KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Aylık 60 milyon TL

Sütaş'ın yapacağı 733 milyon liralık yatırımın Bingöl başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde hayvancılığı canlandıracağı ve kente aylık 60 milyon lira sıcak paranın girdisi sağlayacağı belirtildi.

Aylık 60 milyon TL
24 MAYIS 2018 PERŞEMBE 23:05
6
5162
7
AA aa

Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında desteklenen 19 firma arasında yer alan Sütaş yatırımına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'nin 20 Mayıs 2018 tarihli sayısında yayınlandı. Başbakan Binali Yıldırım da geçtiğimiz Pazar günü Bingöl'ü ziyaretinde kararı müjdelemesinin ardından, merkeze bağlı Çeltiksuyu ve Sarıçiçek köyleri arasında hayata geçirilecek alanda inşaat çalışmaları için start verildiği bildirildi.

"10 bin kişi Sütaş için çalışacak"

Bingöl Valisi Ali Mantı,733 milyon liralık yatırımla ilgili açıklamada bulundu. Sütaş'ın yapacağı yatırımın Bingöl başta olmak üzere çevre iller ve Türkiye ekonomisine büyük değer katacağını aktaran Vali Mantı, "Yatırımın hayata geçirilmesiyle ilk etapta Bin 100 kişi istihdam edilecek. Bunun bir kısmı teknik eleman bir kısmı ise normal eleman olacak. Daha sonra sözleşmeli çiftçilik yoluyla 10 bin kişi civarında Sütaş için çalışacak, Bingöllü vatandaşımız olacak” dedi.

"Aylık 60 milyon lira sıcak para bırakacak"

Sütaş'ın her ay Bingöl'ün ekonomisine 60 milyon TL sıcak para katacağını belirten Vali Mantı, "275 bin nüfusu olan bir şehirde her ay 60 milyon TL gibi bir sıcak paranın girmesi ilimiz için çok büyük bir değerdir. İlimizde mevcut işsizlik oranı ciddi bir oranda yok edilecek. Sadece ilimizde değil, komşu illerdeki işsizlik oranı da ciddi oranda düşecek. Sütaş 300 kilometrelik hedefindeki yerlerde süt toplayarak, diğer illerin ekonomisine çok büyük bir katma değerde bulunacak. Dolayısıyla hep birlikte inanıyoruz ki 3-4 yıl içerisinde gerek Bingöl'ümüz gerekse çevresindeki iller çok ciddi bir ekonomik hamle kalkınmayla karşı karşıya kalacak” diye konuştu.

"Herkes hayvancılıkla uğraşır, et, süt bol olur"

Yumaklı Köyü Muhtarı Şükrü Bakır, "Sütaş Bingöl için büyük bir yatırım. Yapılırsa bütün köylerdeki hizmet daha fazla yapılır ve canlanma olur. Herkes neredeyse iş sahibi olur. Bu Bingöl için büyük bir yatırımdır. Fabrika kurulursa eğer hayvancılıkta tekrar bir canlanma olur. Herkes hayvancılıkla uğraşır, et, süt bol olur” şeklinde konuştu.

Kırsal alandaki köylerde terör olaylarından dolayı hayvancılığın bittiğini altını çizen Rızan Balun ise, "Bingöl 20-30 yıl önce hayvancılığın merkeziydi ama terör nedeniyle baya bir sıkıntı yaşandı bu bölgede. Köyler boşaltıldı, buradaki insanlar yurtlarından göçmek zorunda kaldı. Büyük şehirlere göç eden insanlar burada hayvancılığı ayakta tutanlardı. Verimli tarım arazileri tamamen betonlaşmaya dönüştü ve hayvancılık tamamen öldü. Umarım Sütaş'ın bu yatırımıyla insanlarımız tekrar hayvancılığı canlandıracak” dedi.

Kent merkezinde hayvancılıkla uğraşan Kadir Berdibek de, "Sütaş Bingöl'e gelecek. Bingöl'de hayvancılık Sütaş sayesinde tekrar gelişmiş olacak. Bugün 10 litre süt üretiyorsam, Sütaş geldiğinde sütüm değerleneceği için 20-30 litre süt üreteceğim" ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_26973)
24 Mayıs 2018 Perşembe 23:35
ak parti eleştiren biri olarak bu projeyi gerçekleştirirse çok faydası olacak Bingöle işsizlik sorunu biraz çözülmüş olur yanlız torpil olmasın haksızlik olmasın işsiz olan işe ihtiyacı olan doğru kişiler alınsa iyi olur maalesef Bingöl'de ki özel sektör şirketlerinin insan kaynakları yöneticisi ak partili Bingöl siyasetçileridirler en büyük kanıtı Solhan ve Bingöl de yapılan kalehan barajlarıdirlar özelikle Yusuf çoşkun ve diğer ak partili Bingöl siyasetçileri bunun vebalini ödeyeceksiniz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_27107)
25 Mayıs 2018 Cuma 22:14
@Misafir Kullanıcı Yaw bingollunun oldugu yerde torpil olmadan olur mu? Akrabalarini yerlestirir geriye yer kalirsa dayilar devreye girer
Misafir Kullanıcı (@Misafir_26971)
24 Mayıs 2018 Perşembe 23:26
Tapulu arazimiz var sehir merkezini 7 km suyu var elektirik var ciftci belgemiz var Tarım il mudurlugune gidiyorsun adina hayvan varmi ahirin varmi paran varmi bunlar bende varsa ben niye sana geliyorum hemde masa basindan hic ayrilmiyor bana bitane toprak analizi yapilan yer gostersinler toplulastirma yaptilar dunyanin parasini yediler sonuc sifir bitane tarlayi duzeltmediler ziraat bankasina gidiyorsun ben çiftciyim kiredi ver kiredi yok sahada bitane ziraat muhendisi bulamazsin masa basinda sigir yetistiriciler baskanini gordum dersin nerenin genel mud.isi ehline vermiyoruz bilgilendirme sı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_27174)
27 Mayıs 2018 Pazar 10:53
@Misafir Kullanıcı Isiniz gucunuz bos islerle meskul olmak
Misafir Kullanıcı (@Misafir_27130)
26 Mayıs 2018 Cumartesi 05:41
@Misafir Kullanıcı Sermaye olmazsa nasıl yapılır ? Dolar 5 lirayı buldu saman ithal ediliyor ülkede üretim yok millet açlıktan ölüyor sen gel daha söyle kendi işin . iş mi bıraktınız ? İşsizlik tavan yapmış ülke parsel parsel satılmış .
Misafir Kullanıcı (@Misafir_27028)
25 Mayıs 2018 Cuma 10:51
@Misafir Kullanıcı Bir yerlerden borç para bul kendi işini kendin yap. işine sahip çık 2 sene içinde borçtanda kurtulursun atılımda yaparsın. devletin prosedürleri uygulayamayan bazı .... memurları yüzünden devlete küsme.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_27021)
25 Mayıs 2018 Cuma 09:28
@Misafir Kullanıcı sigir yetistiriciler baskanini gordum dersin nerenin genel mud. diyorsun kardeşim şunu unutuyorsun Sığırların başkanı adam :)))seni elbete kale almaz :))
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın