KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
10 °C Açık

BİNGÖL'DE DÖNÜŞÜMÜN TEMELİ ATILDI

Bingöl Belediyesi tarafından merkez Kültür Mahallesi'nde yapılacak olan Kentsel Dönüşüm 2.Etap projesinin temeli atıldı.

BİNGÖL`DE DÖNÜŞÜMÜN TEMELİ ATILDI
15 EKİM 2018 PAZARTESİ 13:09
12
4560
8
AA aa

 

Bingöl merkez Kültür Mahallesi'nde uygulanan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim projesi 2.etabının temeli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, kurum amirleri ve vatandaşların katılımı ile atıldı.

Bingöl'ün geçmişte depremler yaşamış bir il olduğunu anımsatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de kentsel dönüşümün iyi bir ivme kazandığını söyledi.

Yılmaz, “Bu depremler vesilesi ile neredeyse tüm yapısını yenilemiş bir ilimiz. Bulunduğumuz alanda 1971 depreminden sonra yapılar vardı ve artık bir dönüşüm ihtiyacı açıktı.  Geçmişte TOKİ ile birçok konut yapıldı. Bunlar önemli gelişmelerdi ama bu alan eksik kalmıştı. Bir anlamda zincirin eksik kalmış o halkasını bu proje ile tamamlamış bulunuyoruz. Artık Bingöl neredeyse bütünüyle bir dönüşüm süreci yaşamış olacak. Bu projenin çok önemli bir özelliği, TOKİ tarafından değil belediyemiz tarafından ve Bingöl'ün kendi yerel kapasitesi ile bu işin yapılması. Bu inşallah hem Bingöl'e hem de çevre illere bir örnek olur.  Bu proje Bingöl'e gerçekten farklı bir hava katacak, farklı bir renk getirecek. Sadece konut alanları anlamında bir açılım olmayacak, ticari alanlar anlamında da bir açılım sağlayacak. Çarşı merkezinin açılmasında da buradaki ticari alan büyük bir katkıda bulunmuş olacak” dedi.

İlk olarak hak sahiplerinin evlerinin teslim edilmesi gerektiğini belirten Yılmaz, “Hak sahiplerinin alanına öncelik verelim. Bütün bu projeleri yaparken hak sahipleri şüphesiz, kendileri için konut bekliyorlar. Kira yardımları yapılıyor ama biran önce konutlarına kavuşmaları anlamında öncelik verelim. Buna öncelik vermemiz çok isabetli olur diye düşünüyorum” diye konuştu.

 “Kira yardımları devam edecek”

Kentsel dönüşümün proje sürecinin anlatan Belediye Başkanı Yücel Barakazi, bu proje ile Bingöl'ün çehresinin değişeceğini söyledi.

Kira yardımlarının ise evler tamamlanıncaya kadar devam edeceğinin altını çizen Barakazi, “Proje hazırlandıktan sonra sayın bakanımızda kat yükseklikleri ile ilgili kuşkularını dile getirmiş, biz birkaç kez bu projeyi değerlendirmemize rağmen sonunda kabul durumuna getirdik. Projenin hazırlanma sürecinde sadece belediyenin teknik birimleri veya yine Bingöl piyasasındaki mühendis ve mimarlarla da sınır kalmadık. Zaman zaman hazırladığımız ön çalışmaları hemşerilerimizle paylaştık, büyük toplantılar yaptık. Onlarında fikirleri aldık, istişarelerde bulunduk. Hatta ilk sunduğumuz alternatif ile şuan yapılacak olan proje arasında da bayağı bir fark oluştu. Projemiz onaylandıktan sonra, yine siyasilerimizin desteğiyle çevre ve şehircilik bakanlığına gittik. Kira yardımları özellikle bizi düşündüren bir konuydu, desteklerini almak istedik. Gelip hallettiler ve kiralarımız 2017'nin Eylül ayından beri ödenmeye devam ediyor. İnşallah yapımı bitene kadar kiraların devam edeceği hususun sözü verildi. O yüzden hak sahiplerinin bu konuda endişe etmemelerini tavsiye ediyorum. Projemizin bir diğer özelliği ödül almış bir projedir. İnşallah ortaya çıktığında da Bingöl'ün çehresini değiştirecek bir projedir” şeklinde konuştu.

Konuşma ve yapılan duanın ardından Kültür Mahallesi 2.etap Kentsel Dönüşüm projesinin temeli atıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31960)
17 Ekim 2018 Çarşamba 07:56
Bu çalışma için ilgililere teşekkür etmek gerek ancak bu projede insanlarımızı daha fazla mağdur etmeden bir an önce proje tamamlanmalı bunun yanı sıra Merkez TOKİ Konutları da yapılırken hem insanlarımız hem de şehrimiz mağdur edildi diye düşünüyorum. Neden mi? Çünkü şehrimizin çarşısı genişletileceğine tammamen genç caddesine mahkum edildi, şehrin en güzel yeri devasa ve hiç bir mimari güzelliği olmayan binalarla dolduuruldu yazık oldu çok yazık...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31938)
16 Ekim 2018 Salı 15:54
Bingöl senin ile gurur duyuyor başkanım
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31918)
15 Ekim 2018 Pazartesi 20:45
Millet sayenizde aç siz önce iş imkanı verin insan çadirda da yaşar ama aç yaşayamaz.fabrika açtırın temelini attırın milleti kemikle kandirmayın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31916)
15 Ekim 2018 Pazartesi 20:09
Hak sahipleri olarak bu isin takipçisi olacağız bu kadar sabrettik hergün yilmadan insaat hangi asamada onuda takip edeceğiz eyer bu görüntü amacli ise yakinda kokusu cikar insaat sezonu bingolde 11 ayin sonunakadar devam eder temel atma görüntüsü çıkar meydana gercekten evsahipleri olarak mağdur durumdayiz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31914)
15 Ekim 2018 Pazartesi 19:02
Sayın belediye başkanım Yücel barakgazi ve emeği geçen belediye personeline kültür mahallesi Adına teşekkür ederim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31913)
15 Ekim 2018 Pazartesi 17:38
senin yerinde olmak isteyenler seni çekemeyenler kıskananlar bol keseden atıp tutanlar .....allah seni kem gözlerden korusun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31910)
15 Ekim 2018 Pazartesi 16:31
topraga beton dokup açılış yapıyorlar :O
:)
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31909)
15 Ekim 2018 Pazartesi 16:24
5 yıl oldu 5 yıll..
hala kira yardımı almayanlar var
hiç allah korkunuz yok hala hava atıyorsunuz
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın