KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Binler Hesarek'te buluştu

Bingöl merkez ve ilçeleri ile çevre illerden binlerce kişi, Bingöl Belediyesi'nce Hesarek Kayak Merkezi'nde düzenlenen festivalde buluştu. Halayların çekilip konserlerin verildiği festivalde yapılan konuşmalarda huzur, birlik ve beraberlik vurusu yapıldı.

Binler Hesarek`te buluştu
26 ŞUBAT 2022 CUMARTESİ 18:43
53
3230
18
AA aa

Pandemi nedeniyle iki yıldır gerçekleştirilemeyen Hesarek Kayak Festivali'nin 5'incisi bu yıl yine binlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Gerek Bingöl merkez ve ilçelerinden, gerekse çevre illerden binlerce kişi, Bingöl Belediyesi'nce merkeze bağlı Dikme Köyü'ndeki 2 bin 500 rakımlı Hesarek Kayak Merkezi'nde gerçekleştirilen festivalde doyasıya eğlendi.

Sıcak çorba ve sucuk-ekmek ikramlarının yapıldığı festivalde davul zurna eşliğinde halaylar çekip gönüllerince eğlenen kalabalık, Bingöllü ses sanatçılarının türküleriyle de coştular. Sahne alan Gripin adlı gurup ise gençlerin eşlik ettiği şarkılar eşliğinde festivale renk kattı.

Ayrıca festival kapsamında düzenlenen kayak yarışmalarında dereceye girenlerin ödül ve madalyaları da törenle takdim edildi. Öte yandan Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü de stant açarak faaliyetler için bilgilendirmelerde bulundular. Masatenisi etkinliğinin yanı sıra kayak gösterileri de izleyenlerden büyük beğeni aldı.  

Arıkan: “Master planı kapsamında yapılacaklarla konforu arttıracağız”

Festivalde katılımcılara hitap eden Bingöl Belediyesi Başkanı Erdal Arıkan; “Büyük bir coşku içinde, huzur ortamında yaptığımız 5'inci Hesarek Kayak Festivalinin birlik beraberliğimize, kardeşliğimize vesile olmasını diliyorum. Hesarek Kayak tesisleri pistleriyle, mekanik tesisleriyle, ulaşım imkânlarıyla, konaklama imkânlarıyla ve ilimiz merkezine yakın olması nedeniyle burayı tercih sebebi yapıyor. Kayak tesislerimizin özellikle gelişmeye çok müsait olması ve yeni yaptığımız Master planı kapsamında yeni pistlerin eklenmesi, uzatılması çok daha keyifli ve konforlu ortamı beraberinde getirecektir” dedi.

Berdibek: “Yüzlerce milli kayakçı yetiştirmiş bir bölgeyiz”

Festivale katılan binlerce kişinin coşkusuna eşlik etmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek ise Hesarek Kayak Merkezi'nin önemine değindi.

Geçmişten bugüne bu bölgeden yüzlerce milli sporcunun yetiştirildiğini ve bu tesisle birlikte kayakta başarı sağlayan sporcu sayısının da arttığı, artmaya da devam edeceğini ifade eden Berdibek: “Bu yatırımları daha da güçlendireceğiz inşallah. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Huzur derken, böylesi bir tablo geliyor aklımıza. İnşallah huzurumuz daim olur” diye konuştu.

Ekinci: “Artan coşkumuzun sebebi huzur ve güven ortamıdır”

Huzur ve güven ortamıyla festivallerin coşkuyla kutlandığını söyleyen Vali Kadir Ekinci, "Geçmiş dönemlerde 'Dünyanın renkleri Bingöl'de buluşuyor' sloganıyla çeşitli festivaller yapmıştık ve binlerce ziyaretçiyi burada ağırlama imkânı bulmuştuk. Bugün görüyorum ki her geçen günden daha coşkuyla festivallerimizi kutluyoruz. Bunun da sebebi bölgede yayılan huzur ve güven ortamıdır. Bu güven ve huzur ortamı birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşlik anlayışı içinde bizi bir araya getiriyor. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın" şeklinde konuştu.

Yılmaz: “Huzurun ve güvenin olmadığı yerde hiçbir şey olmuyor”

Huzur ve güven ortamına değinen TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz ise, “Huzurun ve güvenin olmadığı yerde hiçbir şey olmuyor. Huzur ve güven ortamı yaşam kalitemiz açısından da, kalkınmamız açısından da vazgeçilmez önemde. Gençlerimize hem daha iyi bir yaşam ortamı hem de iş, istihdam ortamı sağlama bakımından çok kıymetlidir huzur ortamı. Aynı şekilde doğuda, güneydoğuda, Bingöl'ümüzde son dönemlerde çok ciddi bir hareketlilik var. Pandemi sonrası yeni yatırımlarla, yeni faaliyetlerle yolumuza devam edeceğiz inşallah. Bu huzur ortamına katkı sunan, emeği olan herkese teşekkür ediyorum.

“Bütün farklılıklarımızla bir ve beraber olmalıyız”

Geçmişi bizim gençlere anlatmamız lazım. Ama geleceği bizim gençlerden dinlememiz lazım. Gelecek onlarındır, onları da can kulağıyla dinlememiz lazım. Endişelerini, kaygılarını, fikirlerini can kulağıyla dinlememiz lazım. Büyük bir enerjimiz var. Bu enerjiyi hem kendimiz için, hem ülkemiz ve milletimiz için, bütün insanlık için kullanmamız lazım. Türkiye olarak zor bir coğrafyadayız. Bu sıkıntılı coğrafyada çok daha sıkı kenetlenmemiz lazım. Bütün farklılıklarımızla, renklerimizle, değişik siyasi görüşler ve anlayışlarımızla birlikte, bir ve beraber olmalıyız. Bunu başardığımızda ülkemizde bu huzuru da kimse bozamayacaktır. Çok badireler atlattık ama iyi bir yere duruyoruz. Hem kendimiz için hem bölgemiz için istikrar kaynağı olarak yolumuza devam ediyoruz. Cenab-ı Allah birliğimizi bozmasın, daim eylesin. Yüce Allah, bu huzuru bozmaya çalışanlara fırsat vermesin. Bizler bir olalım, tüm renklerimizle, omuz omuza geleceğe yürüyelim”

Etkinliğe Vali Kadir Ekinci, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Kalkınma Bakanı Eski Yardımcısı ve Bingöl Eski Milletvekili Yusuf Coşkun ile kurum amirleri de katıldı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89795)
01 Mart 2022 Salı 09:19
Çok güzel olmuş bu ve buna benzer festivallerin Bingöl de İnşallah daha çok yapılır. Allah Katkısı ve emeği geçenlerden razı olsun. İnsanlar bu zor zamanda biraz olsun stres atıllar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89823)
01 Mart 2022 Salı 15:40
@Misafir Kullanıcı Allah kabul eylemesin.
Allah kabul eylemesin
Allah kabul eylemesin....
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89772)
28 Şubat 2022 Pazartesi 11:09
neden birde bu yönden bakmıyorsunuz,servisler ücretsiz yemek ücretsiz eğlenmek ücretsiz.eğlenceden uzak gençlik gitti oraya diyelim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89765)
28 Şubat 2022 Pazartesi 09:00
Yorumlara şöyle bir bakınca eleştirenler ideolojik bir bakış açısı ile değerlendii. Bu tür etkinlikleri bütün diğer siyasi partilerlde fırsat olunca yapıyor. Asıl mesele kadın kız iç içe müzik fısk fucur mekkeli müşriklerin düzenlediği panayırlar gibi. Bunların hepsi Allah katında haram şeyler. Ordakilere sorsan çoğuda çok şükür müslümanız der.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89794)
01 Mart 2022 Salı 09:14
@Misafir Kullanıcı Asıl senin ve senin gibilerin müslümanlıkla alakası olmadığı kesin eğlenmek haram değildir. Mutlu olmak haram değildir. Eğitim seviyen ne senin ?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89759)
27 Şubat 2022 Pazar 23:38
Bi kayak merkezi oturacak yer yok yetkililer gelip Show yapıyor eksikliğinizi görün ayıp ya. Sadece bi cafe var ordada oturacak yer yok.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89755)
27 Şubat 2022 Pazar 21:31
Allah akıl fikir versin...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89754)
27 Şubat 2022 Pazar 21:25
Bu dindar gençliğin fotoğrafı Rabbim gençlerimizi ideolojik ifsattan ırkçılık hastalığından ve en önemlisi süreti haktan görünüp sireti haktan olmayanların şerriden korusun...feeyne tezhebun (Bu gidiş gidişat nereye) ey akıl sahipleri ey ümmetin feraset ilim sahipleri...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89753)
27 Şubat 2022 Pazar 21:20
Festivalmiş! Tüyü bitmemiş yetimin ve 84 milyonun hakkını götürüp böyle rezaletlere sarfedersiniz !Allah bunun hesabını sormaz mı zannediyorsunuz.
Diğer taraftan da dindar nesil yetiştiriyoruz diye kitlenizi uyutmaya devam edin bakalım. O gençliğe yaşattığınız haramlardan dolayı Allaha nasıl hesap vereceksiniz?
Kendilerine Yeryüzünde Fesatlik Çıkarmayın Denildiği Zaman, biz ancak ıslah Edicileriz derler. Dikkat edin ki onlar fesatcilarin ta kendileridir. Ama şuur etmezler. Bakara, 11
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89747)
27 Şubat 2022 Pazar 15:12
Gerçekten eşi benzeri olmayan bir milletiz. Mazot doğalgaza piyasaya sürekli zam geliyor ama her nedense eğlenceden taviz yok. Asgari ücret alıyoruz ama Sekiz online TL lik telefonu elimizden düşürmüyoruz. Samimiyet diyorum başkada Bir şey demiyorum. Allah bizi islah etsin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89746)
27 Şubat 2022 Pazar 14:50
Ne kadar çabalarsanız çabalayın gideceksiniz. Derhal seçim hodri meydan
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89743)
27 Şubat 2022 Pazar 13:10
Festivale katılmak zenginlik midir? Bu millet tekalif i milliye kararına uyarak ahirindaki tek kalan sarı öküze kiymis ve vatan uğrunda bedelsiz nice maddi şeyleri hibe etmiştir. Bu karakteri başka milletlerde bulamazsınız. Bunu anlamayana tarih okumasını tavsiye ederim.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın