KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Artan intihar vakaları meclis gündeminde!

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, kentte artan intihar vakalarını meclis gündemine taşıyarak: 'Bingöl ilinde yaşanan, özellikle genç kadınların yoğunlukta olduğu intihar olaylarının gerekçelerini araştırmak için bir çalışmanız oldu mu?' şeklindeki sorunun Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yanıtlanmasını talep etti.

Artan intihar vakaları meclis gündeminde!
24 MAYIS 2022 SALI 14:38
11
1790
2
AA aa

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, TBMM'ye sunduğu bir önergenin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yanıtlanmasını talep etti.

Aydemir, önergede şu ifadelere yer verdi:

“Bingöl halkı tedirgin ve umutsuz. Gün geçmiyor ki şehrimizin insanları acı bir haberle uyanmasın. İntihar olaylarının son dönemlerde çok sık yaşandığı Bingöl ilinde gençler umutsuz, aileler tedirgin. Daha önce Meclis gündemine taşıdığımız siyaset üstü bir konu olarak ifade ettiğimiz intihar olayları ile birlikte genç nüfus göçü durdurulamıyor. Son olarak bir lise öğrencisi genç kadın intiharının yaşanması bu durumun artık Bakanlığınız tarafından geniş çaplı bir araştırma ile birlikte psikolojik ve sosyolojik çalışmalar yapılmasını elzem kılmıştır.

Bu bağlamda;

1.) Bingöl ilinde yaşanan, özellikle genç kadınların yoğunlukta olduğu intihar olaylarının gerekçelerini araştırmak için bir çalışmanız oldu mu?

2.) Bingöl'de gençlerin ya ülkeyi terk ettiği ya da intihara başvurdukları görülmekte. Bu tercihlerin gerekçeleri nelerdir, bu konuda Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?

3.) Genç kadın intiharlarının nedenleri ile ilgili özel bir araştırma yapacak mısınız?

4.) İntihar ve göçün önüne geçecek bir çalışmanız olacak mı?

5.) Bingöl ilinde son iki yılda intihar edenlerin sayısı kaçtır? İntihar eden gençlerin aileleri ile herhangi bir görüşme yaptınız mı?”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_92613)
25 Mayıs 2022 Çarşamba 14:20
Ya Allah aşkına bari şu intihar olaylarını siyasete alet etmeyelim. Beyler hafife alınacak olaylar değil bu vakalar bu tür olaylar her daim gizli yürütülmeli gençlerin öyle kolayca haberdar olmaması gereken türden. Eğer varsa bir duyarlılığımız bunu araştıralım sebeplerine inelim ama böyle değil mecliste medya önünde olmamalı kapalı oturumlar düzenlenmeli v.s
Misafir Kullanıcı (@Misafir_92605)
24 Mayıs 2022 Salı 22:45
Yeryüzünde kaynaklar kıt, ihtiyaçlar ise çoktur. Kaynakların kıt ihtiyaçların sonsuz olduğu yerde yaşayabilmeye çare olarak insanlar adalet diye bir duygu geliştirmişler. Ülkemizde aç insan olmadığı halde mutsuzluktan gençler nefes alamıyor. Çünkü bu müthiş iletişim çağında; atılan nutuklar, verilen vaazlar havada kalıyor gençler için. Şarkıda söylendiği üzere, 'anlaşmanın çürük olduğunu herkes biliyor' Hak, hukuk adalet; kardeşlik eşitlik kağıt üstünde bir palavradan ibaret olduğunu gören gençler dengeyi kaybediyor; tüketim toplumlarında intiharlar kaçınılmaz oluyor.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın