KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2024 Salı
°C

BÜ, birçok köklü üniversite geride bıraktı

'AD Scientific Index (AD Bilimsel İndeksi) 2022 Versiyon 1' sonuçları yayımlandı. Yayımlanan sonuçlara göre Bingöl Üniversitesi, sıralamada birçok köklü üniversiteyi geride bırakarak büyük başarıya imza attı.

BÜ, birçok köklü üniversite geride bıraktı
16 ARALIK 2021 PERŞEMBE 17:40
22
2658
8
AA aa

AD Bilimsel İndeksi tarafından yapılan "AD Bilimsel İndeksi 2022 Versiyon 1" Devlet Üniversiteleri ve Vakıf Üniversiteleri sıralamasının verileri kamuoyu ile paylaşıldı. "AD Bilimsel İndeksi 2022 Versiyon 1” tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre Bingöl Üniversitesi, ülkemizde 2000 yılı sonrası kurulan bölge üniversiteleri arasında 1.'inci sırada yer alırken, 2000 sonrası kurulan üniversiteler arasında ise 8'inci oldu. 125 devlet üniversitesi sıralamasında 16.'ıncı sırada yer bulan Üniversitemiz, değerlendirmeye giren tüm üniversiteler sıralamasında ise 26.'ıncı sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

“Türkiye'nin En İyi 10 Bin Bilim İnsanı Arasında Üniversitemizden 14 Bilim İnsanı Yer Aldı”

‘AD Scientific Index', kurumsal bazda üniversiteler arasında yaptığı sıralamanın yanı sıra Türkiye'deki Üniversitelerde çalışan bilim insanlarının da sıralamasını yapıyor. İlk 10 bin bilim insanı arasından yapılan değerlendirmede; Bingöl Üniversitesi bu sıralamada 14 akademisyen yer aldı. Bilim insanlarının üniversite, ülke, bölge, dünya, temel alan ve branşlardaki sıralama ve değerlendirmesini yaparak gösteren ilk ve tek çalışma olan AD Scientific Index'in sıralama ölçütleri arasında; bilim insanlarının H index, i10 index ve atıf sayısı ile birlikte toplam ve son 5 yıldaki üretkenlik katsayısı yer alıyor.  AD Bilimsel İndeksi; Tarım ve Ormancılık, Sanat, Tasarım ve Mimarlık, İşletme ve Yönetim, Ekonomi ve Ekonometri, Eğitim, Mühendislik ve Teknoloji, Tarih, Felsefe, İlahiyat, Hukuk ve Hukuk Çalışmaları, Tıp ve Sağlık Bilimleri, Doğa Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler gibi alanlarda bilim insanları arasında sıralama yapıyor.

İlk 10 Binde Yer Alan Akademisyenlerimiz

AD Scientific Index tarafından 10 bin bilim insanı arasında yapılan değerlendirmede Bingöl Üniversitesi'nden 14 bilim insanı yer aldı. Sıralamada yer alan üniversite bilim insanlarının tümünün doğa bilimlerinde olması dikkat çekti.

Doç. Dr. Kamuran Dilsiz, Fizik alanında 1. sırada Türkiye'de 21 sırada, Prof. Dr. Ramazan Solmaz, kimya alanında 2. sırada Türkiye'de 807 sırada, Prof. Dr. Mehmet Çiftçi, Kimya alanında 3. sırada Türkiye'de 1135. sırada, Doç. Dr. Cüneyt Çağlayan, Kimya alanında 4. sırada Türkiye'de 1267. sırada, Prof. Dr. Lütfü Behçet, Biyoloji alanında 5. sırada Türkiye'de 3486. sırada yer alırken sıralamaya giren diğer akademisyenler ise şunlar; Doç. Dr. İkram Orak fizik alanında, Doç. Dr. Adem Kara veterinerlik alanında, Doç. Dr.  Ferdi Akman fizik alanında, Prof. Dr. Rıdvan Polat biyoloji alanında, Prof. Dr. Hasan Kılıç ziraat alanında, Prof. Dr. Ahmet Çetin kimya alanında, Doç. Dr. Halil Şimşek veterinerlik alanında, Prof. Dr. Abdurrahman Gül veterinerlik alanında ve inşaat mühendisliği alanında Doç. Dr. Ahmet Benli yer aldı.

“Üniversitemizde Üretken Bilim İnsanlarının Çok Olması Gurur Verici”

AD Scientific Index tarafından yapılan değerlendirme sonuçlarının kendilerini gururlandırdığını ifade eden Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, “fiziksel alt yapısını bitirme noktasına getiren üniversitemiz gün geçtikçe bilimsel çalışmalarıyla daha çok adından söz ettiriyor. Üniversitemiz artık niteliksel çalışmalara yoğunlaşan bir kurum olarak yoluna devam ediyor. Üniversitemizde üretken bilim insanların gün geçtikçe çoğalması bizleri gururlandırıyor. Bilimsel üretkenlik yalnız ilimize değil, bölgemize, ülkemize ve dünyaya hizmet ediyor. Başta başarı sırlamasında dereceye giren bilim insanlarımızı kutlarken, Bingöl Üniversitesi Ailesi'ne de teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87881)
17 Aralık 2021 Cuma 09:35
Maşallah Bingölümüzün Gururu Tüm akademisyenlerimizi selamlıyor sağolsunlar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87880)
17 Aralık 2021 Cuma 09:30
Kendinizi kandırmaya devam edin bu ülke şuan bu durumda ise en büyük sebeblerinden biriside her ile üniversite açılmasıdır.Toplum üniversite mezunu işsizlerle dolup taştı.Kamu da veya özel de ne kdar bingöl üniversitesi mezunu var birde onu açıklasanıza,odtü'den itü'den mezun olanlar hemen iş buluyor çünkü verilen eğitim üst düzey.Şunu da anlamıyorum bilim adamlarına verilen ödüller o üniversitenin iyi olduğunu nasıl belirliyor,başarı o değil öğrencilere sağlanan imkanlardır onlara öğrettikleridir,bu düşünceden kurtlulup öğrenciye yatırım yapılmalıdır yoksa her yer mezun işsizlerle dolup taşa
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87872)
16 Aralık 2021 Perşembe 20:40
Aman yavaş gelin bu yıl inşaat a kaydimi yaptım derse giren Öğretim Görevlileri ellerinde slayt olmazsa acaba ne yapacaklar bunlarla mi derece yapmışsınız eyer durum buysa vay Ulkemin haline vayy
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87918)
18 Aralık 2021 Cumartesi 13:47
@Misafir Kullanıcı 'eyer öyleyse..'
Gerçekten düşündürücü !!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87863)
16 Aralık 2021 Perşembe 19:45
Isin icinde bir isim olarak soyleyeyim hepsi bos
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87919)
18 Aralık 2021 Cumartesi 13:50
@Misafir Kullanıcı Keşke kim olduğunu bilsek de, seni o işin dışına çıkarsak.. Çünkü böyle bir kurumda senin gibi birinin işi yok, olamaz, olmamalı !!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87917)
18 Aralık 2021 Cumartesi 13:26
@Misafir Kullanıcı Bizim toplumda çalışmak muteber değil. Yanlışları eleştirirken doğruları ayıklamak lazım ama nerede..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87894)
17 Aralık 2021 Cuma 14:07
@Misafir Kullanıcı Demek ki sen de o boşlardan birisin; çünkü aynaya bakınca kendini görmüşsün...
14.05.2024
16:27
Nisan ayında 110 trafik kazası meydana geldi
Nisan ayında 110 trafik kazası meydana geldi
Bingöl'de nisan ayında 110 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 1 kişi hayatını kaybetti, 131 kişi de yaralandı.
13.05.2024
17:46
Bingöl`de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl'de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT dedektifleri, kasten öldürme suçundan dolayı 2 yıldır firari olan şahsı ve cinsel istismar suçundan aranan şahısları yakaladı.
13.05.2024
17:27
Bingöl`de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Bingöl'de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Valilik: 'Güvenlik eksikliği tespit edilen kamu işyerlerine ve özel işletmelere, otuz günden az olmamak üzere eksikliklerini giderebilecek kadar makul bir süre tanınacak ve tanınan süre sonunda işyeri alması uygun değerlendirilen tedbirler yönünden tekrar kontrol edilecek ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletme sahipleri hakkında ilgili mevzuatlar gereğince işlem yapılacaktır.'
13.05.2024
16:45
Bingöl`de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl'de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl Belediyesince düzenlenen farkındalık etkinliğinde bir araya gelen özel gereksinimli bireyler, hem gönüllerince eğlendi hem de hünerleriyle katılımcılara keyif dolu anlar yaşattı.
13.05.2024
14:16
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi' çerçevesinde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Ambulans, savunma ve güvenlik gibi alanlarda zorunlu ihtiyaçlar hariç yeni araç satın almayı ve kiralamayı 3 yıl süreyle durduruyoruz. Mevcut kiralık taşıt sözleşmeleri de izin alınmadan yenilenmeyecek' dedi. İşte tedbirler ve öne çıkan başlıklar…
12.05.2024
17:39
Bingöl`de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl'de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl merkez Çapakçur Vadisi'nde iki akraba arasındaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan gerilimde ateş açan kişi, bir kişinin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına sebep oldu. Polis, cinayet zanlısını yakalama çalışmalarını sürdürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın