KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2024 Salı
°C

Heylanlılar tek çatı altında toplanıyor

Heylanlılar (Xeylan) Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Elâzığ, Bingöl ve Avrupa'da yaşayan Heylanlıları bir çatı altında toplamak için harekete geçti.

Heylanlılar tek çatı altında toplanıyor
31 TEMMUZ 2023 PAZARTESİ 16:54
11
2809
7
AA aa

Bingöl'de de önemli bir nüfusu bulunan Xeylanlılar, merkezi Elâzığ'da bulunan Heylanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çatısı altında bir araya gelmeyi hedefliyor. Derneğin Yönetim Kurulu bu doğrultuda Bingöl'de Xeylan köylerini ziyaret etti. Kuruca (Ğazik), Bilaloğlu (Mendo), Hacı Çayır, İncesu ve Karakoçan'a bağlı Yenice köylerine gerçekleştirilen ziyaretlerde derneğin amacı ve hedefleri anlatıldı.

Bilaloğlu (Mendo) köyü sakinleri, derneğe her türlü yardımda bulunacaklarını dile getirerek, Avrupa'da yaşayan Xeylanlıları da dernek bünyesinde bir araya getirmek için gerekli girişimlerde bulunacaklarını dile getirdiler.

Avrupa'da Yaşayan Xeylanlılardan Destek

Almanya'da yaşayan Siyasetçi ve İş İnsanı Yılmaz Aydın; “Avrupa'da sivil toplum hareketleri oldukça yaygın. Sosyal, bürokratik ve siyasi birçok kazanım elde edebilmek için bu tip oluşumlar oldukça faydalı. Xeylanlılar için geç kalınmış sayılabilecek bir adım. Aşiret üyelerimizin önemli bir kısmı Avrupa'da yaşıyor. Onları da bu oluşumun içerisine katmak için gerekli girişimleri en kısa zamanda başlatacağız. Bir dernek çatısı altında toplanmanın en önemli faydası gelecek kuşaklara da aile bilinci ve birliktelik duygusunu kazandırmak olacaktır” şeklinde konuştu.

“Dernekleşmek birlikteliği sağlayacak”

Bingöl'de siyasi yaşamını sürdüren, geçmiş dönemlerde İl Genel Meclisi Başkanlığı ve İl Genel Meclisi Üyeliği yapmış Abdülkadir Aydın; “Aile üyelerimizi bir çatı altında toplamak ve birliktelik duygusuyla hareket etmek adına çok önemli bir adım oldu. Bilaloğlu köyü sakinleri olarak çok olumlu karşıladık. Dernek Yönetim Kurulu ile görüştüğümüzde diğer aşiret üyelerinin de çok olumlu karşıladıklarını ve yoğun bir ilgi gösterildiğini söylediler. Aslında Xeylanlılar, birçok sosyal olayda yer alan bir toplum. Asrın felaketi olan Kahramanmaraş depremlerinde Bingöl, Elâzığ, Malatya ve Avrupa'daki Xeylanlılar destek için seferber oldu. Her türlü sosyal, siyasal ve yardım hareketlerinde birlikte hareket etmek adına bu oluşumu destekliyoruz. Derneğimizin Yönetim Kuruluna teşekkür ederiz”  dedi.

Xeylan neresidir?

Haylanı Kebir bugünkü adıyla Büyük Çaltı veya köylülerin kullandığı adıyla Xeylan (Heylan) Köyü, Elâzığ'ın Palu İlçesi'nin Gökdere Bölgesinde bulunan ve Halil isimli kişi tarafından kurulan bir köydür. Köy Elâzığ İline 128 km, Palu İlçesine ise 56 km uzaklıktadır. 1325m rakımda olan Xeylan, Elazığ'a bağlı olmasına rağmen Bingöl'e daha yakın bir köydür. Bingöl'de de önemli bir nüfussa sahiptirler. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_103536)
30 Ağustos 2023 Çarşamba 18:12
Bakıyorumda çoğu kişiden büyük bir hazim edememezlilik var aslında doğru diyorsunuz biz kendi insanımıza kendi toplumumuza el uzatarak ilk önce kendi sonumuzun olanı ayağa kaldırır beraberliği eşitliği sağlayıp diğer insanlara yardımcı olmaya çalışırız asimize etmeye manipülasyon yapmaya ve iğrenç düşünceleriniz ile burada bizleri küçük düşürmeye aklınız sıra uğraşmayın herkes kendi topluluğunu temsil eder. Saygı, sevgi ve yardımlaşma ile gelişen her toplum ayakta durmaya her daim makul, ama siz absürt yancılar çürümeye kaderinizde ki ata
Misafir Kullanıcı (@Misafir_103086)
01 Ağustos 2023 Salı 22:40
dünya sizin olsa ne olur..yıne kuru ekmek yersınız et yemezsınız..liranın yolu var sizde..Para para para..Eliniz cebinize gitmez..margros kamyon cinsinden su ile çalışırsınız..bi fakire bi çorba ısmarlamısınız..dernek değil altın kaplama olsanız ne olacakki..işinize gelse xelan işinize gelse biz elazığlıyız..Yuruyun be kim tutar sizi..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_103085)
01 Ağustos 2023 Salı 19:29
Elazig ve palu bingol birbirlerine yabanci olmayan kultur.bazilari xeylan yada palu deyince fesatlik pesinde kendim o bolgedenim koyum bingole bagli cogu xeylanlilari taniyorum ayni yorenin insanlariyiz.xeylanlilarin birlik olmasini isterim.en azindan orta asya kulturune asik deiller.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_103084)
01 Ağustos 2023 Salı 15:04
Xeylan adını duyunca kudurmayın,yorum yapıp boş konuşacağınıza siz ne yapmışsınız onu anlatın. Tabii ki herkes kendine olacak.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_103083)
01 Ağustos 2023 Salı 09:22
Almanya sizleri lort etti kendinizden başka hiç kimseyi tanımazsınız ancak birbirinize varsınız hiç bir kimseyede faydanız yoktur derneği kurun kendiniz oturun kendiniz yiyin için.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_103079)
01 Ağustos 2023 Salı 08:27
yani elazığın köyünü bu kadar öveceğinize kendi memleketinize sahip çıksanız vesselam
Misafir Kullanıcı (@Misafir_103078)
01 Ağustos 2023 Salı 00:52
paradan başka bişey tanımazsınız..Anca bina dükkan para biriktirmek işiniz..Dernek olsa ne olacak olmasa ne olacak..bi garibanı sevindirmezsiniz anca reklam yaparsınız..Atanız napolyon sizin para para para başkada bişey demezsınız…Yaşasın çewlikliler
14.05.2024
16:27
Nisan ayında 110 trafik kazası meydana geldi
Nisan ayında 110 trafik kazası meydana geldi
Bingöl'de nisan ayında 110 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 1 kişi hayatını kaybetti, 131 kişi de yaralandı.
13.05.2024
17:46
Bingöl`de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl'de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT dedektifleri, kasten öldürme suçundan dolayı 2 yıldır firari olan şahsı ve cinsel istismar suçundan aranan şahısları yakaladı.
13.05.2024
17:27
Bingöl`de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Bingöl'de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Valilik: 'Güvenlik eksikliği tespit edilen kamu işyerlerine ve özel işletmelere, otuz günden az olmamak üzere eksikliklerini giderebilecek kadar makul bir süre tanınacak ve tanınan süre sonunda işyeri alması uygun değerlendirilen tedbirler yönünden tekrar kontrol edilecek ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletme sahipleri hakkında ilgili mevzuatlar gereğince işlem yapılacaktır.'
13.05.2024
16:45
Bingöl`de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl'de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl Belediyesince düzenlenen farkındalık etkinliğinde bir araya gelen özel gereksinimli bireyler, hem gönüllerince eğlendi hem de hünerleriyle katılımcılara keyif dolu anlar yaşattı.
13.05.2024
14:16
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi' çerçevesinde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Ambulans, savunma ve güvenlik gibi alanlarda zorunlu ihtiyaçlar hariç yeni araç satın almayı ve kiralamayı 3 yıl süreyle durduruyoruz. Mevcut kiralık taşıt sözleşmeleri de izin alınmadan yenilenmeyecek' dedi. İşte tedbirler ve öne çıkan başlıklar…
12.05.2024
17:39
Bingöl`de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl'de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl merkez Çapakçur Vadisi'nde iki akraba arasındaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan gerilimde ateş açan kişi, bir kişinin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına sebep oldu. Polis, cinayet zanlısını yakalama çalışmalarını sürdürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın