KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

TUTAP'tan 'Hedef 2023 Tanıtma Seferberliği' Çağrısı

Türkiye Tanıtma Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Yıldız, Cumhuriyetimizin 100. yılı münasebetiyle, 100 milyon turist ve 100 milyar dolar turizm geliri hedefi ile yeni bir tanıtma seferberliği başlattıklarını ifade etti.

TUTAP`tan `Hedef 2023 Tanıtma Seferberliği` Çağrısı
10 TEMMUZ 2022 PAZAR 17:22
7
1828
0
AA aa

Türkiye Tanıtma Platformu (TUTAP) Başkanı Fikret Yıldız, TUTAP olarak 15 yıldır, ülkemizin yurt içinde ve dışında marka değerini artıran, vizyonuna pozitif değer katan birçok faaliyette bulunduklarını, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında Türkiye olarak çok daha büyük beklentilerimizin karşılığında, aynı doğrultuda hedeflerimizin olması gerekir diyerek, çıtayı yükselttiklerini söyledi.

2018 yılında yürüttükleri çalışmalar neticesinde; 2019'da Cumhuriyet tarihinin en yüksek turist sayısına (52 milyon) ve en yüksek milli gelirine (35 milyar dolar) ulaştıklarını ve cari açığa büyük katkı sağladıklarını belirten Yıldız: “Ülke olarak sahip olduğumuz turizm potansiyeli ve turizm çeşitliliği dünya da başka hiçbir ülkede yok. Yapmamız gereken, hedef kitlelere ulaşacak doğru ve kaliteli tanıtımlar yapmak. Tanıtım için de bizlerin üzerine düşen en temel vazife, sahip olduğumuz zenginlikleri en iyi şekilde anlatan materyalleri hazırlamaktır” dedi.

“SANATÇILARIN KATILIMIYLA SPOT FİLMİN HAZIRLANACAK”

Başkan Yıldız, bu yıl tanıtma seferberliği kapsamında, ülkemizin en sevilen sanatçılarının katılımları ve destekleri ile birçok spot filmin hazırlanacağını, ulusal ve uluslararası alanda başta TV kanalları, dijital mecralar olmak üzere farklı platformlarda yayınlatılacağını ve ilgili kurumlarla paylaşılacağını vurguladı.

“FOTO SAFARİ MATERYALLERİ BAKANLIKLA PAYLAŞILDI”

Yedi yıldır devam eden “DÜNYA MİRASI TÜRKİYE” Projesi içerisinde birçok faaliyetlerde bulunduklarını, uluslararası boyutta düzenledikleri etkinliklerle çok sayıda yabancı misafirleri ağırladıklarını anlatan TUTAP Başkanı Yıldız, geçen yıl başlattıkları ve Dünya Miras alanlarında tertipledikleri foto safari organizasyonunda elde edilen görüntü ve fotoğrafları Kültür ve Turizm Bakanlığı ile paylaştıklarını ifade etti.

“ÖNCE KENDİ ÜLKEMİZİ TANIYACAĞIZ”

“Ülkemizi sadece yurt dışında değil kendi insanlarımıza da tanıtmak büyük önem arz ediyor” diyen Başkan Yıldız; “Önce kendi ülkemizi tanıyacağız, sonrasında daha etkili olarak dünyaya tanıtacağız. Pandemi sonrası beklenen turist sayısı ve gelirleri 2019 rakamlarından uzak kalsa da, rehavete ve karamsarlığa kapılmadan Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında turizmde çok büyük hedeflere ulaşmak adını topyekûn bir tanıtma seferberliği başlatmalıyız. Bizler yurt içi ve dışındaki temsilcilerimiz, koordinatörlerimiz, kurullardaki arkadaşlarımız, danışmanlarımız ve gönüllülerimizle ülkemize duyduğumuz sevdanın gereği olarak canla başla çalışmalarımıza devam etmekteyiz” dedi.

TUTAP'ın hiçbir zaman yaptığı başarılı çalışmalar ve ülkemize sağladığımız katkıların karşılığında bir beklenti içinde olmadığını ve tevazu göstererek milletimizin gönlünde yer aldığını dile getiren Başkan Yıldız, “Bundan sonra da ülkesini seven milli değerlerimize bağlı her vatandaşımızın Türkiye'nin gönüllü Kültür ve Turizm Elçisi olmasını istiyoruz diyerek, başlattığımız tanıtma seferberliğinin Türkiye'miz adına hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.

TUTAP'IN YÜRÜTTÜĞÜ VE DEVAM EDEN BAZI ÇALIŞMALARI

Ülkemizin hak ettiği düzeyde ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması amacına yönelik kurulan, siyasi, ideolojik ve ticari beklentileri olmadan hareket eden Türkiye Tanıtma Platformu, siyaset üstü bir duruş ile varlığını sürdürmektedir.

1. UNESCO Dünya Miraslarımızın tanıtılması adına “DÜNYA MİRASI TÜRKİYE” projesini hazırladı.

2. 7 yıl boyunca 10 dakikalık TRT Avaz ve 30 dakikalık TRT Haber kanallarında “DÜNYA MİRASI

TÜRKİYE” Programlarını hazırladı ve yayınlattık.

3. Dört Kültürel mirasımızın UNESCO Dünya miras geçici listesine alınması sürecinde dosyaları ilgili yerel yönetimlerle işbirliği yaparak hazırladı ve Bakanlık birimlerine sundu ( Sarıkaya Roma Hamamı, Harput Tarihi Şehri, Eshab-ı Kehf Külliyesi, Beypazarı Tarihi Şehri). İki Kültürel mirasımızın da geçici listeye alınması sürecinde öncülük yaptık. ( Ankara Hacı Bayram Camii, Bodrum Kalesi )

4. 2016 yılında dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Prof. Dr. Nabi Avcı ile birlikte TRT de yayınlanan programda tanıtma seferberliğini başlattık.

5. Türkiye'nin Dünya miras alanlarının tanıtıldığı 2018 Almanya Berlin ITB fuarında 125 metrekarelik stantla katılımını gerçekleştirdi ve örnek stant seçilerek yüzbinlerce ziyaretçiye tanıtım materyalleri dağıttı. Aynı yıl Kiev ve Moskova fuarlarında milyonlarca materyalin dağıtımlarını gerçekleştirdi.

6. Uluslararası boyutta ülkemizin tanıtımına katkı sağlayan kişi ve kurumlarına ödüller dağıtılan 5 organizasyon gerçekleştirdik.

7. Türkiye'nin Kültür ve Turizm elçileri projesini başlattık. Bu çerçevede kamuoyunu ülke tanıtımında duyarlı hale getirip bilgilendirmek amaçlı tanınmış isimlerin yer aldığı kısa spot tanıtım filmleri çekimleri başladık. Birçok kişiye elçilik beratı takdim ettik.

8. Tarihi gerçekleri yansıtan, doğru bilgi ve belgelere dayalı, farklı dillerde, uluslararası alanda ülkemizin tanıtımı amacına yönelik belgesel çalışmalarına başladı ve bu çerçevede 2021 yılında 4 tanesini tamamladık.

9. Ülkemizin tanıtımı adına Bütün dünya miras alanlarımızın tanıtıldığı 19 adet katalog, broşür ve kitapçıklar hazırladık.

10. Birçok şehrimizin uluslararası alanda daha iyi tanıtılabilmesi adına 12 kriterden oluşan “MARKA ŞEHİR” çalışmasının hazırlıklarını tamamladık.

11. Tüm şehirlerimizin farklı dillerde tanıtıldığı, kültürel, tarihi, doğal ve yöresel zenginliklerimizin yer aldığı yeni internet sitesi hazırladık.

12. Yurt dışı tanıtımlarında kullanılacak, 1 dakikalık ve 5 dakikalık UNESCO Dünya miras listesinde yer alan 19 unsurumuzun tanıtım filmlerini hazırlamaktayız.

13. Türkiye de ve Dünya da ilk kez UNESCO unsurlarının tanıtımlarının yapıldığı, Türkçe ve İngilizce Kitapçıkların ücretsiz dağıtıldığı 45 panodan oluşan ve 81 ilimizin tamamında açılması planlanan kalıcı sergi çalışmasını başlattık. İlkini Eshab-ı Kehf külliyesinde açtık.

14. 2022-2023 öğretim yılında yurt içinde ve dışında birçok üniversitelerde Türkiye'nin UNESCO Dünya miras alanlarının tanıtımı ve iklim değişikliğinin zararlarının ortadan kaldırılmasına yönelik konferans ve paneller organize edilecektir.

15. 2021 Yılında 19 Dünya Miras alanımızı kapsayan Uluslararası “FOTO SAFARİ” Projesini başlattık, buradan elde ettiğimiz görüntü ve fotoğrafları Bakanlığımız tarafından kurulan TGA ile paylaştık.

16. Gençlik ve spor Bakanlığı, Anadolu Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işbirliği protokolleri imzaladık.

17. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na 2360 adet görüntü ve fotoğrafı, tanımlarda kullanmaları adına teslim ettik.

18. 2018 yılındaki tanıtım başarımızdan ötürü 2019 da Turist sayısı ve milli gelirimizde rekor kırdık.

19. UNESCO Dünya Miras unsurlarımızın tamamının yer aldığı QR kodlu kitapçıklar hazırladık.

20. 42 il ve 22 yurt dışı temsilcilikleri oluşturduk.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
17.05.2024
09:35
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atamalarda yapılacak olan mülakatların nasıl yapılacağını katıldığı bir televizyon programında açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın