KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2024 Cumartesi
°C

Bingöl sandık başına gidiyor!

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'de de halk, 31 Mart 2024 Pazar günü merkez ve 7 ilçe ile 3 belde belediyesinin başkanı, belediye meclis üyeleri ile il genel meclis üyeleri ve muhtarların belirlenmesi için sandık başına gidilecek. Kim, nasıl oy kullanacak, neler yasak olacak? İşte Bingöl seçimine dair tüm detaylar….

Bingöl sandık başına gidiyor!
28 MART 2024 PERŞEMBE 23:45
3
2167
10
AA aa

Türkiye, 31 Mart 2024 Pazar günü yerel seçimler için sandık başına gidecek. Ülke geneli 34 siyasi partinin katılacağı yerel seçimler için oy kullanacak seçmenler, şehirlerinin gelecek 5 yıllık kaderini tayin edecekler.

Bingöl merkez mahallelerde 85 Bin 500 seçmen sandık başına giderken, 17 siyasi parti adayının yarışacağı seçimin sonunda en fazla oyu alan aday Bingöl'ün 5 yıl süreyle belediye başkanı olacak. Seçim yasakları kapsamında 21.00'dan önce sonuçlara ilişkin yayın yapılamayacak.

İşte seçime dair tüm detaylar ve bilinmesi gerekenler….

BİNGÖL'DE OY VERME İŞLEMİ KAÇTA BAŞLAYACAK?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), illerde oy kullanma saatlerini açıkladı. “Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde oy verme günü olan 31 Mart 2024 Pazar günü itibarıyla oy verme süresinin korunması kaydıyla bütün yurtta illere göre güneşin doğuş ve batış saatlerindeki farklılıklar dikkate alınarak…” görüşüne yer verilen YSK kararında, Bingöl'de oy vere işlemi saat 07.00'da başlayacak, 16.00'da sona erecek.

SEÇMENLER NASIL OY KULLANACAK?

Seçmenler, nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını, YSK'nın internet sitesinden, e-Devlet kapısından, YSK'nin Seçmen Sorgulama Mobil Uygulamasından veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi'nden kontrol edebilecek.

Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak. Seçmen, üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan resmi nitelikteki herhangi bir belgeyle oy kullanabilecek.

Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak ve bunun cezası bulunuyor. Bu tür cihazların oy verme işlemi bitene kadar sandık kuruluna bırakılması gerekiyor. Yeni evlenen ve henüz kimliğini değiştirmeyenler evlenme cüzdanı ile oy kullanabilecek.

KİM, NE İÇİN OY KULLANACAK. ZARFLAR NE RENKTE OLACAK?

Bingöl'de belediye sınırları içerisindeki yerleşim merkezlerinde “belediye başkanı”, “belediye meclis üyeliği”, “il genel meclisi üyeliği” ile “muhtarlık ve ihtiyar heyeti” için oy verilecek. Köylerde ise “il genel meclisi üyeliği” ile “muhtarlık ve ihtiyar meclisi” için oy atılacak.

Belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası ‘mavi', belediye meclisi üyeliğine ilişkin oy pusulası “sarı”, il genel meclisi üyeliklerine ilişkin pusula ise “turuncu” renkli olacak.

Seçmenler tüm oy pusulalarını tek zarfa koyacak.

HANGİ MAHALLEDE KAÇ SEÇMEN OY KULLANACAK?

Bahçelievler Mahallesi'nde 15 sandıkta 5 Bin 365 seçmen

İçmeler Mahallesi'nde 7 sandıkta 2 Bin 456 seçmen

İnalı Mahallesi'nde 19 sandıkta 6 Bin 850 seçmen

İnönü Mahallesi'nde 11 sandıkta 3 Bin 800 seçmen

Karşıyaka Mahallesi'nde 8 sandıkta 2 Bin 800 seçmen

Kültür Mahallesi'nde 37 sandıkta 13 Bin 486 seçmen

Mirzan Mahallesi'nde 9 sandıkta 3 Bin 169 seçmen

Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'nde 24 sandıkta 8 Bin 169 seçmen

Saray Mahallesi'nde 10 sandıkta 3 Bin 398 seçmen

Selahaddin-i Eyyubi Mahallesi'nde 12 sandıkta 4 Bin 304 seçmen

Simani Mahallesi'nde 20 sandıkta 6 Bin 752 seçmen

Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi'nde 30 sandıkta 10 Bin 389 seçmen

Yeni Mahalle'de 13 sandıkta 4 Bin 723 seçmen

Yenişehir Mahallesi'nde 13 sandıkta 4 Bin 539 seçmen

Yeşilyurt Mahallesi'nde 16 sandıkta 5 Bin 300 seçmen

Olmak üzere 133 Bin 423 kişinin yaşadığı Bingöl merkez belediye sınırları içerisinde 85 Bin 500 seçmen sandık başına gidecek.

CEZAEVİNDEKİ SEÇMENLER OY KULLANABİLECEK Mİ?

Anayasa'ya göre, taksirli suçlardan hüküm giyenler hariç ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlüler oy kullanamıyor. Ceza infaz kurumlarında bulunan tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlüler için bu seçimde de cezaevlerinde sandık kurulacak.

BİNGÖL MERKEZ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI KİMLER?

AK Parti: Erdal Arıkan

DEM Parti: Aydın Bürçün

Yeniden Refah Partisi: Mehmet Ziya Buyankara

HÜDAPAR: Yunus Emiroğlu

DEVA Partisi: Mesut Günaydın

Saadet Partisi: Mehmet Eser

CHP: Yücel Dara Gökel

İyi Parti: Erkan Tümen

Demokratik Sol Parti: Mustafa Kaya

Halkın Kurtuluş Partisi: İbrahim İniş

Türkiye Komünist Partisi: Burak Masat

Bağımsız Türkiye Partisi: Mehmet Fatih Ay

Yeni Türkiye Partisi: Remzi Güçlü

Hak ve Özgürlükler Partisi: Ayten Argış

Millet Partisi: Bayram Örnek

Milli Yol Partisi: Vedat Gönlüaçık

Zafer Partisi: Ahmet Uçar

OYLAR SAAT KAÇTA SAYILMAYA BAŞLAYACAK?

Bingöl'de saat 16.00'dan önce oylar sayılmaya başlanamayacak. Sandık seçmen listesindeki bütün seçmenler oylarını kullanmış olsalar bile oy vermenin bitim saatinden önce sandıklar kesinlikle açılmayacak.

SEÇİM GÜNÜ NERELER KAPALI?

Seçim gününde oy verme süresince, yasanın 79. maddesi gereğince her türlü içki satışı ve içilmesi yasak olacak. Bu kapsamda, seçim günü boyunca alkol satışı yapılamayacak ve içki tüketimi gerçekleştirilemeyecek. Oy verme gününde, bütün eğlence yerleri de oy verme süresince kapalı kalacak. Ancak eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yemek servisi yapılması mümkün olacak. Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse silah taşıyamayacak.

SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI NE ZAMAN BİTİYOR?

Seçim günü saat 18.00'e kadar radyolar ve her türlü yayın organlarının seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasak olacak, 18.00 ile 21.00 arasında yalnızca YSK'nin seçimle ilgili haber ve tebliğleri yayınlanabilecek. Saat 21.00'den sonra bütün yayınlar serbest olacak ancak YSK bu süreyi öne alabilecek.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108767)
29 Mart 2024 Cuma 16:05
Çalışan adamamı oy vereceğiz siyasete mi ben çalışandan yanayım erdal arıkan gerçekten çalışıyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108765)
29 Mart 2024 Cuma 15:15
Ziya hoca Başkan olsun. Hizmette değişim olur siz ne olursa olsun verin oyunuzu iftiralara boş söylemlere gelmeyin denemekte fayda var...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108751)
29 Mart 2024 Cuma 05:16
Akparti bir hizmet ve dava partisinden çıkalı epey oldu, kim orada çalışıyorsa genel olarak ya bir işe girmek için ya da ihale falan kovalamak için orada. HDP /DEM inanlatmaya gerek yok, örgüt üyesi çöpçü belediye başkanına talimat verir, YRP zaten akp den nemalanamayanların yeni partisi. E bu sefer Doğrusu Hüda Par olsun mu?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108791)
30 Mart 2024 Cumartesi 12:12
@Misafir Kullanıcı Akp, dem ve refah hakkında yazdıklarınız harfi harfine doğru. Hüda par'a gelirsek hizbullahçıların, satırcıların, domuz bağcıların partisi. Kime oy vereceğiz? Gelde bu işin içinden çık.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108750)
29 Mart 2024 Cuma 05:14
Bu sefer Hüda Par olsun mu? Bence en yeni ve en iddialı partilerin başında ozellike de bölgemiz için bu sefer Hüda Par diyelim. Bir 5 yıl da onları deneyelim ya ne olmuş ? Belki hepsinden daha iyi yönetir Sn. Yunus Emiroğlu ..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108792)
30 Mart 2024 Cumartesi 12:20
@Misafir Kullanıcı Bu adamın hizmet etme isteğiyle ilgili samimiyetinden şüphem yok lakin ilahiyat mezunu biri belediye işlerinden ne anlar? Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama mezunları belediye başkanlığı yapsa daha iyi olmaz mı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108745)
29 Mart 2024 Cuma 04:36
Kimin başkan olacağını bilemem erdal olmazsa erdoğan yüzünden olmaz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108743)
29 Mart 2024 Cuma 00:58
Valla halkın veraseti her şeyi belirler.İyiki seçim var.Hanedanlık ve kralık sistemi yok.Artık iletişim çağındayız.Halk her şeyden haberdar.Hiç bir şeyin gizlenemeyeceği bir çağdayız.Savaşlar işkaller naklen yayınlanıyor.Düşünen tartışan beyinlerle karşı karşıyayız.Çoban bile dünyada olan bitende haberdar oluyor.Umarım ter.İyi Olur.
27.04.2024
23:24
Genç`teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
Genç'teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
İlçe girişinde bulunan kum ocaklarının başka alanlara taşınması için tüm kurumlar nezdinde girişimlerde bulunacağını söyleyen Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar; 'Devlet bu alana milyonlarca lira tutan millet bahçesi yatırımı yapmış her gün yüzlerce belki binlerce insanımızı buraya toplayıp tozda boğamayız' dedi.
27.04.2024
16:51
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mahalle bazlı gerçekleştirilen şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi.
27.04.2024
16:50
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan ve 2013'te startı verilen yol projesinin 2022'de tamamlanması gerektiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sordu; 'Bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?'
27.04.2024
16:49
Bingöl`de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Bingöl'de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Artan ameliyat sayılarının sadece rakamsal olarak ifade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başhekim Tatlı, 'İlerleyen tarihlerde Kalp Merkezi'mizin kurulmasıyla By-Pass diye tabir edilen açık kalp ameliyatı dahi hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanacak' dedi.
27.04.2024
16:44
Bingöl`de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince dron destekli trafik denetimleri devam ediyor.
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın