KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Arıkan: 'Mağduriyet Yaşanmayacak'

HDP Milletvekili Aydemir'in kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarına cevap veren Başkan Arıkan; 'Biz rant değil, hizmet odaklı çalışıyoruz. En büyük gayemiz de hak sahiplerini mağdur etmeden projeyi nihai sonuca ulaştırmaktır.'

Arıkan: `Mağduriyet Yaşanmayacak`
13 HAZİRAN 2019 PERŞEMBE 18:46
27
3942
18
AA aa

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir'in ‘Hak sahiplerinin mağduriyeti giderilsin' başlığıyla yerel basında yer alan açıklamalarına cevap verdi.

“Hiçbir hak sahibi mağdur edilmeyecek”

Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin önceki yönetim tarafından 5 etap şeklinde ihale edildiğini anımsatan Başkan Arıkan, var olan bir takım eksiklikleri gidermek ve projenin sorunsuz bir şekilde hayata geçirilmesini sağlamak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

15 hektarlık alanda hayata geçirilecek projeye ilişkin tüm alternatifleri değerlendirdiklerini vurgulayan Başkan Arıkan, şunları söyledi: “Proje için gerekli mali kaynağın sağlanması ve sorunsuz bir şekilde start verilmesi için tüm kapıları zorluyoruz. Bu anlamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Bakanlığımızdan olumlu tepkiler alıyoruz, bu görüşmelerin mahiyeti ve projeye dair detayları önümüzdeki süreçte açıklayacağız. Herkes şundan emin olsun ki bu proje sorunsuz bir şekilde hayata geçirilecek ve hak sahipleri başta olmak üzere hiç kimse mağdur edilmeyecektir.”

“Elbirliğiyle çalışıyoruz”

Projenin tamamen iptal edilmesi veya durdurulmasının söz konusu olmadığını ve en hızlı bir şekilde sonuç alınması noktasında elbirliğiyle çalıştıklarını ifade eden Arıkan, “Kimsenin mağdur olmaması ve çalışmaların biran önce başlaması noktasında Genel Başkan Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz, Valimiz Sayın Kadir Ekinci ve Milletvekilimiz Sayın Feyzi Berdibek gerekli tüm katkı ve desteği en düzeyde sağlamaktadırlar. Hem bakanlıklar nezdinde hem de kurumlar nezdinde gerekli tüm girişimleri sağlıyoruz. Hak sahiplerimizin de desteği ve sağduyulu yaklaşımlarıyla bu işin üstesinden geleceğiz ve elbirliğiyle projemizi hayata geçireceğiz. Bu anlamda hiç kimsenin kuşkusu olmasın, bunca çaba ve gayret boşa gitmeyecektir” şeklinde konuştu.

“Amacımız hizmet etmektir”

“Amaç kamu hizmeti değil, bireysel ranttır” söylemlerini talihsizlik olarak değerlendiren Başkan Arıkan, “Önceki yönetim tarafından yıkımı ve ihalesi gerçekleştirilen alanı dönüştürmek, ilimizin sosyo-ekonomik yönüyle gelişimini sağlamak, hak sahiplerine daha modern daha kaliteli bir yaşamın penceresini aralamak için çabalıyoruz. Bizim en büyük gayemiz hak sahiplerini mağdur etmeden ilimizin çehresini değiştirecek bir projeyi hayata geçirmektir. Bu anlamda başta hak sahipleri olmak üzere tüm kesimlerden anlayış ve destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45473)
17 Haziran 2019 Pazartesi 11:47
Sayın başkan memleketin o kadar sorunu varken nerdesiniz? bingölllü halletiniz sıra geldi bingölle, size önerim bundan sonra il dışına gittiğinizde belediyeye kilit vurup öyle gidin çünkü sizle beraber gelenler siz dışarı çıktığınız gibi topukluyor.Belediye değerlendirecek bir sürü personel varken neden dışardan personel alıyorsunuz. Hani bütçe sıkkıntısı vardı. Birde gariban taşeronun yemeğini kesip bingöl sporun erzağını koli koli gönderiyorsunuz ama. Hani adalet???
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45451)
16 Haziran 2019 Pazar 16:36
Kusura kalmayin da sizin bu memlekete hicbir faydaniz olacagina inanmiyorum. Hodri meydan uydukentte birsuru kaldirim isgal altinda, cafsi merkezde hakeza ilk once bu sorunlari ortadan kaldirin. Kentsel donusum icin para bahane ediyorsun, isgalleri kaldirmaya da para mi gidiyor?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45435)
16 Haziran 2019 Pazar 12:38
Sayın Başkanım ilk önce bir belediye hizmet binanız olsun tüm belediye persoleni bir arada vatandaşa hizmet etsin. Korkarım ki sizinde bir belediye hizmet binası olmadan süreniz dolsun.Allah yardımcınız olsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45428)
16 Haziran 2019 Pazar 10:30
BEŞYOL OTOPARKIN ÜST KATLARI AVM OLMASINI TALEP EDİYORUZ SAYIN BAŞKAN HATA YAPILMASIN..BU DEĞERLİ YERİ SADECE OTOPARK OLARAK HEBA ETMEYİN..BEŞYOLDA ESNAF SIKIŞMIŞ HALDE LÜTFEN DUYARLI OLALIM..HALKIN SESİ
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45423)
15 Haziran 2019 Cumartesi 12:40
Ya zaten hak sahipleri mağdur olmuş daha ne olsun Erdal bey nerdesin de haberin yok
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45422)
15 Haziran 2019 Cumartesi 12:39
Mağduruz be duy artık nedir bu gazetede konuşuyorsun sadece. Kaldır şu büfeleri ve kahve kürsülerini ayıp ya utanın artık oy için halkı mağdur ettiğiniz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45418)
14 Haziran 2019 Cuma 17:43
önce uydukentte yapılan kaçak yapıları düzeltin söyleyince bizden önce olana yapacak birşey yok deniyor oy istemeye gelince hepsini yapacaz edecez hani nerde uydukent halen aynı hatta daha fazla ileri gidildi ama bi çalışma görülmedi kaçak yapı sadece büfeleri kaldırarak olmuyor yapılan onca binalarda çıkmalar ve ekler var mütahit denilen kişiler kazansın diye belediye hiç birşey yapmıyor verdiğiniz hiçbir söze inanmıyoruz artık hep yalan dolan işlerle kazanıan bi parti haline gelindi bingöl bunu hak etmiyor ama her dfasında verdiğiniz ama yapmadığınız vaatler için oy toplandı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45412)
14 Haziran 2019 Cuma 13:36
Sayın Başkan
1)Valilik kaldirilip Halk Meydanı yapilacakmi?
2)4 yolda insanlar eşleriyle ailesiyle yuruyemiyor bir planiniz projeniz varmi?
3)Bingöl gibi bir yerde trafik artik Zulüm noktasina gelmistir bir çözümünüz varmi?
4)kapi komsumuz Elazigda toplamda 20 KM yuruyus yollari yapildi bingölde neden yapilmiyor
5)mazra fakiden mezarliga kadar bir yuruyus bandı oluştursaniz ayditlatma ve cevre duzenlemeyle birlikte böyle bir dusünceniz olursa cok seviniriz ..
6)kaldirimlari işgal edenlere yaptirim varmi ?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45409)
14 Haziran 2019 Cuma 13:22
karşıyaka mahallesi mağduriyeti ne olacak başkanın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45407)
14 Haziran 2019 Cuma 11:44
Erdal hocanın samimiyetine inanmakla beraber bir soru da ben sormak istiyorum. Son seçimde belediye başkanlığı aynı parti arasında el değiştirdi, hükümet olduğu yerde duruyor seçimden önce başlayan çalışma göz boyama mıydı?
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın