KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

'Tayyip Dede' kitabı raflardaki yerini aldı

Yönetmen- Yazar Fatma Korkutata, editörlüğünü ve yazarlığını yaptığı 'Tayyip Dede' adlı kitabında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çocuklara olan büyük sevgisini ve çocukların Tayyip Dedeleriyle olan anılarıyla dedelerine dair hayallerini anlatıyor. Korkutata: 'Tayyip Dede'nin çocuklara olan sevgisi coğrafyaya sığmaz, ben bir kitaba sığdırmaya çalıştım'

`Tayyip Dede` kitabı raflardaki yerini aldı
13 EKİM 2022 PERŞEMBE 17:03
29
1807
1
AA aa

Bingöllü Yönetmen Yazar Fatma Korkutata, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çocuklarla olan diyalogları ve 81 ildeki çocukların Tayyip Dede'lerine dair hayalleri ve sevgilerini, iki yıllık bir araştırmanın ardından kaleme aldı.

Korkutata; “Ülkemizdeki çocukların Tayyip Dedeleriyle buluşmalarını gördüm. Ona ulaşmak isteyen çocukların çabalarını da gördüm. Çocuklarla konuştuktan sonra ‘biz Tayyip Dedemize sesimizi nasıl duyurabiliriz' dediler. Ben de onların sesi olmaya niyet ettim” dedi.

Beyaz TV ekranlarında yönetmen olarak çalışmalarını sürdüren Korkutata, çeşitli gazetelerde, dergilerde yazarlık ve kültür sanat editörlüğü yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hem Türkiye'de hem de farklı ülkelerdeki çocuklarla olan ilişkisinden çok etkilenerek “Tayyip Dede” başlıklı bir eser kaleme alan Korkutata, eserde Erdoğan'ın çocuklarla olan sohbetlerine ve konuşmalarına da yer verdi.

Çeşitli illerde dolaşarak çocukların "Tayyip Dede"ye dair hayallerini de dinleyen Korkutata, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çocuklarla olan bağını uzun süredir takip ettiğini söyledi.

Fatma Korkutata, bugüne kadar “Tayyip Dede” başlığıyla birçok video ve haber yapıldığını belirterek, “Dinamik bir Cumhurbaşkanı. Aynı zamanda çocuklara olan o sevgisiyle, şefkatiyle çocukları torunları gibi kucaklayan bir Cumhurbaşkanı.” ifadesini kullandı.

“81 İLDE ÇOCUKLARLA TEK TEK GÖRÜŞTÜM” 

Erdoğan'ın çocukluğunun çok zor geçtiğine işaret eden Korkutata, şöyle devam etti:

“Kendisi de ifade ediyor, çocukken ailesine yük olmamak için kıymetli Tenzile anasının bakraçlara doldurduğu suyu, Kasımpaşa'da mahallesindeki futbol sahasındaki çocuklara satarak, bir yandan da simit, kartpostal satarak ailesine yük olmamak için eğitim hayatına bu şekilde devam eden bir Cumhurbaşkanından bahsediyoruz. Aslında hayatın zorluklarıyla çocukken karşılaşmıştı. Kendisi aynı zamanda Rizeli. Çocukluğunda Rize'de çay ve fındık toplama anılardan da bahseder.”

Korkutata, “Tayyip Dede” kitabına başlarken önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çocukluğunu da kaleme aldığını dile getirerek; “Ondan sonra da bana en büyük ilham kaynağı olan ülkemizdeki çocukların Tayyip Dedeleriyle buluşmalarını gördüm. Ona ulaşmak isteyen çocukların çabalarını da gördüm. Çocuklarla konuştuktan sonra 'biz Tayyip Dedemize sesimizi nasıl duyurabiliriz' dediler. Ben de onların sesi olmaya niyet ettim. Adana'dan Düzce'ye, Zonguldak'a 81 ilde çocuklarla tek tek görüştüm. Gidemediğim şehirlerdeki çocuklarla çeşitli iletişim araçları vasıtasıyla birebir görüştüm. Ama çoğu yere gittim ve o topraklardaki çocukların dedelerine olan özlemini birebir yaşadım." açıklamasını yaptı.

‘Tayyip Dede' kitabında Bingöl'e özel bir yer verildi.

Bingöl'ün dünyaca ünlü balı, kavurması, tereyağı, peyniri, çökeleği, lölü, tandır ekmeği, sac ekmeği, Yüzenadası, Hesarek Kayak Merkezi, buz kesen suyu, gönlü güzel insanları ve düğünü.

Kitabın bir bölümü Bingöl'e ayrıldı.

Bingöllü küçük kahraman Muhammed Selim'in hayali Tayyip Dede'si ile Bingöl'de bir gün geçirmek.

TAYYİP DEDE'M İLE BİNGÖL'DE BİR GÜN...

Nasıl düşer insanın bağrına bir ateş dede bilirsin,

Hani çok seversin illa aşk mı olması lazım değil,

Anneni, babanı, toprağını, yuvanı...

İşte benim de doğduğum topraklara özlemim tüttü şu vakit, öyle bir diyar ki Anadolu'da, Bingöllü bir diyar...

Avcının vurduğu suda hayat bulan, kuşun içtiği (Ab-ı Hayat Efsanesi, Bingöl'ün adını aldığı hani dinleriz ya) Ab-ı Hayat Suyu'nun, o buz kesen suyun aktığı memleketim tüterken burnumda, gel bana can yoldaşı ol Tayyip Dede.

Beraber gidelim Bingöl'e, gerçekten toprağımı sen de çok seversin.

Şimdi sana hayalimden bahsedeceğim.

* *******

Bingöl'ümüze Göltepe'si Nam-ı Diğer Çan Köyümüze gideceğiz.

Orada doya doya dedemle sohbet edeceğim.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a takdim edilen “Tayyip Dede” kitabı Başkan Erdoğan'ı mutlu etti. Kitabın kapağında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çocukluk ve şimdiki halinin oldu fotoğraflar yer alıyor.

AYNI İSİMLE ŞARKI YAZDI, KLİP DE ÇEKECEK

Fatma Korkutata, Kovid-19 salgınına rağmen 2 yıl boyunca il il çocuklarla buluşmaya, onları dinlemeye gayret ettiğini söyleyerek, "Aslında bu şiirlerin şairleri ben değilim, çocuklar. Çok yetenekliler. Onların sözlerinden ilhamla da 'Tayyip Dede' şarkısını yazdım. Aslında bu mısraların kahramanı da çocuklar. Şarkının beste çalışmalarına da yeni başladık. Bestesi bittikten sonra bu şarkıyı en iyi okuyacak çocuklardır dedim. Yani kim okursa okusun, Tayyip Dedeleri çocuklardan duyduğu kadar mutlu olamaz. O yüzden bir grup çocuk inşallah müzik stüdyolarında kendi sesleriyle, kendi duygularıyla bu şarkıyı seslendirecekler. Klip sürecinde de istedim ki Türkiye'mizin 7 bölgesindeki çocuklarla beraber klip çekelim. Onların sevinçlerini, heyecanını, coşkusunu şarkıyı izleyen, dinleyen herkes yaşasın istiyorum.” diye konuştu.

Okurlar, “Tayyip Dede” kitabına BKM mağazalarından, BKMkitap.com'dan ve kitapsepeti.com'dan ulaşabilirler.

 

YAPILAN YORUMLAR
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96000)
13 Ekim 2022 Perşembe 20:36
Reis bu siiri gorse utanir vallahi
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın