KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Özel öğrencilerin ailelerine yönelik konferans düzenlendi

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bingöl Üniversitesi'nin ortak yürütmüş olduğu 'Özel Eğitim Emek İster' Projesi kapsamında, Prof. Dr. Atilla Cavkaytar'ın konuşmacı olarak katıldığı Engelli Bireylerin Ailelerine Yönelik İletişim ve Sosyalleşme Eğitimi konferansı düzenlendi.

Özel öğrencilerin ailelerine yönelik konferans düzenlendi
30 HAZİRAN 2022 PERŞEMBE 15:12
1
1069
1
AA aa

''Özel Eğitim Emek İster'' Projesi kapsamında Bingöl Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda Ailelerimize yönelik konferans düzenlendi.

Prof. Dr. Atilla Cavkaytar'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Bingöl Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Muzaffer Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, özel öğrenciler, öğrenci velileri, Rehabilitasyon merkezleri yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

Bingöl Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı ve proje yürütücüsü Öğr. Gör. Mahmut Buyankara, projenin amacı hakkında şunları söyledi: “Bu proje ile birlikte özel eğitim hizmetlerinin kalitesini; dijital içerik tasarımları ve eğitimler üzerinden geliştirerek bu alanda ihtiyaç duyulan donatıları sağlamak ve alan araştırmaları yoluyla kısa ve orta vadeli eylem planları oluşturmaktır. Bu proje, hibe programına yapılan 400 başvuru arasından başarılı olan 43 projeden birisidir. Bu konuda her zaman desteğini eksik etmeyen Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak hocamıza, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Halil Yücel'e ve bize destek olan herkese teşekkür ediyorum.”

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, “Özel Eğitim Emek İster” projesinde yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Bu konuda üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye ve destek olmaya her daim hazırız” dedi.

“Özel Eğitim Emek İster”  Projesi kapsamında Prof. Dr. Atilla Cavkaytar, Özel eğitim öğretmenleri ve ailelere yönelik olarak yaptığı konuşmasında, öğretmenlere yönelik olarak çalışma kitapları ve dijital içerikler oluşturma, destek eğitimi ve kaynaştırma/bütünleştirme konularına, engelli öğrencisi bulunan ailelerin özel eğitim konusunda farkındalıklarının artırılması için engel türlerine uygun olarak iletişim, sosyalleşme ve mahremiyet konulu bilgilendirme yaptı.

Konferans görüş ve öneriler ile sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93706)
30 Haziran 2022 Perşembe 22:19
Bu konferansın yapilacagiyla ilgili ne milli eğitimden ne aile sosyalden ne de rehabilitasyon merkezlerinden universiteden biz engelli ailelerine en azından bana hiçbir SMS duyuru bilgilendirme gelmedi. Bu projenin fos bir proje olacağı daha şimdiden belli! İşe gerçekten emek veren koordinatörleri bilmem lakin bahsettiğim kurumlar bu konuda hiçbir şey yapmazlar. Hele ki rehabilitasyon merkezleri tamamiyle ticari...
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
17.05.2024
09:35
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atamalarda yapılacak olan mülakatların nasıl yapılacağını katıldığı bir televizyon programında açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın