KÄ°M KÄ°MDÄ°R FÄ°RMA REHBERÄ° Hemen Ãœye Ol Ãœye GirÅŸi
Uye GiriÅŸi
GiriÅŸ
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Ãœye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Erken tanı hayat kurtarır

Bingöl'de, meme kanserine karşı Meme Kanserinde Erken Tanı Hayat Kurtarır sloganıyla bir etkinlik düzenlendi. Programa katılan İl Sağlık Müdürü Gündoğdu, ihmale yer verilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Erken tanı hayat kurtarır
18 EKÄ°M 2018 PERÅžEMBE 19:17
1
1780
2
AA aa

Bingöl'de 01-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Ä°l SaÄŸlık MüdürlüÄŸü'nce Kültür Parkı'nda düzenlenen etkinliÄŸe Ä°l SaÄŸlık Müdürü Uzman. Dr. Mehmet Emin GündoÄŸdu, Halk EÄŸitimi Merkezi Müdürü Bilal Ketenalp, Bingöl Belediye BaÅŸkanı Yücel Barakazi'nin eÅŸi Pervin Barakazi, EÄŸitim ve Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaaslan ve çok sayıda kadın katıldı.

Burada bir konuÅŸma yapan Ä°l SaÄŸlık Müdürü GündoÄŸdu, amaçlarının farkındalık oluÅŸturmak olduÄŸunu söyledi.

GündoÄŸdu, “Amacımız burada özellikle bayanlarımıza meme kanseri özelinde tüm kanser çeÅŸitleri için bir farkındalık oluÅŸturmak. Özellikle meme kanserinin erken tanı ile çok ciddi anlamda tedavisinin mümkün olduÄŸu ve bu kanser belasında kurtulabileceÄŸinin farkındalığını yaratmak. Bunun da çok kolay bir ÅŸekilde olabildiÄŸini bayanlarımıza göstererek ve eÄŸitimi vererek farkındalığı oluÅŸturmak için bir araya geldik. Bayanlarda en fazla görülen kanser çeÅŸidi, meme kanseridir. 10 kadından 9'unun meme kanserine yakalanma riskinin olduÄŸunu bilmekteyiz. Hastalığa yakalanan kadınların yüzde 18'inin ölümlü olduÄŸunu biliyoruz” dedi.

Karaaslan'dan kadınlara çaÄŸrı

Meme kanserine farkındalık yaratmak için Bingöl'ün halk oyunları ile bir etkinlik düzenledikleri belirten EÄŸitim ve Gönüllüsü Semiramis Karaaslan, kadınlara çaÄŸrıda bulunarak, “01-30 Ekim meme kanseri farkındalık ayı olduÄŸu için bizde Bingöl'de bütün kadınları topladık. Davullar, zurnalar çalınıyor. Biz meme kanserine savaÅŸ açtık. Savaşın simgesi ise pembe kurdelelerimizdir. Bu konuda en büyük güzelliÄŸi saÄŸlık müdürümüz yaptı ve yakasına pembe kurdele taktı. Bu demektir ki, erkeklerde yanımızda. Mücadelemiz büyük. Önemli olan KETEM'lere gidip biran önce tedavi sürecinde geçmek. Herkesi KETEM'lere davet ediyorum. Haydi bayanlar, gülelim, oynayalım KETEM'lere gidelim” diye konuÅŸtu.

Etkinlik, kadınların halay çekmesi ile son buldu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32091)
20 Ekim 2018 Cumartesi 17:55
Sayın BİNGÖL ONLİNE LÜTFEN BUNU HABER OLARAK YAYINLAYIN ÇÜNKÜ HAYATİ ÖNEME SAHİPTİR ÇÜNKÜHEPİMİZ KANSER HASTASI ADAYIYIZ !!!
Sayın İl Sağlık Müdürümüzün özellikle bilmesinde büyük yarar var:
Bingöl KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) olarak Genç caddesindeki hizmet veren eski 1 nolu sağlık ocağı/aile hekimliği binası şu an içler acısı bir durumdadır. Bu bina şu anki haliyle fiziksel ve hijyenik olarak dahi son derece kötü bir durumdadır. Biz tahlil için gittiğimizde ne cihaz çalışıyordu ne de -en önemlisi-temizlik ve hijyen açısından berbat ötesi bir durumda olduğunu gördk
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32066)
19 Ekim 2018 Cuma 07:44
Farkındalık ve bilinçlendirme amacı ile yapılan böyle güzel etkinlikler için Bingöl İl Sağlık Müdürlüğümüz personellerine ve tüm emeği geçenlere teşekkürler.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın