KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Gençlik Spor'da neler oluyor?

Güvenlik ve temizlik personeli alımında başvuruları kabul edilip kuraya tabi tutuldular, kurada isimleri çıkınca 'evrak eksik' denilerek elendiler. Deva Partisi İl Başkanı Kovalar, hak gaspının önlenmesi çağrısında bulunup sordu; 'Evrak eksikliğinden elenen vatandaşlarımız, evrakları eksik olduğu halde Ankara'da çekilen kuraya neden dahil edildiler?'

Gençlik Spor`da neler oluyor?
03 KASIM 2021 ÇARŞAMBA 14:03
14
2226
1
AA aa

Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere Sürekli İşçi Alımı için 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında çok sayıda başvuru yapılmış ve 15 Eylül 2021 tarihinde Ankara'da noter huzurunda çekilen kuralar sonucunda Erkek Güvenlik Görevlisi için 64 Asil ve 64 yedek, Kadın Güvenlik Görevlisi için 76 Asil ve 76 yedek, Erkek Temizlik Görevlisi alımı için 1 Asil ve 4 yedek, Kadın Temizlik görevlisi için ise 3 Asil ve 9 yedek listelerde isimleri belirlenmişti.

EVRAK EKSİK DEYİP ELENDİLER!

Başvurular sonrası kurada ismi çıkanların mülakata alınacağı belirtilmişti ancak Deva Partisi İl Başkanı Mikail Kovalar, mülakat öncesi kurada ismi çıkan yaklaşık 60 kişinin evrak eksikliğinden dolayı elendiklerini öğrendiklerini duyurdu.

“Yapmış olduğumuz çağrıda başvuruda bulunanların hepsinin bu şehrin öz evlatları olduğunu, mülakatla yapılması düşünülen alımların eşit ve adil bir şekilde listede asil ve yedek olarak çıkanların huzurunda kura yapılmasını talep etmiştik diyen Kovalar şunları söyledi;

“Bu talebimiz, Ankara'da çekilen kura sonrası ismi açıklanmış ve büyük bir mutluluk yaşamış vatandaşlarımızın haklı endişelerine destek olup, yeşermiş umutlarının yitirilmemesine vesile olmaktı. Bundan önceki alımlarda olduğu gibi yine mülakat adı altında hak edene değil, siyaseten referansı güçlü olanların alınacağı kanaatini ortadan kaldırılacağını düşünmüştük. Yine yanıldık! Ve çok zaman geçmeden yapılması planlanan mülakat öncesi kurada ismi çıkan yaklaşık 60 vatandaşımızın evrak eksikliğinden dolayı elendiklerini üzüntüyle kendilerinden öğrenmiş olduk.”

MADEM EVRAKLARI EKSİK, NEDEN KURAYA TABİ TUTULDULAR?

Personel alımı ilan metnindeki “belirtilen esaslara uygun olmayan başvuruların kabul edilmeyeceği” ibaresine dikkat çeken Kovalar: “Doğal olarak da başvuru şartlarını yerine getirmeyenler kuraya tabi tutulmamıştır. Başvuru esnasında istenilen evraklar eksik ve yetersiz ise başvurular neden alındı? Evrak eksikliğinden elenen vatandaşlarımız, evrakları eksik olduğu halde Ankara'da çekilen kuraya neden dahil edildiler?” diye sordu.

Büyük umutlarla kura sonucunu bekleyen ve kurada ismi çıkanların neden umutlandırıldığını belirten Kovalar; “Haksız yere elendiğini söyleyen vatandaşlarımızın haklarını elinden aldığınız için vicdanınız rahat olacak mı? Bizler evlatlarımız arasında eşit ve adil bir duruş sergilemediğimiz sürece, geleceğe dair güven vermedikçe ailesini, sevdiklerini, şehrini ve ülkesini bırakıp yabancı ülkelere gitmelerine engel olamayacağız. Herkes elini vicdanına koymalı ve haksızlığa uğramış mağdur vatandaşlarımızın hakkını korumalıdır.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86702)
04 Kasım 2021 Perşembe 00:48
Mesele eksik evrak meselesiyse bu işten ekmek çıkmaz başkan. O halde sormazlar mı adama madem evrakların tam değil sen niye başkasının hakkını yemeye çalıştın? Gerçi işin içinde mülakat olduğu için herkes birbirinin hakkını yemekle meşgul. Bence siz en iyisi mülakat zirvaligina karşı gündem oluşturun bu daha iyi prim yapar.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın