KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

'Öğrenciler, Okulun Bodrum Katında Eğitim Görüyor' İddiası

Heyelan nedeniyle kapanan Yamaç Köyü yolunun geçen süre zarfında açılmamasını eleştiren Deva Parti İl Başkanı Kovalar, Yamaç YBO'nun boşaltılmasından ötürü eğitim için Güveçli Köyü'ne giden öğrencilerin fiziki yetersizlik nedeniyle bodrum katında eğitim aldıklarını iddia etti.

`Öğrenciler, Okulun Bodrum Katında Eğitim Görüyor` İddiası
10 EKİM 2022 PAZARTESİ 17:48
5
1126
2
AA aa

Bingöl merkeze bağlı Yamaç Köy yolunda yaşanan heyelan sonrası ulaşımda yaşadıkları sıkıntıyı basın açıklaması yoluyla duyuran yöre sakinlerine eşlik eden ve bugün de yeni bir iddiayı daha gündeme taşıyan DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Mikail Kovalar, Kapanan köy yolunun yanı sıra bölgede yaşanan diğer problemleri de paylaştı.

Yamaç YİBO'nun boşaltıldığını ve öğrencilerin Güveçli Köyünde eğitim gördüğünü söyleyen Kovalar, fiziki olarak yetersiz kalan okulda öğrencilerin bodrum katında eğitim gördüklerini söyledi.

“HERHANGİ BİR ÇALIŞMA OLMADIĞINI ÖĞRENDİK”

DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Mikail Kovalar'ın kendi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalar şöyle:

“Bingöl/Yamaç köyünde yaşanan heyelan nedeniyle köy yolunun ulaşıma kapanmasından 2 ay sonra yani 12 Ağustos 2022 tarihinde çöken yolu yerinde inceleyip ilgili kurum ve kuruluşlara yaşanan mağduriyetin çözülmesi konusunda bir çağrıda bulunmuştuk. Yaptığımız çağrının üzerinden 2 ay, yolun ulaşıma kapanmasının ardından ise 4 ay gibi uzun bir süre geçti. Bölge halkı iktidar partisinin temsilcilerine defalarca gitmesine ve sorunlarının çözülmesi konusunda ricada bulunmasına rağmen herhangi bir çalışma olmadığını öğrendik. Bugün bölge köylerinin bir araya gelerek yaptıkları basın açıklamasına bizleri de davet etmeleri bizleri onurlandırmıştır. Siyaseti şahsi beklentiler ötesinde toplumun hayat şartlarını ve yaşam koşullarını kolaylaştırma adına yapılınca ne kadar kıymetli olduğuna şahit olduk. Ulaşıma kapanan yolun açılması ve 7 köye ulaşım sorununun çözüme kavuşturulması için yapılan mücadele devam ederken Yamaç köyümüzde başka bir sorunla karşılaşmak bizleri derinden üzmüştür.”

‘ÖĞRENCİLER, OKULUN BODRUM KATINDA EĞİTİM GÖRÜYOR'

“Yamaç YİBO'nun boşaltılıp bölge köylerinde eğitim çağında olan çocuklarımızın Güveçli köyüne giderek eğitim aldıklarını öğrendik. Bölge halkı, çocuklarının eğitim gördüğü okulun fiziki yapısının uygun olmadığını ve okulun bodrum katında eğitim aldıklarını ilettiler. 20 yıldır sürekli yol, okul, hastane, üniversite vb. hizmetleri yaptık diye övünen iktidar partisine bölge halkımız adına sesleniyorum. Sadece seçim dönemlerinde oy toplamak için gittiğiniz bölge köylerinde yaşayan halkımızın sorun ve sıkıntılarının olup olmadığını öğrenmeniz için sizi yamaç bölgesinde olan köylerimizi ziyaret etmeye davet ediyorum.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95965)
11 Ekim 2022 Salı 13:49
Mikail bey bu defa rakımı yüksek olan yerlere mi dayandı. Yamaç köyünün evvelini bilirim. Eğitim öğretim her yerde olduğu gibi orda da sıfır. Genç'li bir yere gittiği zaman orada isyan huzursuzluk çıkmasın.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95961)
11 Ekim 2022 Salı 10:31
mikail bey haklı bir eleştiri ancak il başkanlığınız döneminde bireylerle uğraşıp iftira ve tweter trollerinize yaptırdığınız yalan dolan karakama kampanyası sonunuzu getirmiştir.
15 gün içinde uğurlar olsun.
yerinizde olsam bundan ders çıkarır daha olgun davranır ve bundan sonra yoluma yalansız dolansız iftirasız devam ederim.
hakkında hayırlısı kardeşim.
yüzüne söyleyemediklerimi burdan yazdım.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın