KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Kızılboğa, Akşener'in kararı için ne dedi?

Merak Akşener'in siyaset arenasında bomba etkisi yaratan açıklamalarının ardından 81 il başkanı ve yetkili kurulların katıldığı toplantı sonrası Bingöl Online'ye konuşan ve Akşener'in açıklamalarını değerlendiren İyi Parti İl Başkanı Hasan Kızılboğa, 'Ben istiyorum demekle olmuyor. Halkın sizi istemesi ve diretmesi lazım' dedi ve 'masaya dönüş olacak mı?' sorusunu da yanıtladı!

Kızılboğa, Akşener`in kararı için ne dedi?
03 MART 2023 CUMA 21:51
35
4680
16
AA aa

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Altılı Masa'da yaşanan krizin ardından ilk kez kameralar karşısına geçti ve kararını açıkladı. Altılı Masa'dan kalkan Meral Akşener, İstanbul büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a aday olmaları çağrısı yaptı.  Akşener'in açıklamasından satır başları şöyle:

- Geldiğimiz noktada İyi Parti bir kıskaca alınmış, bir dayatmaya mecbur bırakılmıştır.

- Buna boyun eğmeyeceğiz. Devşirme siyasetin hık deyicisi olmayacaktır.

- Nasıl ki 2017'de milletin kaderini tek bir kişinin iki dudağı arasına mahkûm etmek isteyenlerin karşısında durduk, bugün de aynı yerde duruyoruz.

KIZILBOĞA: “ANKETLER İMAMOĞLU VE YAVAŞ'I İŞARET EDİYOR”

Meral Akşener'in açıklamalarının ardından İyi Parti'nin 81 il başkanı ve partinin yetkili organlarının katıldığı bir toplantı düzenlendi. Toplantı sonrası Bingöl Online'ye açıklamalarda bulunan İyi Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, Saadet Partisi ev sahipliğinde yapılan toplantı öncesi de benzer bir toplantı yapıldığını ve Meral Akşener'in de bu karar doğrultusunda konuştuğunu söyledi.

Kızılboğa: “Bir yıldır altılı masa toplantıları sürüyor. Parlamenter Sisteme Dönüş noktasında bir mutabakatla masaya oturan liderler, daha sonra ‘ortak aday' fikrinde buluştular ve geçen süreçteki tüm kamuoyu anketlerinde Cumhurbaşkanlığını kazanacak isimlerin Sayın Mansur Yavaş ve Sayın Ekrem İmamoğlu olduğu görüldü. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Recep Tayyip Erdoğan'a karşı kazanma ihtimali anketlerde de zayıf görülürken, bir dayatma yapılması doğru değildir. Kamuoyu İmamoğlu ve Yavaş'tan yana bir tavır takınıyor ve Sayın Akşener de halkın bu kararına göre yol alınmasını istiyor. Nihayetinde İmamoğlu ve Yavaş, CHP'den seçilmiş belediye başkanları. Sayın Genel Başkanımız kendisi için bir diretmede bulunmadı. Kaldı ki, anketlerde kazanabilecek isimler arasında olmasına rağmen ilk günden itibaren aday olmayacağını, Parlamenter Sisteme geçişle birlikte Başbakan olma arzusunu da ifade etmiştir” dedi.

YENİDEN BİR ARAYA GELİNİR Mİ?

Bu soruya “Aday dayatmasından vazgeçilir ve kazanabilecek isimler noktasında bir mutabakat olursa olabilir” diye yanıt veren Kızılboğa: “Beş parti yarın toplanma kararı almış. Diğer 4 parti, Kemal Bey'i destekliyor. İyi Parti olarak halkın kararından yana tavır alıyoruz. Pazartesi gününe randevulaştılar. Ama yarın toplanacak 5 parti, ‘İyi Parti ile devam etmek istemiyoruz” diyebilirler. Dayatmadan vazgeçilir ve ‘kazanabilecek aday' prensibiyle bir davet gelirse, o zaman yeniden toplanılabilir tabi ki. Aksi halde İyi Parti olarak tek başımıza yol alırız. Sayın Genel Bakanımız kazanabilecek adayları açıkladı ve doğru tercihin bu isimler olduğunu ifade etti. Ben istiyorum demekle olmuyor. Halkın sizi istemesi ve diretmesi lazım” diye konuştu.

DÖRDÜNCÜ BİR İTTİFAK OLUR MU?

Masadan çekilme kararının ardından dördüncü ittifakın gündeme gelip gelmeyeceğinin sorulduğu Kızılboğa, bu yönde bir kararlarının olmadığını söyledi.

Kızılboğa: “İyi Parti istişare ile kurulmuş, tüm yol haritalarını da istişareler neticesinde belirlemiş bir parti. Bugün Altılı Masaya dair karar da yine parti organlarının istişaresi neticesinde alınmış kararıdır. Masayı devirmek diye bir şey yok. Biz diyoruz ki, kazanacak adayla seçime girelim. Kazanacak isimler de belli. Ama bir dayatma varsa da buna da boyun eğmeyiz. Sayın Yavaş ya da Sayın İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na destek mahiyetinde bir imza vermiş değiller. Şayet iki isimden biri İyi Parti'nin adayı olmayı kabul ederse, bu isimle yola devam edilir. 81 il başkanının tamamı, Genel Başkanımızın adaylığından yana. Alacağı karar ne olursa olsun arkasındayız. Sayın Genel Başkanımızın adaylığını da istiyoruz. Aday olmaz da bir isim işaret ederse, o ismi de sonuna kadar destekleyeceğiz. Tam yetki kendisindedir. Top artık masada…”

“HALKMIZIN DESTEĞİYLE İKTİDARA TALİBİZ”

Seçimlerde nasıl bir yol izleneceği sorusuna ise “Seçimlere İyi Parti logosuyla gireceğiz. Herhangi bir partinin ne önünde düğme ilikleyeceğiz ne de bir destek beklentisindeyiz” yanıtını veren Kızılboğa: “Halkın desteğine talibiz. Bizim iddiamız, birinci parti olmak. Milletimizin ferasetine güveniyoruz. Aslolan millettir. Bizler de milletimizin desteğiyle iktidara talibiz. Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili de sürecin işleyişini bekleyip göreceğiz” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98954)
06 Mart 2023 Pazartesi 19:37
Daha ropörtajı okumadan tükürdüğünüzü yalamışsınız
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98939)
05 Mart 2023 Pazar 10:39
yüzde bire sahip olmayan adamlar sizi adam yerine koyanda kabahat
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98937)
05 Mart 2023 Pazar 10:37
geç kalınmış kara buları taşımaktan yorulduk
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98934)
04 Mart 2023 Cumartesi 23:27
Bingölde oyu 0,0 türkiyedede seçimde ilkdefa belli olacak bir partiyi aşırı abartılar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98914)
04 Mart 2023 Cumartesi 21:39
Gölge yapmayin yeter ✋✋ güle güle
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98908)
04 Mart 2023 Cumartesi 17:48
Vatandaşın gözünden düştü. Güvensizlik hasıl oldu.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98906)
04 Mart 2023 Cumartesi 13:22
Adamlara mecliste vekil verdiler adam yerine koydular buyuttuler, simdi de tekmeyi koyup gittiler. Ah vefa
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98904)
04 Mart 2023 Cumartesi 09:02
Akp bitti artık oy yok halk gözünü açtı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_98902)
04 Mart 2023 Cumartesi 07:11
Bu hamleyle İyi Parti iki sağ patiden de oy alıp oylarını artırıp Cumhur ittifakının işini daha da zorlaştıracaktır.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın