tanığı F.C. ise: “Fethi'nin vurulduğu yerin az ilerisinde yürüyordum. Fethi de arkamda geliyordu. O anda beyaz bir kango Fethi'nin yanına geldi. Onunla konuştuktan sonra Fethi'yi kurşun yağmuruna tuttular” dedi.

Kale Mahallesi muhtarı ve katledilen Fethi Yalçın'ın amcasının oğlu Aydın Yalçın, saldırıyı kınadığını belirterek, “Biz Kürt halkı olarak, hep böyle çile mi çekeceğiz?” sorusunu yöneltti.

Faillerin peşlerini bırakmayacaklarını sözlerine ekleyen Yalçın, “Bu katillerin bir an önce bulunmasını istiyoruz. Fethi'nin hiç kimseye bir zararı yoktu. Fakir ve zararsız bir insanı yok yere katlettiler” dedi.

“KÜRT KÜRDÜ VURUR MU?”

Muhtar Yalçın; “Şuanda vatandaşlar çok zor durumdadır. Biz Kürt halkı olarak, hep böyle çile mi çekeceğiz? Allah aşkına Kürt Kürdü vurur mu? Bu insanların ne suçu var? Fethi'nin kime ne zararı dokundu? Arkada 4 yetim çocuk kaldı. En küçük çocuğu daha baba şefkatini hissetmeden ve babasını tanımadan, o bu dünyadan göçüp gitti. Bu alçakça saldırı yapanlar kimin adına kimi vuruyor? Gelsinler bunun izahını yapsınlar!” diye konuştu.

PARA CEZASI KESİLMİŞ!

Öten yandan, Karlıova ilçesinde evi taranarak öldürülen Cengiz Tiryaki ve sokak ortasında infaz edilen Fethi Yalçın'a, HDP'ye oy vermedikleri için 3 bin lira cezası kesildiği ileri sürüldü.

Kısa zaman içerisinde ardı ardına öldürülen Tiryaki ve Yalçın'ın samimi arkadaş oldukları, Yalçın'ın hiç bir zaman siyasi tartışmalara katılmadığı ve üyesi olduğu partinin propagandasını dahi yapmadığı belirtiliyor. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın