KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2024 Salı
°C

Bingöllü Genç Yüzenadayı Satın Aldı

Sosyal Medya Uzmanı Muhammed Oya, sosyal medyada yaptığı paylaşım ile Bingöl'de bir ilki gerçekleştirdi. Oya, Bingöl'ün gözdesi ve tanıtım yüzlerinden olan Yüzenada'yı sanal evrende satın aldığını duyurdu.

Bingöllü Genç Yüzenadayı Satın Aldı
30 ARALIK 2021 PERŞEMBE 13:56
36
16914
7
AA aa

İnternetin geleceği olarak ifade edilen ‘Metaverse' evreni üzerinde kurulan hayaller de beklentiler de oldukça büyük. Şu anda yalnızca oyunlaştırma üzerine kurulu olan Metaverse evreninin gelecekte iş yapış şekillerinden sosyal hayata kadar birçok alanı etkileyeceği iddia ediliyor. Metaverse'den satın alınan arsalar ise son günlerin çok konuşulan konularından. Öyle ki, bir Metaverse evreni olan Ovr'de Türkiye'nin en değerli arazileri çoktan alıcı bulmuş bile.

Ovr isimli oyun tabanlı Metaverse platformunda, Türkiye'de 20 bini aşkın parsel satıldı. Dünyanın 1,6 trilyon parsele bölündüğü bu sanal evrende Türkiye'nin en değerli arazileri çoktan satın alınmış durumda.

BİNGÖL'DE İLK SATIN ALMAYI YAPTI

Son zamanlarda adından sıkça söz ettiren Metaverse ya da sanal evren, insanların hiçbir fiziksel çaba harcamaksızın artırılmış sanal gerçeklik cihazları sayesinde tamamen zihinsel olarak kendilerini hissettikleri algısal evrene denir.

Dünyada bu gelişmeler devam ederken İlimiz yatırımcıları da geride kalmadı. Sosyal Medya Uzmanı Muhammed Oya, sosyal medyada yaptığı paylaşım ile Bingöl'de bir ilki gerçekleştirdi. Oya, Bingöl'ün gözdesi ve tanıtım yüzlerinden olan Yüzenada'yı sanal evrende satın aldığını duyurdu.

Yüzenada Linki:  https://t.co/hrjOCwmJsS

KRİPTO PARA BİRİMLERİ VAR

METAVERSE'nin popüler evrenleri şu anda Sandbox ve Decentraland. Türkiye'den örnekler verdiğimiz Ovr'nin de geleceğin önemli evrenlerinden olacağı tahmin ediliyor. Bu evrenlerden arsa almak için bir kripto para cüzdanınızın olması gerekiyor. Yani Bitcoin, Ethereum gibi para birimlerinin bulunduğu dijital bir cüzdan oluşturmak şart. Ardından mevcut kripto para o platformun kripto birimine çevriliyor ve satın alma gerçekleştiriliyor. Örneğin, Sandbox evreninde alınacak bir arsa için ‘SAND' isimli tokenle alışveriş yapılıyor. Bu kapsamda, mevcut kripto paranın (Bitcoin, Ethereum vs.) SAND'e çevrilmesi gerekiyor.

10 MİLYON DOLARA SANAL ARSA VAR

Türkiye'den örnekler verdiğimiz Ovr evreni, Metaverse dünyası içerisinde fiyatı en uygun evrenlerden. En popüler Metaverse evrenlerinde fiyatlar inanılmaz boyutlara ulaşıyor. Bu evrenlerden birisi Sandbox. Sandbox evreninde arsalar oldukça sınırlı. Bilinen en eski ve popüler Metaverse alanı olan Sandbox'ta en ucuz arsanın bedeli 3 Ethereum yani 12 bin Dolar. Metaverse evreninde de tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi deniz manzaralı, ünlü isimlerin veya markaların yakınında olan arsalar çok değerli. Öyle ki, Sandbox'ta 10 milyon dolara bile arsa satılıyor. Bu evrende ünlü spor giyim markası Adidas, Amerikalı rapçi Snoop Dog, oyun firması Atari gibi birçok ünlü marka da yer alıyor.

DİKKATLİ OLUNMALI

Ancak uzmanlar internet üzerinden yapılan her işlem gibi burada da tüketicileri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Henüz son tüketici için yeni bir gelişme olarak ortaya çıkmaya başlayan Metaverse evrenlerinde yapılan satın almalarla ilgili bir denetim ya da garanti bulunmadığına dikkat çeken uzmanlar, “Kripto paralarla bu evrenlerde işlem yapılıyor. Henüz kripto paraların denetimi ya da güvenliği konusunda tam olarak yasal düzenlemeler yapılmadığı için çekinceli davranmakta yarar olduğunu söyleyebiliriz” diyor.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88166)
01 Ocak 2022 Cumartesi 08:29
Anlamadan yorum yapma meraklısı bir toplumuz. Yıllardır sömürenlere verdiğimiz desteklerden de anlaşılacağı gibi cehaletimizi örtecek alanlar arayışındayız. Konunun özünü ve genç arkadaşın yeni bir evreni işaret ettiğini anlamanızı tavsiye ederim.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88130)
31 Aralık 2021 Cuma 12:20
ALDIĞINA PİŞMAN OLURSUN. BENDEN SÖYLEMESİ.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88127)
31 Aralık 2021 Cuma 10:50
Sahip ciksinda görelim nelere kaldık !
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88121)
30 Aralık 2021 Perşembe 21:33
Yakında ahirettte, cennette parsel satmaya başlarlar... Ne günlere kaldık Allah'ım
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88120)
30 Aralık 2021 Perşembe 20:36
Ne demişti Kemal: ' Bu kerizler sayesinde 100 yıl krallar gibi yaşarım.'
Böylesine saçmalıklara para verip kendini dolandıran kardeşimiz sonra da 'KRİZ VAAAR!' diye bağırıyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88110)
30 Aralık 2021 Perşembe 16:45
Hayırlı olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88104)
30 Aralık 2021 Perşembe 14:50
Facebook ta dolandırıcılığın yeni şifresi
07.05.2024
10:08
Öğretmen atamalarında rakam belli oldu
Öğretmen atamalarında rakam belli oldu
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Bakan Tekin, en fazla atama yapılacak branşın ise sınıf öğretmenliği bölümü olduğunu söyledi. Öğretmen atamaları için başvuru süreci 20 Mayıs'ta başlayacak.
07.05.2024
10:06
9. Yargı Paketi`nin ayrıntıları belli oldu
9. Yargı Paketi'nin ayrıntıları belli oldu
Ceza İnfaz Sistemi'nde düzenlemeler öngören 9. Yargı Paketi'nde sona gelindi. Pakete göre, cezasızlık algısı ortadan kaldırılacak. Hak arama hürriyetinin daha etkin kullanılabilmesine yönelik uygulamalar hayata geçirilecek.
06.05.2024
15:10
Bingöl`de deprem çalıştayı
Bingöl'de deprem çalıştayı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Bingöl genelinde 2 bin 544 yapının yıkılarak dönüşümü gerçekleştirilmiştir' dedi. Bingöl Valisi Usta ise '6 Şubat depremlerinden sonra Bingöl'de hasar tespit çalışmalarında toplam 29 bin 26 adet başvuru alınıp incelenmiştir' bilgisini paylaştı. İşte açılış konuşmalarından öne çıkan başlıklar…
06.05.2024
14:44
Bingöl Havalimanı`nda uyuşturucu operasyonu
Bingöl Havalimanı'nda uyuşturucu operasyonu
Bingöl Havalimanında valizlere zulalanmış şekilde 37 kilo 200 gram skunk esrar ele geçirildi. 2 şüpheli şahıs yakalanarak tutuklandı.
06.05.2024
14:27
Benzin ve motorine indirim geliyor
Benzin ve motorine indirim geliyor
Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre benzin ve motorin grubuna salı gününden itibaren geçerli olmak üzere 1,5 liralık indirim bekleniyor. İşte Bingöl'deki güncel akaryakıt fiyatları ve indirim sonrası oluşacak fiyat tablosu…
06.05.2024
13:47
Karlıova Mayıs`ta beyaza büründü
Karlıova Mayıs'ta beyaza büründü
Baharı yaşarken bir anda hava sıcaklığında yaşanan düşüşle birlikte Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, yüksek kesimler ve köylerinde kar etkili oldu. Dağlar ve köyler beyaza büründü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın