KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Ağır faturalar bel büktü!

Bingöl genelinde Ocak ayı içinde esnafa ve evlere gelen faturalar herkesin belini büktü. Kent merkezindeki birçok esnaf ise işyerlerinin camlarına faturalarını asarak tepki gösterdi.

Ağır faturalar bel büktü!
01 ŞUBAT 2022 SALI 15:09
18
2438
4
AA aa

Ülke genelinde birçok ürüne olduğu gibi elektriğe de kesilen yüksek faturalar vatandaşı çileden çıkardı.

Bingöl'de de Ocak ayı içinde kesilen elektrik faturaları esnafın belini büktü, evlerde ise ‘mum' yaktıracak seviyeye getirdi.

Kentte hizmet veren elektrik şirketini protesto eden esnaf, işyerlerinin camlarına faturalarını asarak tepkisini gösterdi.

ÜRETİCİYE 29 BİN LİRA FATURA

Elektrik faturası yüksek gelen işletmelerden biri de Genç ilçesindeki süt tesisi. İlçede hizmet veren süt üreticisine Kasım ayında 4 bin TL gelen fatura, Aralık ayında 15 bin Ocak ayında ise 29 bin olarak kesildi.

Yüksek kesilen faturaya tepki gösteren işletmeci Adnan Sarı, “Üreticilere kesilen bu fatura bizleri zor duruma düşürdü. Faturalar bu şekilde gelmeye devam ederse birçok işletme de kapatabilir. Yazık, günah! Yüksek faturalar işsizliği de beraberinde getirecek. Belki ilk etapta olmayabilir ama benim gibi birçok işletmeci tasarruf tedbirleri altında işçi çıkarabilir. Elektriğe gelen zam hatasından biran önce dönülmelidir. Biz üreticilerin talebi budur. Aksi halde esnaflık, ticaret ilimizde bitme noktasına gelecek” dedi.

TAKSİ DURAĞINA 3 BİN KÜSÜR FATURA!

Yine Bingöl merkezdeki bir taksi işletmesine kesilen fatura pes dedirtti. Ocak ayı içinde kesilen elektrik faturasını paylaşan durak 3 bin 860 TL gelen faturanın akla ve mantığa sığmadığını iddiasında bulundu.

Birçok esnaf da aynı dertten mustarip olduğunu belirterek, gerekli adımların atılması gerektiğini iletti.

ELEKTRİK FATURALARINA YENİ DÜZENLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Vatandaşlarımızın elektrik faturalarının iki kat, hatta üç kat arttığı yönündeki şikayetleri üzerine ilgili kurumlarımıza elektrik tarifelerinin yeniden düzenlenmesi talimatını verdik. Bu çerçevede en düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan tüketim tutarını 7 kilovata, dolayısıyla aylık tüketimi de 150 kilovattan 210 kilovata çıkartıyoruz. Şubat ayında sarf edilecek elektriğin faturası vatandaşlarımız lehine yapılacak bu yeni düzenlemeye uygun şekilde gelecektir” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88981)
03 Şubat 2022 Perşembe 10:10
Bu zulme kim hayır diyecek.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88976)
03 Şubat 2022 Perşembe 06:51
Önemli değil canım hemen süte zam taksicide taşımaya zam yapar zararı ordan kapatır. Acısını vatandaştan çıkarır rahatlarlar. Malum kim kime ne yükledi ise bu zamanda
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88932)
02 Şubat 2022 Çarşamba 07:27
Sanki zammı elektrik şirketleri yapıyor.daha zammı kimin yaptığını bilmeyen bir milletten ne beklersin ki ? Hakikaten böyle bir dönem ne yaşandı ne de bundan sonraları yaşanacak.. herşeye zam herşeye zam ama daha zamları kimin yaptığını bilmeyen bir millet..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88921)
01 Şubat 2022 Salı 20:52
Bence az gelmiş yuzbintl gelsede Bingöl halkı değer bundan iyisi yoktur nsl olsa Bingöl de çeketimizi assak alırız anlayışı
02.05.2024
16:31
Bingöl`de bir ayda Bin 239 araç sürücüsüne ceza
Bingöl'de bir ayda Bin 239 araç sürücüsüne ceza
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerince Nisan ayı içerisinde yapılan çalışmalar kapsamında toplam Bin 239 araç sürücüsüne 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun maddelerine uymamaktan ceza işlem uygulandığı belirtildi.
02.05.2024
15:27
Bingöl Umut Kervanı 612 aileye umut oldu
Bingöl Umut Kervanı 612 aileye umut oldu
İhtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, Nisan ayında 612 aileye 1 milyon 723 bin 431 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Dernek, ayrıca Filistin için 1 milyon 202 bin TL nakdi yardım yaptı.
02.05.2024
15:03
Bakan Yardımcısı Eminoğlu`ndan Bingöl`e seçim tebriği
Bakan Yardımcısı Eminoğlu'ndan Bingöl'e seçim tebriği
AK Parti Bingöl İl Başkanlığı ziyaretindeki konuşmasında 'Bingöl, bölgede zafer ile çıkan nadir illerimizden oldu. Tebrik ederiz. Teşekkür ederiz' diyen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Eminoğlu; 'Bingöl hak ettiğinin daha fazlasını nasıl alabilir hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bingöl'ün en büyük şansı Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz'dır.'
02.05.2024
13:40
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Bingöl Deprem Çalıştayı'na katılacak
Bingöl'ün birinci derece deprem bölgesi gerçeğine dikkatin çekileceği ve alınması gereken önlemlerin masaya yatırılacağı çalıştayda, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Bingöl Üniversitesi akademisyenlerinin sunumlarının yanı sıra AFAD'dan daire başkanları da paylaşımda bulunacak.
02.05.2024
12:09
Yeni düzenleme: Otomobil bayilerine zam yasağı
Yeni düzenleme: Otomobil bayilerine zam yasağı
Ticaret Bakanlığı'nın yeni taslağına göre bayiler aracı aldıktan sonra zam yapamayacak ve ön ödeme yüzde 10'u geçemeyecek.
02.05.2024
11:44
Piyasada ölü balık tedirginliği! Alırken bir daha düşünün!
Piyasada ölü balık tedirginliği! Alırken bir daha düşünün!
Kafeslerdeki ölü balıkların toplanıp paketlenerek özellikle Bingöl, Elazığ, Diyarbakır, Batman'a, Doğu illerine arabalara yüklenerek buralara gönderilip burada kilosunu 50-60 liraya piyasaya sürüldüğünü belirten somon ve alabalık üreten işletmeci Samettin Tokgöz, kilo maliyeti 150 lira olan somon balığının bazı yerlerde 130 liraya satıldığını kaydederek, 'Bu balıklar ya dip balık ya da ölü balıktır. 160 ila 200 liranın altında da alabalık görüyorsan yine bilsin ki dip balığı, ölü balıktır. Bu insan sağlığına da, sektöre de zararlıdır' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın