KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Ali Ayrancı kurban mı seçildi?

Gri Pasaport davasında tutuklanan Bingöl Servi Belde Belediyesi Eski Başkanı Ali Ayrancı'nın tahliyesi sonrası hukuka aykırı şekilde yeniden tutuklanmasının hukuka aykırı olduğunu vurgulayan Avukat Nihat Buğrahan, kararı veren savcı ve hakimler hakkında HSK'ya şikayette bulunduklarını söyledi. Kararların hukuki olmadığını da vurgulayan Buğrahan, dosyanın Yeşilyurt Belediyesi'nden uzaklaştırılmaya çalışıldığına dikkat çekti.

Ali Ayrancı kurban mı seçildi?
13 EKİM 2022 PERŞEMBE 17:05
25
5040
7
AA aa

Bingöl Online- Özel İçerik-

Malatya Yeşilyurt Belediyesi aracılığıyla yaklaşık 90 kişinin bir dernek aracılığıyla gri pasaportlarla yurtdışına gönderilmelerine ilişkin yürütülen soruşturma geçtiğimiz günlerde tamamlanmış ve aralarında Servi Belediyesi Eski Başkanı Ali Ayrancı'nın da bulunduğu 3 kişi hakkında Malatya 10. Asliye Ceza Mahkemesinde ‘Göçmen Kaçakçılığı' suçundan dava açılmıştı.

Soruşturma sürecinde sanıklardan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı B.K., tutukluluğundan 20 gün sonra, şüphelilerden E.K ise 3 ay sonra tahliye edilmişti. Mahkeme tarafından tahliyesi verilen Ali Ayrancı da,  savcılığın itirazı neticesinde 27 Eylül tarihinde yeniden tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

HEM TUTUKLAMA HEM DE İTİRAZ REDDİ HUKUKA AYKIRI!

Ali Ayrancı'nın yeniden tutuklanmasına ilişkin Bingöl Online'ye konuşan Av. Nihat Buğrahan, tutuklamanın hukuka aykırı olduğunu vurguladı ve aktardığı bilgilerle soruşturmanın seyrine ilişkin dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.

Buğrahan: “Mahkemenin aslında kesin olan tahliye kararına karşı savcılık medya tepkisini göz önünde bulundurarak yetkisi olmamasına rağmen itiraz etmiş ve yine Malatya 7.1/2 Asliye Ceza Mahkemesi de yetkisi olmamasına rağmen kanuna açıkça aykırı bir şekilde kendisini yetkili sayarak Ali Ayrancı hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı vermiştir. Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesine yapılan itiraz ise yine kanuna açıkça aykırılık teşkil edecek şekilde reddedilmiştir” dedi.

HSK'YA ŞİKÂYET DİLEKÇESİ VERİLDİ! KARARLAR SİYASİ Mİ?

İlgili savcı ve hakimler hakkında Hakimler ve Savacılar Kurulu'na (HSK) şikayet dilekçesi sunduğunu belirten Av. Nihat Buğrahan;  “Konu şu anda HSK'nın önünde. Öyle umuyoruz ki, yakında soruşturma açılır ve dosyadaki hukuka açıkça aykırılık teşkil eden hususlar ortaya çıkarılır. Ne savcı, ne hakim, hiç kimse kendisini hukukun üstünde görerek keyfi bir şekilde yakalama talep etme, tutuklama kararı verme hakkına sahip değildir. Bu konuda kanun hiçbir duraksamaya yer vermeyecek şekilde açık ve nettir. Yetkisi olmadığını bilmesine rağmen savcının tahliye kararına itiraz etmesi dosyanın hukuki zeminde tartışılmadığını açıkça göstermektedir. Dosyada medya tepkisini dindirmek için birilerinin tutuklu kalması gerekiyorsa bu kişiler; pasaportları valilikten talep eden, meclis kararı aldıran, dernek bulan, derneğini kullandıran kişi veya kişilerdir” diye konuştu.

GRİ PASAPORTLA YURTDIŞINA ÇIKMAK SUÇ DEĞİLDİR!

Müvekkili Ali Ayrancı'nın da sadece Almanya'ya gri pasaportla giden bir kişi olduğunu belirten Buğrahan, “Gri pasaportla yurtdışına çıkmak suç değildir. Müvekkilimi gri pasaportla yurtdışına giden 90 kişiden ayıran tek husus, kendisinin geri dönmesidir” şeklinde beyanda bulundu.

İTİRAZIN REDDİ DE HUKUKİ DEĞİL!

Müvekkili Ali Ayrancı'nın adli kontrol kararıyla tahliye edildiğini, tahliye kararından sonra adli kontrol yükümlülüklerine uyduğunu ve tutuklamaya yönelik yakalama kararı hukuka aykırı bir şekilde reddedilen müvekkilinin tüm bu hukuksuzluklara rağmen itirazları reddedilince kaçmayarak kendiliğinden kolluğa teslim olduğunu belirten Av. Nihat Buğrahan, amacının dosyanın hukuki zeminde tartışılması olduğunu söyledi.

DOSYANIN YEŞİLYURT BELEDİYESİ'NDEN UZAKLAŞTIRILMASI MI İSTENİYOR?

Medyaya servis edilen yalan bilgilere dayalı bazı haberlere de dikkat çeken Buğrahan, dün bazı haber sitelerine düşen haberlerden öğrendiği kadarıyla gidenlerden sadece 7 kişinin Bingöllü olduğunu öğrendiğini ifade etti.

Buğrahan; “Medyaya servis edilen yalan haberlerle gidenlerin tümünün Bingöllü olduğu belirtilmişti ancak dosya açıldıktan sonra görüldü ki, ilk kafileyi bilmemekle beraber ikinci kafileden 45 kişiden sadece 7 kişinin Bingöllü olduğu ortaya çıkmıştır. Bu durum dahi dosyanın Yeşilyurt Belediyesi'nden uzaklaştırılmaya çalışıldığını göstermektedir.”

“ALİ AYRANCI ALEYHİNE TANIKLIK EDENLER BELEDİYE ÇALIŞANI!”

Adaletin er ya da geç tecelli edeceğinden zerre şüphesi olmadığının altını çizen Buğrahan, özellikle Yeşilyurt Belediyesi'nin organizasyonu ve gri pasaportla yurtdışına çıkan vatandaşların gerçekleri mahkemelere anlatmasıyla her şeyin açığa çıkacağını ve müvekkilinin ve diğer Bingöllü sanık E.K'nın aklanacağına inandığını söyledi.

Yine Müvekkili aleyhine tanıklık yapan kişilerin sadece Yeşilyurt Belediyesi çalışanları olduğuna dikkat çeken Av. Nihat Buğrahan; “Yeşilyurt Belediyesi 1 yıllık soruşturma sürecinde iyi bir organizasyonla suçu konuyla alakası olmayan Bingöllü Ali Ayrancı'ya ve E.K'ya yıkma hususunda çok mahir davranmıştır. Ancak mahkeme sürecinde her şeyin ortaya çıkacağından şüphemiz yoktur” şeklinde beyanda bulundu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96041)
16 Ekim 2022 Pazar 08:51
Aklayın aklayın. Size de bu yakışır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96031)
14 Ekim 2022 Cuma 22:37
Êlo Ali Beg olursa hayatta böyle sarmaş dolaş olur ..Allah kurtarsın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96029)
14 Ekim 2022 Cuma 21:16
Ali ayrancı bu olayda günah keçisi ve kurban secilmistir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96013)
14 Ekim 2022 Cuma 16:02
yani şimdi malatya yeşilyurt belediyesi, derneği, encümeni, başkan yardımcısı, başkanı hepsi bu işten habersiz öylemi? bizde yedik. Eğer tutuklanma olacaksa Ali başkanın yanında belediye başkanının Encümenlerinin olması gerekmezmiydi. Bunlardan kim payını az aldı. herkes payını almış. belki de en masumu ali Ayrancıdır. o saDECE BU ADAMLARA SİMSARLIK YAPIP YOLCU BULMUŞ.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96010)
14 Ekim 2022 Cuma 12:28
Her yurtdışına giden gencin ülkeye gönderdiği dövizi hesaplayalım bide her dışardan gelen göçmenin ülkeden götürdüklerini kime ceza verilmeli
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95997)
13 Ekim 2022 Perşembe 19:07
Bir yığın gencin aylak aylak sokaklarda dolaşmasından rahatsız olmayan toplum Avrupa'ya gidip en azından kendisinin ve ailesinin hayatını kurtaran insanlardan mı rahatsız?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95996)
13 Ekim 2022 Perşembe 17:47
Toplum vicdanını nasıl ikna edeceksiniz hukuki boşlukları kullanarak aklayabilecek misiniz
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın