KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Görür, 'Son depremlerden sonra hassas hale gelmişti'

Bingöl'de 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından paylaşım yapan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, hassas bölge vurgusunda bulundu.

Görür,
07 NİSAN 2023 CUMA 17:36
8
2973
3
AA aa

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerden etkilenen ve bu nedenle 4 gün önce AFAD tarafından Genel Hayata Etkililik kapsamında afet bölgesi ilan edilen Bingöl, 4.5 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Yerin 7 kilometre altında gerçekleşen sarsıntı, çevre illerde de hissedildi.

VATANDAŞLAR PANİKLE DIŞARI ÇIKTI

Bingöl'de deprem sırasında iş yerinde ve evlerde olan vatandaşlar dışarı çıktı. Yaşanan panik nedeniyle bir süre dışarıda bekleyen vatandaşlar, daha sonra tekrar normal yaşama devam ettiler.

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde okulda depreme yakalanan öğrenciler, öğretmenler tarafından hızlıca sınıflardan tahliye edildi. Tunceli'de ise vatandaşlar belediye önünde toplandı.

CAN VE MAL KAYBI YOK

Depremin ardından açıklama yapan Bingöl Valiliği; “Saat 11.29'da merkez üssü Bingöl olan 4.5 büyüklüğünde bir deprem yaşadık. İl genelinde yapılan ilk taramalara göre herhangi bir can veya mal kaybı söz konusu olmamıştır. Allah milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin.”

NACİ GÖRÜR'DEN İLK AÇIKLAMA

4,5 büyüklüğündeki depremin ardından Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den de bir paylaşım geldi.

Kişisel Twitter hesabından bölgenin fotoğrafını paylaşan Görür, "Bingöl-Su Düğünü'nde 4,5 deprem oldu. Daha önce deprem öngörüsünde bulunulan bu bölge son depremlerden sonra hassas hale gelmişti. Sevgiyle" ifadelerini kullandı.

GÖRÜR DEFALARCA UYARMIŞTI

Bingöl, Naci Görür'ün sürekli olarak gündemde tuttuğu ve uyardığı bölgelerin başında geliyordu.

Önceki günlerde DHA'ya konuşan Görür, "Erzincan, Bingöl-Karlıova arasında 7,4 büyüklüğünde bir deprem bekliyoruz. En son deprem orada 1790'larda oldu. Bingöl Karlıova'yla Bingöl Göynük arasında da 7,2 büyüklüğünde deprem olabilir. Güneydoğu Anadolu'da özellikle Adıyaman ve Hakkâri arasındaki o bindirme kuşağında bazı sıkışmalar olmuş olabilir" ifadelerini kullanmıştı.

Görür, Hatay'da meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremin de, Adana ve Bingöl bölgesinde beklenen depremi tetiklemiş olabileceğine dikkat çekmişti.

NTV'de konuşan Görür, şunları aktarmıştı:

“Türkiye sınırları içerisinde Ölüdeniz fayında artık büyük bir deprem beklemiyoruz. Adana'da bekliyoruz. Oraya da enerji transferi olabilir. Adana'da dikkatli olmak lazım. Adana veya Kıbrıs ile Bingöl Karlıova'da bizim beklediğimiz depremler olduğu zaman, Doğu Anadolu enerjinin tümünü bitirmiş olacak. Bölgedeki kentler uzun süre depreme maruz kalmayacak. İstanbul depremi de olur biterse Kuzey Anadolu fay hattında da depremler olmayacak.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100528)
08 Nisan 2023 Cumartesi 00:45
Dükkan üstü tüm yapılar tehlikeli bilginize
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100519)
07 Nisan 2023 Cuma 23:34
Bingölü baştan sona dolaştım. Her mahalleyi, ara sokağı gezdim. Öyle evler, binalar gördüm ki 2003 depreminden kalma, dış cephesi çatlaklarla dolu, balkonları çöktü çökecek, bina geriye doğru yamulmuş gibi... ve ilginç olan en önemli şey bu evler tamamen dolu insanlar, aileler yaşıyor. İşin maddiyatına bakılmadan acilen bu tür yapılar denetimden geçip, insanlara yeni yaşam alanı yaratılıp, depremden önce yıkılmalı.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100515)
07 Nisan 2023 Cuma 21:40
Her deprem oluşunda binalar altında boş bomboş kalan dükkanları gördükçe Barakazi ve imar ekibine ahlarımız var bu memleketin katili barakazi ve ekibi!!!! Onlar yolu açtı gerisi geldi
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın