KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

İstismarlar Tahammül Sınırını Aştı

Bingöl Barosu Kadın Hakları ve Çocuk Komisyonu; 'Bingöl'de kadına karşı şiddet ve çocuklara karşı cinsel istismar suçlarında yaşanan artış tahammül sınırlarını aşmıştır.'

İstismarlar Tahammül Sınırını Aştı
21 MAYIS 2019 SALI 17:32
11
4191
11
AA aa

Diyarbakır Barosuna kayıtlı Avukat Müzeyyen Boylu geçtiğimiz günlerde Doktor olan eşi tarafından sokak ortasında 14 defa kurşunla vurularak öldürülmüştü. Bingöl Barosu Kadın Hakları ve Çocuk Komisyonu, Bingöl Adliyesi önünde yaptıkları basın açıklamasıyla olayı kınadı.

Açıklamada, Bingöl'de artan kadına şiddet ve istismar olaylarına da değinildi. Bingöl Barosu Kadın Hakları ve Çocuk Komisyonu Başkanı Av. Nuran Aydın tarafından okunan açıklamada; “Bingöl ilinde kadına karşı şiddet ve çocuklara karşı cinsel istismar suçlarında yaşanan artış tahammül sınırlarını aşmıştır” denildi.

İşte Bingöl Barosu'nun açıklamasından detaylar:

FUTBOL OYNAYAN KIZLARI HEDEF GÖSTERENLERİN KİMLİKLERİ TESPİT EDİLECEK

“Bu vesile ile örgütlü olarak, din kurallarına iftira atarak kız çocuklarının spor yapma hakkına hadsizce saldıran, kadın ve çocukları hedef göstererek kadın özgürlüğünü kısıtlayabileceğini zanneden kesimlere karşı da her türlü önlem alınması ve kimliklerinin tespiti ile yasal kurumlarla birlikte önlerinin alınması için çalışmalarımız süreklilikle devam edecektir. Bu açıklamamız, uyarılarımızın bir gözdağı olarak almaları ve eylemlerine dikkat etmeleri konusunda açık bir ihtardır. Ayrıca Bingöl Barosu olarak, çaresiz ve yalnız hisseden tüm kadın ve çocukların tarafımıza ulaşmasını, kendilerine her şekilde ücretsiz olarak hukuki destek sunacağımızı ve bunu mahremiyetlerini koruyarak yapacağımızın sözünü veriyoruz”

AV. MÜZEYYEN BOYLU'NUN ÖLDÜRÜLMESİ KADIN CİNAYETİDİR

“Meslektaşımız Av. Müzeyyen Boylu'nun öldürülmesi kadın cinayetidir. Kadına karşı şiddetin önlenmesi için her zaman fedakârca çalışan kadın avukatlar olarak; bu kez kadın cinayeti nedeniyle bir meslektaşımızı yitirmenin çok büyük üzüntüsü içindeyiz. Eğitimli kişiler arasında yaşanan bir boşanma davasının bile kadın cinayetiyle sonuçlanması; ülkemizde kadın şiddetinin geldiği durum açısından vahim ve ürkütücüdür.  Bu cinayet bize kadına karşı toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin, ayrımcılığın geldiği noktayı acı bir şekilde göstermektedir. Konu ‘kadın' olduğunda sosyal, ekonomik ve eğitim farkının olmadığını görmek son derece rahatsız edici bir durumdur. Bu cinayet bize “Kral Çıplaktır” demektedir. Son yıllarda kadınlara yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin artması sistemde birçok yanlışın olduğunu bize göstermektedir. Yetkililerin şiddetle mücadelede başarı gösteremediği bir sonuç olarak karşımızdadır. Sistemin kadını korumadığı, önleyici ve koruyucu tedbirlerin etkisiz olduğu bir gerçektir. Özellikle son zamanlarda boşanma davalarının ve nafaka taleplerinin kadına karşı şiddeti arttırdığı yönünde kamuoyunda yaratılan algı kadına karşı şiddetin artmasına yol açmıştır. Bu tehlikeli durumun derhal sonlandırılması için yetkilileri göreve davet ediyoruz. Kadın şiddetini artıran nedenler boşanma davalarının açılması veya nafaka talepleri değildir. Kadına karşı şiddeti artıran nedenlerin başında toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmaması ve kadını özgür bir birey olarak değerlendirmeyip onu aile içerisinde sadece bir eş, bir anne, bir kardeş rolü ile sınırlı olarak gören ve göstermeye çalışan zihniyet gelmektedir. Bu nedenle yetkililerin samimi ve ciddi bir şekilde; kadına bakış açıcını değiştirmek için toplumsal zihniyet dönüşümünü sağlayacak çalışmalar yapması zorunluluğunu bir kez daha önemle ifade ediyoruz. Meslektaşımız Av. Müzeyyen Boylu' nun öldürülmesini kınıyor, ailesine; başta Diyarbakır Barosu olmak üzere tüm meslektaşlarımıza başsağlığı diliyor, davanın takipçisi olacağımızı beyan ediyoruz. TÜBAKKOM olarak dün olduğu gibi bugün de kadının insan haklarının sağlanması için mücadelemizi fedakârca sürdüreceğimizi ve kamuoyuyla paylaşıyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44624)
24 Mayıs 2019 Cuma 10:53
O Karede bulunan başörtülüler: kadın Diyarbakır'da olmuş bir olaydan yola çıkarak size ve değerlerinize saldırıyor siz ise uyumaya devam edin.Kadının Diyarbakır'da çıkıp şunu demesi gerekirken:' Yıllarca barış,insan hakları, demokrasi diyerek insanları Allah'tan ve maneviyattan uzaklaştırdınız. Bugün gelin de herkesin başına bir polis dikin bu cinayetlerin önüne geçebiliyor musunuz???? 'diye sorması gerekirken kadın gelmiş Bingöllülere aba altında sopa göstermeye çalışıyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44621)
24 Mayıs 2019 Cuma 09:06
Magdur kadın ve cocuklara yardım edecez diyorlar ya bunların hepsi LAAAFFFF. Adlı yardımdan hukuki destek için geldim yüzüme bile Bakmadiniz.niye çünkü ben magdur bir kadınım. Esimin şiddetine maruz kalıyorum boşanmak için mahkeme açmış bana. Ama benim param yok diye magduriyetimi anlamadiniz.
Avukatin ihmal etmesi yuzunden nafaka bile verilmedi bana. Baska insanlara da aynı muameleyi yaptığınızı cümle alem biliyor...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44649)
25 Mayıs 2019 Cumartesi 11:08
@Misafir Kullanıcı Ne zaman yaşandı bu olay, hangi avukatla sorun yaşadınız bunu bizzat gelip kadın hakları komisyonuna bildirin. Başka insanlara cümle alemin bildiği muamelemizi de açıklayın. Şartları uyup da kabul etmediğimiz boşanma davası yok.
Bekliyoruz şikayetinizi yazılı olarak sunabilirsiniz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44589)
22 Mayıs 2019 Çarşamba 13:50
Bunlar neyin avukatı acaba toplumun inanç ve kültürüne savaş açanların mı acaba?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44587)
22 Mayıs 2019 Çarşamba 13:20
Bu açıklamayı okuyunca bir baro açıklamasından ziyade eli silahlı tehditkar söylem sahibi bir örgüt tarafından yapılmış sandım. Konuyu bu kadar ustaca çarpıtmak bunların avukatlık hünerleri olsa gerek. Bu açıklama sahipleri kanaatimce bir yerlerden emir almışlar yoksa bağlantı kurdukları meselelerin birbiri ile nasıl aynı kefeye konmuş anlamak zor. Futbol oynayan kıza tepki ile cinayet!? Ben bu baroya şunu söylemek isterim bütün kötülüklerin merkezinde yatan sizin memleketimize pazarlamaya gayret ettiğiniz ..... Sizin barodaki inançlı insanlar nerede onların neden sesi çıkmıyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44586)
22 Mayıs 2019 Çarşamba 12:54
İslama ve müslümanlara saldırmak için elinden geleni yapıyorsunuz. Allahın koyduğu kanunlar nedense ağır geliyor bu baroya. Dağa kaçırılan ve cinsel istismar edilen kız ve erkek ÇOCUKları için neden tek bir açıklamanı yok acaba?? Kime hizmet ettiğiniz aşikardır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44584)
22 Mayıs 2019 Çarşamba 11:18
Teror orgytu pkk nin elinde de bir suru kiz cocugu ve kadin var. Onlar icin de herhangi bir aciklama yapmayi dusunuyor musunuz? Ayrica Bingolde kiz cocuklari futbol oynamadi, universite okuyan bazi kiz ogrenciler erkekler ile birlikte halisaha maci oynadilar. Degerlerimize inat edercesine..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44583)
22 Mayıs 2019 Çarşamba 10:59
Kadınlar hakıyla çocuklarını eğitebilseler hem dini hem dünyevi. Cinayet tecavüz hırsızlık bunlar olmazdı yine iş kadınlara düşüyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44582)
22 Mayıs 2019 Çarşamba 09:24
Hirsizi arsizi tecavüzcüyü içeri alıp saliyosunuz sonra tekrar o nasil olacak ?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44580)
22 Mayıs 2019 Çarşamba 08:22
bir siz eksiktiniz Bingöl de kadına verilen değer dünyanın hiç bir yerinde
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44579)
22 Mayıs 2019 Çarşamba 07:14
Dağa zorla ve kandırılıp götürülen kız çocuklar içinde bi basın açıklaması yapsaydınız o zaman samimiyetinize inanırdım nerde sizlerden o yürek
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın