KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Masanın adayı kim olacak?

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek olan 'Altılı Masa'nın milletvekili seçimlerine ortak adayla girme olasılığı henüz netleşmedi ancak birçok isim bu formüle göre hazırlıklarını yürütüyor.

Masanın adayı kim olacak?
13 MART 2023 PAZARTESİ 18:58
31
2702
6
AA aa

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel seçimleri için süreç başladı, partiler aday adaylığı müracaatları almaya başladı. İktidar cephesinde yeni ve sürpriz birçok isim aday adaylığı müracaatında bulunmaya hazırlanırken, benzer hareketlilik muhalefet cephesinde de yaşanıyor. Yeni isimlerin yanı sıra geçmiş dönemde siyaset yapan isimlerin yarışacağı muhalefet cephesinde, yarışın zorlu geçeceği görülüyor.

MUHALEFET İÇİNDE YENİ BİR KOALİSYON OLABİLİR

Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıklanmış, masadaki partilerin seçime hangi listelerden gireceğine dair net bir bilgi paylaşılmamıştı.

Üç formül üzerinde yürütülen çalışmalarda birinci formül; Deva, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti'den verilecek isimlerin ağırlıklı olarak CHP ve kısmen İyi Parti listelerinden seçime girmesi. Fakat bu formül, CHP ve İyi Parti'de yıllardır siyaset yapan ve milletvekili olmak isteyen çevrelerin büyük tepkisini çekiyor.

İkinci formül; Deva, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti'nin yeni bir koalisyon ile ortak adaylarla belirlenecek parti logosu altında seçime girmesi. Burada da hangi parti adına girileceğine yönelik kararsızlık var. Çünkü her parti kendi logosu altında seçime girmek istiyor ve bu hususta anlaşmazlıklar yaşanıyor.

Üçüncü formül ise; 40 ilde altılı masanın belirleyeceği bir parti adıyla ortak adayla seçime girmek. Bu hususta il teşkilatlarının görüşünü alan partilerin nasıl bir karar vereceği henüz bilinmiyor ancak aday adayları en güçlü ihtimal olarak gösterilen bu formüle göre hazırlıklarını sürdürüyor.

MASANIN ORTAK ADAYI OLMAK İSTEYENLER KARARI BEKLİYOR

Bingöl'de birçok yeni ismin yanı sıra geçmiş dönemlerde siyaset yapmış isim de muhalefet cephesinde aday olma arayışında. Masanın kararına göre harekât alanını belirlemeye ve müracaat etmeye hazırlanan isimler, konsorsiyum adayı olarak seçime girmeyle seçilme şansını yüksek görüyor ve listede birinci sıra aday olmayı hedefliyor. Sürpriz isimlerin de bu alanda sürece dahil olması bekleniyor.

Muhalefetin temel hedefi, oy kitlesi olan ve kamuoyunda kabul gören isimle seçime girmek ve kazanma ihtimalini riske atmamak. Başvuruların ne zaman başlayacağı ve hangi formülle seçime girileceği önümüzdeki günlerde belli olacak.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99398)
15 Mart 2023 Çarşamba 12:09
Keşkee Alican hocaya verseler nerde muhalefette o akıl. Nerede Mütahit varsa onu bulurlar. Akademisyen varken. Bunlardan bir cacık olmaz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99392)
15 Mart 2023 Çarşamba 03:22
Millet ittifakının ortak adayı:
Serdar Atalay
Muhittin Ağırbaş
Mehmet Canlı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99349)
14 Mart 2023 Salı 16:55
Alican Bayram adaylar arasında aklıma yatıyor tanıyorum ama çok değil ümit getiriyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99339)
14 Mart 2023 Salı 11:34
1. Mahmut SÖNMEZ.
2. Mehmet ERTUĞRUL.
3.MehmetZOROĞLAN. Olsa İYİ Olur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99306)
13 Mart 2023 Pazartesi 20:36
Türkiyede beynini kullanamayan yüzde 50 lik bir kesim bir dememe yapmaya çalısıyor.Allah muhafaza başarılı olurlar ise Türkiyeyi bir btaklığın içine sokacaklar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99329)
14 Mart 2023 Salı 07:50
@Misafir Kullanıcı butun dunya, kula kulluk edenler olan sizlerin o betimledigin gibi beynini kullanamayan kesim oldugunu biliyor trolcuk. gerci sen simdi bu cumleyi bile anlamazsin tek hucreli amipsi beyninle. yenildiniz simdi defolacaksiniz az kaldi.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın