KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Kadro bizim de hakkımız

Elâzığ Karayolları 8'nci Bölge Müdürlüğü Bingöl 84. Şube Şefliğine bağlı olarak taşeron firmada çalışan işçiler, taşeron işçi düzenlemesi kapsamına alınmadıklarını belirterek; 'Kadro bizim de hakkımız

Kadro bizim de hakkımız
03 OCAK 2018 ÇARŞAMBA 23:32
3
3741
4
AA aa

Karayolları Bingöl 84. Şube Şefliğine bağlı olarak taşeron firmada çalışan işçiler, taşeron işçi düzenlemesi ile 1 milyon 20 bin kişinin kadroya geçmesinin planlandığını dile getirerek, daha önce karayollarına bağlı taşeron firmada çalışanların hepsinin kadroya alınmasına rağmen, kendilerinin kadro dışı bırakılmasının haksızlık olduğunu söylediler.

Karayolları 8'nci Bölge Müdürlüğü, 84'ncü Şube Şefliğine bağlı olarak, taşeron firmada tekniker olarak çalışan Salih Torak, kadroya geçme şartlarını taşıyan taşeron işçilerle aynı durumda olduklarına rağmen, kendileri gibi binlerce işçinin, kadro kapsamı dışında bırakıldığını söyledi.

“TAŞERON FİRMADA İŞÇİ OLARAK ÇALIŞIYORUZ, KADRO BİZİM DE HAKKIMIZ”

2014 yılının 6'ncı ayından bu yana Bingöl 84'ncü Şube Şefliğine bağlı olarak taşeron firmada çalıştığını ifade eden Torak; “Bu son KHK ile biz karayolları işçileri kapsam dışı bırakıldık. Kapsamamasının nedeni de “Anahtar teslim, Müşavirlik” adı altında ihale yapıldığı için karayolları işçilerini kapsamıyor diye bir bilgi var. Gördüğünüz gibi arkadaşlar çalışıyor. Yaptığımız iş karayollarının asıl işidir. Temizlik olsun, kaza olsun, karayollarında görünen her şey bizim kendi ekiplerimiz var, kepçe, greyder, kamyon gibi araçlarla aktif olarak gece-gündüz çalışıyoruz” dedi.

Yetkililere seslenen Torak, “Burada karayollarında yaptığımız iş asıl iştir. Burada daha önce çalışan arkadaşlar da bu işi yaparak kadroya geçtiler. Bu hakkın bize de verilmesini istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

“KADRO VERİLEN İŞÇİLERLE ARAMIZDA HERHANGİ BİR FARK YOK, AYNI İŞİ YAPIYORUZ”

Karayolları 8'nci Bölge Müdürlüğü, 84'ncü Şube Şefliğine bağlı taşeron firmada şoför olarak çalışan işçilerden Yılmaz Aktay da şunları söyledi: “Kendim burada şoförlük yapıyorum. Yazın kamyonla yama ve diğer işlerde çalışmalar yapıyoruz. Kış aylarında da karla mücadele kapsamında ne deseniz yapıyoruz.  Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyoruz. Herkese kadro var bize de olsun. Asıl işi yapan biziz. Bizimle alakalı olarak kadroya geçmemize engel olan “Anahtar teslim, Müşavirlik” nedir?  Bunun bize anlatılması lazım, biz de bilelim. Kadro istiyoruz. Hele bakın bizim halimize. Kadro bizim de hakkımız. 2014 yılı 6'ncı ayından beridir çalışıyoruz. 3,5 yıldır çalışıyoruz, kendilerine kadro verilen işçilerle aramızda herhangi bir fark yok, aynı işi yapıyoruz. Yama olsun, trafik olsun, karla mücadele olsun karayolundaki tüm işleri yapıyoruz” (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21590)
05 Ocak 2018 Cuma 11:31
Karayollarında kışın eksi 15-20 derecede dağ- taş ,yağmur kış demeden, yazın sıcağı altında ,150 derecelik asfalt sıcağında çalışan iş işçi kardeşlerimizin sesine Cumhurbaşkanımızın duyarlı olacağına inanıyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21482)
04 Ocak 2018 Perşembe 00:43
Bu memleketin gercek emekcileri sizlersiniz
Sizi duymayanlar utansinlar
BEGAN AYBEK (@Misafir_21478)
04 Ocak 2018 Perşembe 00:01
Bu kardeşlerimiz için de bir düzenleme yapılmalı gece gündüz demeden canla başla yaz kış en zor şartlarda çalışan bu kardeşlerimiz de kadro kapsamına alınmalıdır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_23672)
07 Mart 2018 Çarşamba 22:11
@BEGAN AYBEK Tüm çalışan arkadaşlara verilsin diğerlerin suçu ne
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın