KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2024 Çarşamba
°C

Manavlarda tane işi satış!

Daha önce poşetini dolduran vatandaşlar şimdilerde tane olarak alım yapıyorlar. Manavcılar: 'Akaryakıt arttı diye nakliye arttı, sel ve don olayları da eklenince fiyatlar iyiden iyiye yükseldi. Vatandaşın alım gücü yok. İnsanlar poşetini doldurmak yerine tane hesabıyla, gram hesabıyla alışverişini yapıyor' yorumunda bulundular.

Manavlarda tane işi satış!
02 ŞUBAT 2022 ÇARŞAMBA 16:26
14
1878
9
AA aa

Akaryakıt, elektrik ve doğalgaz zamlarıyla son yılların en zorlu sürecini yaşayan halk, temel gıda ürünlerinin yanı sıra sebze ve meyve fiyatlarındaki durdurulamaz artışlar karşısında da çaresiz..!

Kimi sektörler döviz kurundaki yükselişi, kimileri akaryakıt, doğalgaz ve elektrik zamlarını gerekçe göstererek fiyatlarda ciddi artışlar yaparken, üreticiden tüketiciye ulaşma ağındaki kâr marjları da buna göre artınca fiyatlar son yılların zirvesini görmeye başladı.

02 ŞUBAT 2022 MANAV FİYATLARI

Domates; 13,5 TL, Sivri Biber: 22,5 TL, Dolmalık Biber: 25 TL, Salatalık: 20 TL, Kabak: 15 TL, Patlıcan: 23 TL, Karnabahar: 10 TL, Brokoli: 17 TL, Lahana: 7 TL, Kuru Soğan: 5 TL, Patates: 7 TL, Marul, 8 TL, Limon 7 TL, Maydanoz: 3 TL, Roka 3 TL, Mandalina: 10 TL, Portakal: 9 TL, Nar: 12,5 TL, Kivi: 20 TL, Muz: 15 TL, Ananas: tanesi 30 TL.

TANE İŞİ ALIŞVERİŞ

Fiyatlara dair görüşleri alınan manav esnafı; “Akaryakıt arttı diye nakliye arttı, sel ve don olayları da eklenince fiyatlar iyiden iyiye yükseldi. Vatandaşın alım gücü yok. İnsanlar poşetini doldurmak yerine tane hesabıyla, gram hesabıyla alışverişini yapıyor. Şubat sonu itibariyle fiyatlarda bir miktar düşüş bekliyoruz. Bu durum bizleri de zora sokuyor. Elektrik, doğalgaz ve kira giderleri arttı ama gelir aynı. Bu işin sonu nereye gider kestirmek güç” yorumunda bulundular.

VATANDAŞ DERTLİ! MANAVA DA, MARKETE DE, FIRINA DA GİRİLMİYOR!

Yem fiyatlarındaki artış nedeniyle Süt ve süt ürünlerinde fiyatlar zirve yaparken, birçok temel gıda malzemesinin fiyatı da hammadde sıkıntı gerekçe gösterilerek arttırıldı.

Markete girmeye korktuğunu ifade eden vatandaşlar, 2-3 yıl önce 500 TL'ye market sepetinin tıka basa doldurulduğunu, şimdiler ise aynı fiyata sepetin yarıya bile ulaşmadığına dikkat çekiyor.

Gelinen noktada 4 TL'ye çıkmasından ötürü ekmeği kısmak zorunda kaldıklarını, sabah kahvaltılarında alınan simit ve börek türlerinin de arttığını aktaran vatandaşlar: “5 Kişilik bir ailede her gün kişi başına 3 öğün için toplamda birer ekmek alındığı varsayıldığında 20 TL günlük ekmek parası tutuyor. Bu insanlar kahvaltı yapmayacak mı? Tenceresinde her gün çorba ya da makarna mı pişecek? Gerçi onlar da iyi para tutuyor artık. Hiç mi misafiri gelmeyecek? Temizlik ürünleri alınmayacak mı? Kirası, elektrik, suyu, doğalgazı ve dahası..! Bu insanlar nasıl geçinecek? En asgari harcamalarda bile geçinmek mümkün değil! Manava giremiyor, markete iremiyor, fırına giremiyoruz. Ne olacak halimiz bilemiyoruz!”

4 KİŞİLİK MELEMEN BİLE 80 TL

Ucuz yemek niyetiyle 4 kişilik bir arkadaş gurubunun melemen yapmak istediğini anlatan bir vatandaş ise, geçtiğimiz hafta yaşadığı ilginç anısını şöyle paylaştı;

“Arkadaşlarla birlikte, ucuza mal edeceğimizi düşünerek melemen yapalım dedik. Manava grip sebzeyi aldık, ardından markete uğrayı yumurta, küçük bir kaşar peyniri, ekmek aldık. Hesaplayınca 80 TL tuttuğunu gördük. Bir bakıma melemen fakir yemeği diye tabir edilirdi de, fakir bunu rüyasında da göremez artık. Bir öğünde 80 TL yemeğine verecek fakir, günlük yemek harcamasını nasıl düzenler, aylık ortaya çıkan maliyeti nasıl dizginler düşünemiyorum. Allah yoksulun yardımcısı olsun”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88991)
03 Şubat 2022 Perşembe 16:20
kızmayı ama ben alışverişi bim den yapıyorum bu yazılan fiyatlarla hiç bir ürün almadım. Doğrudur fiyatlar yüksek ama asla böyle değil inanmayan gidip baksın sağlıcakla kalın.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88995)
03 Şubat 2022 Perşembe 18:56
@Misafir Kullanıcı Allah daha beter etsin o zaman
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88975)
03 Şubat 2022 Perşembe 06:01
Tamam şu anki mevcut durumu eleştirelim fakat menemen üzerinden keşke yapmasaydınız. Arkadaş kışın ortasında menemen yemek lüks değil mi? Domates biber patlıcan kış sebzesi değil bu fiyatlar her kış neredeyse böyledir. Dört kişi 80tl vermiş bi melemene o parayla dürüm ayran alınabilirdi. Tavsiyem eleştiriyi sağlam temellerde yapalım daha etkili olur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88952)
02 Şubat 2022 Çarşamba 20:22
Bu iktidara belini yaslayanlar, daha çok beliniz bükülecek
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88951)
02 Şubat 2022 Çarşamba 19:35
Malesef bu ekonomik kriz büyük bir felakettir hem gıda ürünleri hem elektrik ve doğalgaz faturaları akaryakıt zamları hakikaten cep yakıyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88950)
02 Şubat 2022 Çarşamba 19:05
Bu fiyatlar Bingöl de geçerliyse vay vatandaşın haline. Sebzesini,meyvesini daha fazlasini o fiyatlarin yarisina aliyoruz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88948)
02 Şubat 2022 Çarşamba 18:39
MELEMEN değil MENEMEN...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88945)
02 Şubat 2022 Çarşamba 17:47
Fiyatlar iyidir maliyetlere gore. Caninizi sikmayin en fazla yemezsiniz olur biter. Hele bir etrafiniza bakin bingol nasil zenginlesti, buyuklerimiz bmw audilerle geziyor cok sukur
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88944)
02 Şubat 2022 Çarşamba 17:16
bingolonline ne guzel anlatmissin sorunu ama ozne yok bu haberde. kimdir bu fakirligin sebebi? kilisdar mi? dij gucler mi? kimdir bu sorumlu? rahat olun artik. bu duzen buyuk bir gurultuyle yikiliyor. fazla gec kalmadan gemiden atlayin artik. zaten yeterince suclusunuz.
08.05.2024
18:06
Üniversite öğrencilerinden Gazze`ye destek
Üniversite öğrencilerinden Gazze'ye destek
Bingöl Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki ve Filistinlilere destek amacıyla kampüste nöbet eylemi başlattı. Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak da öğrencilere destek verdi.
08.05.2024
18:05
Bingöl`de trafik standı açılıp halk bilgilendirildi
Bingöl'de trafik standı açılıp halk bilgilendirildi
Bingöl'de trafik etkinlikleri çerçevesinde jandarma ve polis ekipleri tarafından kurulan trafik stantlarında hem bilgilendirme yapıldı hem öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.
08.05.2024
13:11
İlik nakli bekleyen Çınar Eymen için öğrenciler etkinlik düzenledi
İlik nakli bekleyen Çınar Eymen için öğrenciler etkinlik düzenledi
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaşayan ve birkaç yıldır ilik nakli bekleyen Çınar Eymen Çakar için Solhan Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencileri etkinlik düzenledi.
08.05.2024
13:09
Bingöl`de görenleri şaşırtan devasa mantar
Bingöl'de görenleri şaşırtan devasa mantar
Bingöl'de mantar toplamaya giden vatandaşlar 2 kilogram ağırlığında mantar buldu.
08.05.2024
12:30
'Mahzen-40' operasyonu! 127 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 49 ilde tefecilere ve dolandırıcılara yönelik düzenlenen 'Mahzen-40' operasyonlarında 127 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
08.05.2024
12:24
DİKKAT! Sağanak yağış geri geliyor
DİKKAT! Sağanak yağış geri geliyor
Türkiye, hafta sonu yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Batı bölgelerden başlayarak artan hava sıcaklıkları hafta sonu yeniden mevsim normalleri civarına düşecek. Bingöl'de hafta sonu plan yapacaklar bir daha düşünsün...!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın