KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2024 Pazartesi
°C

Hacamat Polikliniği açılacak

Bingöl Devlet Hastanesi'nde, Sağlık Bakanlığından sertifika almış doktorların hizmet vereceği sülük ve hacamat poliklinikleri açılacak.

Hacamat Polikliniği açılacak
25 TEMMUZ 2019 PERŞEMBE 21:41
3
3312
11
AA aa

Geleneksel ve alternatif tıp uygulaması olarak görülen sülük ve hacamat gibi yöntemler, Sağlık Bakanlığı kontrolünde Devlet Hastanelerinde uygulanmaya başlandı. Hastanelerde kurulan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitelerinde (GETAT), yüzyıllardır uygulanan sülük ve hacamat ile tedavi yöntemleri Sağlık Bakanlığı Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Daire Başkanlığı'nın kontrolünde hekimler tarafından uygulanacak.

Bingöl Devlet Hastanesi'nde Sağlık Bakanlığından sertifika almış doktorların hizmet vereceği sülük ve hacamat poliklinikleri açılacak. Bingöl Devlet Hastanesi twitter hesabından yapılan açıklamada, “Sağlık Bakanlığı onaylı sertifikalı doktorlarımız ile GETAT Ünitemizde sülük, hacamat polikliniklerimiz çok yakında hizmete açılacaktır. Unutulmamalıdır ki bu yöntemler bir tedavi metodudur, steril şekilde ve Sağlık Bakanlığının yetkilendirdiği hekimler tarafından yapılmalıdır” denildi.

HACAMAT NEDİR?

Hacamat; 5000 yıllık bir tedavi yöntemidir. Kısaca deri altında birikmiş vücutta hastalıklara neden olan toksik, kanın vakumlanarak dışarı alınmasıdır. Deri altındaki birikmiş olan kan, kan özelliğini yitirmiş koyu renkli pelte, jöle kıvamında olup bağışıklık sistemini olumsuz yönde etkileyerek birçok hastalığa kapı aralamaktadır. Hacamat ağrısız, yatak istirahati gerektirmeyen iş gücü kaybı olmadan uygulanan bir tedavi metodudur.

SÜLÜK TEDAVİSİ NEDİR?

Tıbbi sülükler sanıldığı gibi kirli kanı emerek tedavi yapmazlar. Tedavi edici özellik kanın alınmasında değil emilirken vücuda verilen salgılardadır. İngilizler sülüklere “canlı eczane” adını takmışlardır. Hasta mutlaka bir uzman doktor gözetimi altında bu tedaviyi olmalıdır.

HACAMAT TEDAVİSİ HANGİ DURUMLARDA YAPILMALIDIR?

Detoks amacıyla bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için sırt, kulunç, boyun ve bel ağrılarında, kronik yorgunluk, hipertansiyon, karaciğer yağlanması, fibromiyalji, halsizlik, ankilozan, spondilit, egzama, migren, nöropsikiyatrik hastalıkların tedavisinde yapılmaktadır.

SÜLÜK TEDAVİSİ HANGİ DURUMLARDA YAPILMALIDIR?

Detoks Diz ağrıları, kireçlenmeleri, Vertigo, migren, kulak çınlamaları, varis, huzursuz bacak sendromu, egzama, sedef, akne, tromboz, flebit, göz ve kulak hastalıkları

HACAMAT VE SÜLÜK KİMLERE UYGULANMAZ?

70 yaş üzeri düşkün hastalar, hamileler, emzirme döneminde olanlar, ağır anemisi olanlar (Hb<9,5 mg), organ nakli yapılanlar, kalp pili takılanlar, hemofili hastalığı olanlar, sepsis, HIV hastaları, kan sulandırıcı kullananlar doktor kontrolünde 2 gün ara vermelidir.

HACAMAT TAKVİMİ

Hacamat, sağlığı korumak veya detoks yâda sünnet amaçlı yaptırılacaksa hacamat tedavisinden maksimum fayda sağlanması açısından tavsiye edilen mevsim, ay ve günlerde yapılması tavsiye edilir. Sünnet amaçlı hacamat ilkbahar ve sonbaharda hicri ayın 5-25. Günleri arasında özellikle 17,19 ve 21. Günlerinde önerilir. Ancak tedavi amaçlı hacamat yani bir şikâyetinizden dolayı tedavi için yaptırmak istiyorsanız en kısa zamanda yapılmalıdır. Bu durumda sadece hafta günlerine dikkat edilmelidir.

HACAMAT (KUPA TERAPİ) ve SONRASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Önemli Hususlar

1-Hacamat olan kişi ne çok aç nede çok tok olmalıdır.2-3 saat öncesinde hayvansal gıda içermeyen hafif şeyler yenilmesi tansiyon düşmemesi için tavsiye olunur.

2-Kan sulandırıcı ilaç kullanılıyorsa (Coumadin dışında )ilacınızı hacamat yaptırılan günde hacamattan 4-5 saat sonrasında alınması gerekmektedir. Coumadin kullanan kişiler ise doktora danışılarak alınabilir.

 TAVSİYE NİTELİĞİNDE YAPILMASI GEREKENLER

1-Hacamat tedavisinden 1 gün önce ve 1 gün sonra hayvansal gıdaların alınmaması

2-Cimadan 1 gün önce ve 1 gün sonra uzak durmak

3-Sigara kullananlar hacamattan en az 1 saat önce ve 1 saat sonra sigara kullanmamalıdır.

4-Hacamat sonrası 3-4 saat uyunmamalıdır.

5-Hacamat sonrası 2-3 saat bir şey yenilmemeli, bal şerbeti içilebilir.

6-12 saat sonra ılık duş alabilirsiniz. Duş sonrası yara izi olan bölgeye kantaron yağı veya zeytinyağı sürün.

Tavsiye niteliğinde olan hususlara riayet edilmemesi hacamat tedavisine engel teşkil etmez ancak maksimum fayda sağlanması için dikkat edilmesinde fayda vardır.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_47715)
27 Temmuz 2019 Cumartesi 14:49
Modern tıpın çare bulamadığı hastalıklarda Alternatif tıpın ilerlediği bir dönemde bu tür yöntemleri denemekte fayda olduğunu düşünüyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_47713)
27 Temmuz 2019 Cumartesi 13:42
Aslında Bu Hacamatı , ilk önce Siyasi lerde ( Vekillere) Denemekte Yarar Var.!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_47708)
27 Temmuz 2019 Cumartesi 00:43
Merdiven altı yöntemi hastaneye girdi yazık ya
Misafir Kullanıcı (@Misafir_47707)
27 Temmuz 2019 Cumartesi 00:42
Bi bu eksikti hadi bakalım geçmiş olsun hepinize
Misafir Kullanıcı (@Misafir_47702)
26 Temmuz 2019 Cuma 23:10
Yahu neye dayanarak okadar masraf ediliyor allah aşkına kemal sunalın yıllar önceki sahtekar hoca filmleri gerçek oluyor yok sülük yok sırta bardak abartmayın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_47674)
26 Temmuz 2019 Cuma 13:15
cima kelimesi yerine cinsel ilişki denilirse günaha mı giriliyor?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_47667)
26 Temmuz 2019 Cuma 09:50
şarlatanlıkta sınır tanımıyorsunuz bu nedir yahu antik çağ uygulamalarını insan sağlığını tehdit edercesine hastanelere taşıyorsunuz. ilimizde hastanelerin durumu içler acısı birçok önemli branşta doktor sıkıntısı var hastanelerin durumu hijyen bakımından yine berbat yönetim personele iş yaptıramıyor insanlar çevre illerdeki hastanelere gitmek zorunda kalıyor yazık ülkemizin sağlık sistemini ne hale getirdiniz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_47672)
26 Temmuz 2019 Cuma 11:41
@Misafir Kullanıcı Bilimsel olmayan şey devlet hastanesinde nasil açılır ? Aklım alır mi ? Saçma sapan yorumda bulunma. Hepsinin bilimsel altyapısı var
Misafir Kullanıcı (@Misafir_47659)
26 Temmuz 2019 Cuma 08:42
hiç bir bilimsel kanıtı olmayan çağ dışı uygulamalar gerçekten hayret verici bir durum devletinde bu işin içine girmesi modern tıbbın yerine çağ dışı yöntemleri benimsemesi sağlık alanında ne durumda olduğumuzun göstergesi!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_47655)
26 Temmuz 2019 Cuma 07:43
Sağlık Müdürlüğünü Tebrik Ediyorum, başarılar dilerim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_47642)
26 Temmuz 2019 Cuma 00:43
Önce KBB, ortopedi, beyin cerrahi ve göz gibi sık başvurulan polikliniklere yeterli sayıda doktor bulunsun.Sabah gidip sıra yok diye geri dönmekten insanlar bıktı.Tartışanlar,öğleden sonra gidip yine numara kalmadı diye dönenleri görmek üzücü.
29.04.2024
14:54
Başkan Özturan`dan sitem dolu açıklama!
Başkan Özturan'dan sitem dolu açıklama!
3. Lige yükselen Yozgat Bozospor'a 'kupanızın hikayesi kapkaranlıktır' diyen Başkan Özturan, şehrin sahipsizliğine de işaret etti; 'Ne yazık ki rakibimiz kadar şehrimize, gençlerimize, hayallerimize, bu işe harcanmış maddi manevi değerlere sahip çıkılmadı... Sesimiz, 'Canımız yanıyor, hakkımız yeniyor' feryatlarımız duyulması gereken mecralar tarafından bir türlü duyulmadı... Onların sözü, siyasi gücü birçok masada bizi ezdi geçti... Bir itirazımıza bile olumlu bir dönüş alma gücünü arkamızda hissedemedim, hissedemedik...'
29.04.2024
14:53
176 kişinin öldüğü Bingöl depreminin üzerinden 21 yıl geçti
176 kişinin öldüğü Bingöl depreminin üzerinden 21 yıl geçti
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 1 Mayıs 2003'te 6.4 büyüklüğünde meydana gelen depremin üzerinden 21 yıl geçtiğini hatırlatarak, 'Bu acıların bir daha yaşanmaması ve oluşabilecek hasarların en aza indirilmesi için asıl önemli olan depremden önce alınacak tedbirlerdir' dedi.
29.04.2024
14:52
Bingöl`de ilk dört ayda 606 bebek dünyaya geldi
Bingöl'de ilk dört ayda 606 bebek dünyaya geldi
Doğumların 315'nin sezaryenle, 291'inin ise normal doğum yoluyla gerçekleştiği belirtildi.
29.04.2024
14:51
Uzman Psikolog Kemal Alimoğlu Klinik Açtı!
Uzman Psikolog Kemal Alimoğlu Klinik Açtı!
Uzman Psikolog Kemal Alimoğlu, kendi özel kliniğini açarak Bingöllü vatandaşlara hizmet vermeye başladı.
29.04.2024
14:50
Rotahane`nin durağı `Yüzen Adalar` oldu
Rotahane'nin durağı 'Yüzen Adalar' oldu
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy, Türkiye'nin kültürel zenginliğini tanıtmak amacıyla hayata geçirdiği proje çerçevesinde Bingöl'e gelerek Yüzen Adalar'ı gezdi.
27.04.2024
23:24
Genç`teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
Genç'teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
İlçe girişinde bulunan kum ocaklarının başka alanlara taşınması için tüm kurumlar nezdinde girişimlerde bulunacağını söyleyen Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar; 'Devlet bu alana milyonlarca lira tutan millet bahçesi yatırımı yapmış her gün yüzlerce belki binlerce insanımızı buraya toplayıp tozda boğamayız' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın