KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Toplu taşımada yakıt çıkmazı!

Ardı ardına gelen zamlar sonrası toplu taşımacılık sektörü çıkmaza girdi. Özellikle de halk otobüslerinde sıkıntı büyük! Zam yapılmazsa zarar büyüyecek, zam yapılırsa vatandaş zora girecek. Sektör temsilcileri çaresiz!

Toplu taşımada yakıt çıkmazı!
03 MART 2022 PERŞEMBE 13:16
14
2522
11
AA aa

Dün gece yarısı benzinin litre fiyatına 88 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 1 lira 51 kuruş zam geldi. Kallavi zamların şoku atlatılmadan bu gece yarısı benzin ve motorine yeni zam geliyor. Bu zamlarla birlikte motorinin litre fiyatı 19 lirayı geçecek.

Artan fiyatlar karşısında zora giren toplu taşıma sektörü ise çaresiz. Bir yanda artan akaryakıt fiyatları ve maliyetler, bir yandan da vatandaşın içinde bulunduğu zor süreç. Zam yapılmazsa sektörün zararı büyüyecek, yapılırsa da vatandaş zorda kalacak.

Yaşanan gelişmeler üzerine görüşleri alınan Bingöl S.S. 18 Nolu Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Başkanı Nihat Kaya, zamdan yana olmadıklarını ancak artan akaryakıt fiyatları karşısında ne yapacaklarını şaşırdıklarını ifade etti.

OTOBÜSLER PARA BASIYOR SANIYORLAR!

Her zam sonrası oluşan kamuoyu tepkilerine atıfta bulunan Kaya, halk otobüslerinin para bastığı algısının verdiği rahatsızlığı dile getirip; “Zamların önü arkası kesilmiyor. Sadece akaryakıt değil, bakım onarım, sigorta, yedek parça ve daha birçok konuda fiyatlar 2-3 katına çıkmış durumda. Aylık bir araç sahibine kalan miktar ise komik ve inanılamayacak kadar düşük. Ama insanlar, otobüslerin her ay on binlerce liralık kazanç sağladığını sanıyorlar. Oysa böyle bir şey yok. Keşke kazanılabilse.”

VATANDAŞA DA YAZIK!

Yakın geçmişte aylık ya da haftalık yaşanan akaryakıt zamlarının şimdilerde günlük, hatta saatlik geldiğini anlatan Kaya: “En son iki ay önce rayiç aldık. O zaman motorin 14 TL'ye çıkmıştı. Lakin aradan geçen kısa süre zarfından akaryakıt fiyatları 20 TL'ye dayandı. Zam yapılmazsa sektör batacak, yapılınca da vatandaş zora girecek. Ne yapacağımızı biz de şaşırdık. Ekonomik buhran ortada. Yeni bir zam daha yapılırsa vatandaş gerçekten bu yükün altında ezilecek. Bir tek kişi değil ki? Bazı hanelerde 3-4 kişi günlük otobüs kullanıcısı. Haliyle yol parası yükünü kaldıramaz insanlarımız. Buna bir çare bulunmalı”

DEVLET DESTEĞİ OLMAZSA BU YÜKÜ KALDIRMAK İMKÂNSIZ!

“Zam, hem sektörel açıdan hem de vatandaş açısından zor. Peki, ne yapılmalı?” sorusuna “Devlet desteği devreye alınmalı” yanıtını veren Kaya, tüm yükü sektörün ya da vatandaşın omuzuna yüklemenin doğru olmayacağını vurguladı.

Kaya: “Zam yapılmasını elbette istemiyoruz ama bu şekilde de devam etmemiz imkânsız. Belediye ya da Valilik bu işe el atmalı. Yapılması gereken zam oranındaki farkı Belediye ya da Valilik üstlenirse, mevcut tarife devam eder, aylık taşınan toplam yolcu üzerinden farkı da ilgili kurumlar öderse bir nebze de olsa süreci sıkıntısız atlatma şansına sahip olabiliriz. Aksi halde zam kaçınılmaz olacağı gibi vatandaşın sırtındaki yük de katmerleşmiş olur” diye konuştu.

OTOBÜSLERİ BELEDİYEYE VERMEYE HAZIRIZ

Artan maliyetler ve yaşanan kriz sonucu Halk Otobüslerini satmayı hedeflediklerini ifade eden Kaya, daha önce paylaştığı öneriyi yineledi.

Kaya: “Kamuoyu her fırsatta belediye otobüsü olsun diyor. Biz de diyoruz ki, bizler bu yükün altında eziliyoruz. Belediye gelsin hazır tezgâhı alsın, işletmesine devam etsin. Otobüsleri belediyeye verelim, parasını da onların yapacağı ödeme takvimine göre versinler. Otobüsler Bingöl Belediyesi'nin olsun” şeklinde önerisini paylaştı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_90020)
05 Mart 2022 Cumartesi 20:19
Sayın ARIKAN göster başkanlığını Halk istiyor al artık bu otobüsleri.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89974)
04 Mart 2022 Cuma 14:26
Peki yarın öbür gün yakıt inerse zamları geri alacaksınız 3 öğrencisi olan aile var
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89954)
04 Mart 2022 Cuma 01:14
Dunyada belediye olupta belediyeye ait otobüsü olmayan tek sehiriz..yazik ya belediye derhal araç almalidir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89951)
04 Mart 2022 Cuma 00:31
Bu gerçekten bir fırsat, hiç sevmeme rağmen belediyeye benden 200 TL hediye. Yeter ki bunlardan kurtulalım.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89950)
04 Mart 2022 Cuma 00:27
Bu halka yansımasa kimse farkına varmaz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89947)
04 Mart 2022 Cuma 00:09
2 km lik yola adam başı 3.5 tl alıyorsunuz otobüsü tıka basa dolduruyorsunuz halen de gözünüz doymuyor baktınız herkes kafasına göre zam yapıyor siz de dediniz bizim ne eksiğimiz var.maalesefki bu zamlar kontrolden cıktı.herkes pusuda
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89941)
03 Mart 2022 Perşembe 21:59
Eşkiya dünyaya hükümdar olmaz!! Sizinde tahtiniz sallandı degilmi zulümle kimse bir yere varamaz onca insanın ahı var üzerinizde inşallah iflah olmazsınız!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89938)
03 Mart 2022 Perşembe 21:38
Belediye 2019 sayıştay raporuna göre suç işliyor. Raporda toplu taşımayla ilgili yapılan tekelleşmenin kamu zararı doğurduğu yazmasına rağmen kimse işlem yapmıyor. Herkesi 2019 Bingöl belediyesi sayıştay raporunu okumaya davet ediyoruz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89936)
03 Mart 2022 Perşembe 21:35
Fırsat bu fırsat gerekirse halk olarak belediyeye adam başı 100 TL hediye edelim yeter ki bu tekellesmis kooperatiften kurtulalım. Bu kooperatif artık tarihe karismalidir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89922)
03 Mart 2022 Perşembe 20:25
Yıllardır bu işin kaymağını yediniz, toplu taşıma da tekellestiniz. İyi kârlar ettiniz şimdi kalkmış belediye gelsin otobüslerimizi alsın diyorsun. Daha önce belediyenin otobüs alma girişimleri oldu hepiniz kontak kapattınız belediyeye hücum ettiniz baskı yaptınız. Özelikle sen Nihat Kaya, siyasi gücünü bir sopa gibi kullandın şimdi kalkmış belediye gelsin otobüsleri alsin diyorsun yok öyle uyanıklık belediye alırsa kendi adına alır otobüsü. sen ve ortakların ne haliniz varsa görün yıllardır bu halk'a kan kusturdunuz birazda siz kan kuşun.!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89978)
04 Mart 2022 Cuma 15:40
@Misafir Kullanıcı ne saçma ve boş bir yorum belli ki senin derdin nihat kaya ile açıkça git ona söyle buradan konuşma mazot 20 lira oldu her araba her gün 60-70 litre mazot alıyor para kazanmayı geç ay sonunu getiremiyorlar sen gelmiş burada lagaluga yapıyorsun NİHAT kaya ORADA GİT YÜZÜNE DE EFENDİ.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89970)
04 Mart 2022 Cuma 11:42
@Misafir Kullanıcı Yüreğine sağlık, Kitabın tam ortasından konuştun....
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89943)
03 Mart 2022 Perşembe 22:48
@Misafir Kullanıcı Eline sağlık çok güzel bir tespit teşekkürler.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın