KÄ°M KÄ°MDÄ°R FÄ°RMA REHBERÄ° Hemen Ãœye Ol Ãœye GirÅŸi
Uye GiriÅŸi
GiriÅŸ
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Ãœye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Gengörü: 'Mizacınıza uygun mesleği seçin'

'Kariyer Günleri' programında öğrencilerle buluşan Başhekim Ramazan Gengörü, meslek seçimine dair tavsiyelerini paylaştı; 'Mutlu olabileceğinizi düşündüğünüz, ruhunuza ve duygularınıza aykırı olmayan, mizacınıza uygun meslekleri tercih etmelisiniz.'

Gengörü: `Mizacınıza uygun mesleği seçin`
13 MART 2023 PAZARTESÄ° 16:12
48
2713
14
AA aa

Bingöl merkez Vali Güner Orbay Ortaokulu tarafından her hafta farklı meslek guruplarından alanında baÅŸarılı ve tanınmış kiÅŸilerin konuk edildiÄŸi ‘Kariyer Günleri' programının bu haftaki konuÄŸu Bingöl Devlet Hastanesi BaÅŸhekimi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ramazan Gengörü oldu.

SaÄŸlık sektörü, hekimlik, tıp ve uzmanlık alanı kardiyoloji ile ilgili bilgiler verip öÄŸrencilerin sorularını yanıtlayan Gengörü, meslek seçiminde dikkat etmeleri gereken önemli noktalara da deÄŸindi.

“BÄ°R HEDEFÄ°NÄ°Z MUTLAKA OLMALI”

Genç YÄ°BO'da okuduÄŸunu ifade eden ve üniversiteye hazırlık süreçlerinden özetle bahseden hekimlik mesleÄŸini bir dayatmayla deÄŸil, bu alana olan ilgisi ve hayalleri doÄŸrultusunda tercih ettiÄŸini belirtti.

“Ruhunuzla baÄŸdaÅŸmayan, mizacınıza uymayan, sizi mutlu etmeyen bir meslek seçiminiz ileriki süreçte yeni yol arayışlarına sürükleyecektir” diyen BaÅŸhekim Gengörü; “Öncelikle hangi alanda baÅŸarılı olduÄŸunuzu bilmeniz, rotanızı buna göre ÅŸekillendirmeniz gerekiyor ve sonrasında buna baÄŸlı güçlü bir programla hazırlık sürecini baÅŸlatmanız gerekiyor. Bir hedefiniz yoksa ÅŸayet, rüzgârın savurduÄŸu yöne gidersiniz. Ä°lla mühendis, illa doktor olmanız gerekmiyor. Meslek tercihlerinde önceliÄŸiniz mali getirilerinden ziyade o mesleÄŸi icradaki mutluluÄŸunuza bakmalısınız. 8. Sınıf öÄŸrencileri artık yol haritalarını belirlemeli. Bu hususta ailenizin ve rehber öÄŸretmenlerinizin de tavsiyeleri önemli. Azim ve kararlılıkla baÅŸarılı olacağınıza, doÄŸru tercihlerle güzel yarınlara yürüyeceÄŸinize inancım tam” dedi.

“MESLEK GEREĞİ SOÄžUKKANLI OLMAMIZ GEREKÄ°YOR”

8.Sınıf öÄŸrencisi AyÅŸe Ergüç'ün “Hastaları ameliyatlarda kaybettiÄŸinizde ne hissediyorsunuz?” sorusuna “Meslek gereÄŸi soÄŸukkanlı olmamız gerekiyor” yanıtını veren BaÅŸhekim Gengörü: “Biz hekimler hastalarımıza gerekli tıbbi müdahaleleri güncel bilgilerle yapıyoruz ama bazen verilen tedaviye yanıt alamayınca kaybettiÄŸimiz hastalarımız da oluyor tabi. Zaman zaman 3-5 gün o kaybın etkisinde kalabiliyoruz. Bu durum bizim için üzücü olsa da mesleÄŸimizin gereÄŸi alışıyoruz. Ama genellikle hastalarımız verdiÄŸimiz tedavilere olumlu yanıt veriyor, hatta taburcu olduktan 15-20 gün sonra çarşı pazarda görünce daha çok mutlu oluyoruz” dedi.

ÖÄŸrencilerine gelecek hayatlarında baÅŸarılar dileyen Gengörü, bu olanağı saÄŸlayan okul idaresine de teÅŸekkür etti.

ANACUR: “BAÅžARILARIN ÖRNEK OLMASINI Ä°STÄ°YORUZ”

Programa dair görüÅŸlerini aktaran Vali Güner Orbay Ortaokulu Müdürü Mehmet Selim Anacur, öÄŸrencilerin her alanda baÅŸarılı ve o konuda bilgi sahibi olması için düzenledikleri ‘Kariyer Günleri' programlarının, davet edilen kiÅŸilerce aktarılan önemli bilgilere sayesinde öÄŸrencilerin hayatlarında yeni rotalar çizmesi ve bu baÅŸarılardan örnek almalarını istediklerini söyledi.

Okullarında koçluk sistemiyle her öÄŸretmenin gözetiminde bir öÄŸrenci grubu olduÄŸunu ve takip edildiÄŸini de kaydeden Anacur; “Okul ziyaretleriyle de öÄŸrencilerimizi motive etmek için çaba gösteren idareci ve öÄŸretmenlerimize teÅŸekkür ederim. ÖÄŸrencilerimize bu seminer imkânını sunan BaÅŸhekim Sayın Ramazan Gengörü'ye çok çok teÅŸekkür eder ÅŸükranlarımı sunarım” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99342)
14 Mart 2023 Salı 14:31
Bence kesinlikle milletvekili adayı olup İSTİFA ETMELİ :))
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99318)
13 Mart 2023 Pazartesi 23:09
Mrb sayın ramazan gengoru suan işini layıkıyla yapıyor inanıyoruz bingol için hayırlı işler yapacak artık eskileri gormek istemiyoruz bugüne kadar bingole bi faydaları olmadi.millet uyansın artık bu işi genc adaylar yapsin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99308)
13 Mart 2023 Pazartesi 20:44
Uzman Dr. RAMAZAN GENGÖRÜ nün milletvekili olarak görmek istiyoruz. Allah yolunu açık etsin inşallah.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99304)
13 Mart 2023 Pazartesi 20:19
Yawww siz ciddi misiniz. Memlekette ki herkes feyzi berdibek, eşref taş, enver fehmioğlu nu gördü. Kardiyolog olması bu işi yapabileceği anlamına gelmiyor. Hastanede ramazan bey sayesinde doktor kalmadı. Kaçan kaçana. Hastanede 100 oy dahi alamaz. Kendinizi kandırmayın.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99303)
13 Mart 2023 Pazartesi 19:56
Uzm. Dr. Ramazan GENGÖRÜ'nün Milletvekili olarak da memlekete güzel hizmetler yapacağına inanıyoruz. Allah yolunu açık etsin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99300)
13 Mart 2023 Pazartesi 18:04
Sizin bu kararlılıkla emin adımlarla ve dik duruşunuzla Bingölümüze cok daha iyi hizmetler yapacağınıza inanıyoruz ve başarılarınızın devamını dileriz. Rabbim yar ve yardımcınız olsun BİNGÖL millet vekili aday adayı uzm.Dr Ramazan GENGÖRÜ🇹🇷
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99297)
13 Mart 2023 Pazartesi 17:21
Vali Güner Orbay Ortaokulu Müdürü Sn. Mehmet Selim Anacur Hocama Başarılar Dilerim..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99296)
13 Mart 2023 Pazartesi 17:17
Sizi meclis kürsüsünde hitap ederken de görürüz insallah
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99295)
13 Mart 2023 Pazartesi 17:14
Baş Tabip Kardiyolog Uzm. Dr. Ramazan GENGÖRÜ Hocam Yolun ve Bahtın Açık Olsun.
Misafir KullanıcÄ (@Misafir_99294)
13 Mart 2023 Pazartesi 17:09
Sayın Ramazan hacamız geleceğimizin nesilleri olan oğrencilerimize verdikleri sağlıklı bilgileri için kendisine teşekür ederiz çıktığı yeni yolda bingölümüzün geleceği içinde sağlıklı ve doğru bir karar olduğuna ınanıyor ve hayırlı olmasını dilerim .Bingöl ak parti millet vekili aday adayı kardiyoloji uzman doktor ramazan gengörü başarıllar dilerim.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın