KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2024 Salı
°C

'Bu böyle devam ederse ligden çekilmek zorunda kalırız'

TVF'ye çağrıda bulunan Bingöl Solhanspor Kulüp Başkanı Ziya Sözen, 'Mevcut durumda galip geldiğimiz maç başı aldığımız 35 TL'lik İsim hakkı bedeli en az 150 TL'ye, mağlup olduğumuz zaman aldığımız 25 TL olan isim hakkı bedelinin de en 125 TL olmasını istiyoruz. Bu süreç böyle devam ederse özellikle biz Anadolu takımları ligden çekilme ile karşı karşıya kalacağız. Federasyonun bu işe derhal el atmasını bekliyoruz' dedi.

`Bu böyle devam ederse ligden çekilmek zorunda kalırız`
16 ARALIK 2021 PERŞEMBE 17:46
27
3127
10
AA aa

Dövizdeki artıştan dolayı takımın maddi sıkıntılar yaşadığını söyleyen Bingöl Solhanspor Kulüp Başkanı Ziya Sözen, Türkiye Voleybol Federasyonu'na (TVF) çağrıda bulundu.

Başkan Sözen, “ Son zamanlarda Dövizdeki yükseliş ve fiyat artışları bütün kesimleri olumsuz etkilediği gibi biz spor Kulüpleri de kapımıza kilit vurma noktasına geldik. TVF liginde mücadele eden takımlar ortalama üç yabancı transfer etmiş durumda. Biz bu yabancı oyuncuları transfer ettiğimizde dolar kuru 7 TL iken Şuan dolar 15 TL civarına dayanmıştır. Bir yabancı sporcunun maliyetinde yüzde yüzden fazla artış olmuştur. Kulüplerin bu yükün altından kalkması imkansız görünmektedir. Bu süreç böyle devam ederse özellikle biz Anadolu takımları ligden çekilme ile karşı karşıya kalacağız. Federasyonun bu işe derhal el atmasını bekliyoruz. Son on yılda bütün maliyetlere yüzde bin civarında zam gelirken devletten aldığımız tek gelir olan Spor Toto teşkilat başkanlığından aldığımız İsim hakkı bedeline son on yıldır hiçbir zam yapılmadı. Bu durum asla doğru ve kabul edilir bir durum değildir. Sporun ve Sporcunun dostu olan Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Gençliğin abisi olan Sayın Spor Bakanımızdan beklentimiz bu sorunlarımıza kalıcı çözüm bulmalarıdır. Mevcut durumda galip geldiğimiz maç başı aldığımız 35 bin TL'lik İsim hakkı bedeli en az 150 bin TL'ye, mağlup olduğumuz zaman aldığımız 25 bin TL olan isim hakkı bedelinin de en 125 bin TL olmasını istiyoruz” dedi.

Başkan Sözen, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Bu yıl yapılan transferlerde sabit kur uygulamasını mevcut yabancı oyuncuların kabul etmesi olanaksız görülmektedir. Bu durumu yabancı oyunculara dayatmamız doğru ve ahlaki değildir. Fakat önümüzdeki sezondan itibaren Federasyon nezdinde yapılacak girişimlerle yabancı oyuncu transferlerinde ya sabit kur uygulanmalı yada kulüpler ortak karar alarak yabancı transferlerde de TL uygulamasına geçilmelidir. Bu durum sadece voleybolda değil, bütün spor branşlarında uygulanmalıdır. Aksi takdirde Türkiye'de birçok kulüp müsabakalara çıkamayacak duruma gelecektir. Oyuncuların ücretlerini ödemediğimiz için kulüpler icralarla karşı karşıya gelecektir. Bu gidiş Türkiye'de birçok spor branşında faaliyetlerin son bulmasına sebep olacaktır.

TVF Efeler liginde mücadele eden 14 takım içerisinde arkasında banka, büyük şirket, belediye olmayan tek takım bizim takımımız Bingöl Solhan Spordur. Tabiri caizse ligdeki tek halk takımıyız. Ligde formasına reklam alamayan, Sponsoru olmayan, hiç bir resmî desteği olmayan tek takımız. Bingöllü iş adamlarımızdan, esnafımızdan hiç bir destek alamıyoruz. Bir kaç değerli büyüğümüzün yaptığı ( 3 kişi ) yardım ve Ufak tefek yapılan bir kaç yardım dışında hiç bir destek göremiyoruz. Dilenerek topladığımız Yardımlar dövizdeki kur farkından dolayı eriyip gidiyor. Bazı dost ve arkadaşımızın desteği olmazsa deplasmana dahi gidecek imkanımız yoktur. Geçen yıl Bingöl Belediye Başkanlığından takımımıza sadece 70 bin lira yardım yapıldı. Bu yıl ise 25 bin lira yardım yapıldı. Bu yardımlar sporcularımızın kaldığı apartmanların elektrik, su ve doğal gazını dahi karşılayamıyor. Takımımızın Sosyal Tesisi olmadığı İçin oyuncularımız apartman dairelerinde kalıyorlar. Onları toplayıp antrenmana götürmek bile başlı başına maliyet istiyor. Takımımızın aylık iaşe ve yemek bedelleri en az 100 bin lira tutuyor. Kulüp olarak artık bunların üstesinden gelemiyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87927)
19 Aralık 2021 Pazar 00:34
Yedi gün 24 saat akp şakşakçılığı yapıyorsun ne oldu ziya başkan.. gelir kaybın mu oldu??
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87899)
17 Aralık 2021 Cuma 15:32
Nasıl bir söylem sizden önce maşallah takım gayet iyiydi asıl suç bu takımı size verenlerde siz kim bir takımı yönetmek kim sporu bile siyaset ve para hırsına alet ettiniz zevkimizide bitirdiniz sen Çek elini once takımdan laf cambazlığı bir yere kadar Ziya bey
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87889)
17 Aralık 2021 Cuma 13:35
Güvenlik kuruculardan topla öde onlar adına bu işe kalkmadın güvenin yok dise ne girdın bu işe
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87877)
17 Aralık 2021 Cuma 02:17
Benim Solhanspora küçüktü ama desteğim vardı bu adamdan önce. Kimse kusura bakmasın 1 kuruş vermem. Vereceğim desteklerin Vekil olma hevesiyle yanıp tutuşan ve ünlenmek için kulübün başına geçen bu şahsa destek olmasını istemem. 1 liramın bile senin vekillik hevesine destek olmasına razı gelmem.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87876)
17 Aralık 2021 Cuma 00:29
Top karın doyurmuyor, millet ac ac.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87873)
16 Aralık 2021 Perşembe 21:22
İŞİNİZ GÜCÜNÜZ PARA HESAPLAMAK..BECEREMİYORSANIZ BIRAKINIZ..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87870)
16 Aralık 2021 Perşembe 20:33
Sen Türkiye de yaşıyorsun Bay Ziya Dolar la ne işin var buraya gelip ekmek yiyende buranın Türkiye olduğunu unutmayacak
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87869)
16 Aralık 2021 Perşembe 20:12
Klubü bir şirket ya da zengin bir işadamı almalı. Bu şekilde gitmez.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87868)
16 Aralık 2021 Perşembe 20:03
Şimdi bütün suç federasyonun yani ,ne kadar enteresan.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_87862)
16 Aralık 2021 Perşembe 19:42
Altindaki arabayi sat oyna kardesm biz ekmek alamiyoruz sizin derdinize bakin
13.05.2024
17:46
Bingöl`de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl'de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT dedektifleri, kasten öldürme suçundan dolayı 2 yıldır firari olan şahsı ve cinsel istismar suçundan aranan şahısları yakaladı.
13.05.2024
17:27
Bingöl`de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Bingöl'de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Valilik: 'Güvenlik eksikliği tespit edilen kamu işyerlerine ve özel işletmelere, otuz günden az olmamak üzere eksikliklerini giderebilecek kadar makul bir süre tanınacak ve tanınan süre sonunda işyeri alması uygun değerlendirilen tedbirler yönünden tekrar kontrol edilecek ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletme sahipleri hakkında ilgili mevzuatlar gereğince işlem yapılacaktır.'
13.05.2024
16:45
Bingöl`de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl'de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl Belediyesince düzenlenen farkındalık etkinliğinde bir araya gelen özel gereksinimli bireyler, hem gönüllerince eğlendi hem de hünerleriyle katılımcılara keyif dolu anlar yaşattı.
13.05.2024
14:16
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi' çerçevesinde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Ambulans, savunma ve güvenlik gibi alanlarda zorunlu ihtiyaçlar hariç yeni araç satın almayı ve kiralamayı 3 yıl süreyle durduruyoruz. Mevcut kiralık taşıt sözleşmeleri de izin alınmadan yenilenmeyecek' dedi. İşte tedbirler ve öne çıkan başlıklar…
12.05.2024
17:39
Bingöl`de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl'de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl merkez Çapakçur Vadisi'nde iki akraba arasındaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan gerilimde ateş açan kişi, bir kişinin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına sebep oldu. Polis, cinayet zanlısını yakalama çalışmalarını sürdürüyor.
12.05.2024
16:22
Bingöl`de yol levhasına çarpan araç hurdaya döndü! 1 ölü 3 yaralı
Bingöl'de yol levhasına çarpan araç hurdaya döndü! 1 ölü 3 yaralı
Bingöl'de kontrolden çıkan hafif ticari araç, yol levhasına çarptı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken 3 kişinin de ağır yaralandığı öğrenildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın