KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2024 Çarşamba
°C

Tuvalet değil, tezgâh yıkıldı!

Dörtyol Kavşağı'ndaki bayan tuvaletinin yıkıldığı ve bu yıkımın rant içerdiği iddialarına Bingöl Belediyesi'nden sert yanıt geldi; 'Tuvalet yıkılmamıştır. Sadece büfeye dönüştürülen yapı yıkılarak rant önlenmiştir.

Tuvalet değil, tezgâh yıkıldı!
17 OCAK 2018 ÇARŞAMBA 21:13
1
4791
5
AA aa

Genç Caddesi Dörtyol Kavşağı'nda bayan tuvaleti ve çocuk emzirme yeri olarak düzenlenen bölüm üzerindeki prefabrik yapı, Bingöl Belediyesi'nce yıkıldı.

Yıkımın bir rant içerdiğini öne süren işletmecinin basına verdiği beyanatlar üzerine Bingöl Belediyesi açıklamada bulundu.

İddiaları yalanlayıp iftira olarak nitelendiren Belediye; “Olay çarpıtılıyor. Oradaki tuvaletler yıkılmamıştır. Sadece işletmecinin kurnazlığına müsaade edilmemiş ve büfeye dönüştürülmek suretiyle rant oluşmasına müsaade etmemek için prefabrik yapı yıkılmıştır. Bayan tuvaletiyle ilgili yeni bir düzenleme yapılacaktır” açıklamasında bulundu.

İŞLETMECİDEN RANT İDDİASI

Yıkım işlemlerinin ardından İlke Haber Ajansı adlı basın kuruluşuna beyanat veren İşletmeci Heybet Tuğa, iş yerini belediyenin izni dâhilinde 2016 yılında açtığını ve kendisinin olmadığı bir zamanda yıkıldığını öne sürüp, şu iddialarda bulundu; “Ben bu işte rant görüyorum, benden alıp başka birilerine peşkeş çekmek için yıktılar. Başkasının aracılığıyla benden iki defa 100 bin TL istediler, vermedim. Ayrıca buranın otoparkını da işletiyorum. 3+3 yıl olarak hakkım vardı, artı 3 yıl hakkımı vermediler. 'Tuvaleti bize vermezsen otoparkı da senden alacağız' dediler. Otoparkı benden almak için 6 ayda 3 kez ihale yaptılar.  Daha önce otopark 5 bin TL iken, şu an 19 bin TL kira veriyorum. Bütün borcumu vermeme rağmen sözleşmem onlarda imza atmıyorlar. Yıkımla ilgili bir tebligatta yok. Belediye burayı bana yaptırmış sonra gelip burayı haber vermeden yıkıyor, böyle bir şey olur mu? Burayı 9 yıldır işletiyorum. Burada olmadığım bir vakitte gelip yıkıp gittiler.”

BELEDİYEDEN SERT YANIT

Tuğa'nın basına yansıyan beyanlarına sert yanıt veren Bingöl Belediyesi, iddiaların asılsız ve iftira olduğunu belirtti.

Kendisinden kimsenin para talebinin olmadığını, tüm işlemlerin resmiyete göre işlediğini aktaran Belediye, işletmecinin tuvalet alanını çevrelemek maksadıyla yapılan prefabrik yapıyı büfeye dönüştürmeye çalıştığını, bunun da sözleşmeye aykırı olduğu ve tüm uyarılara rağmen bu tutumu sürdürdüğü gerekçesiyle yıkım işleminin gerçekleştiğini bildirdi.

Prefabrik yapının bayanların daha rahat etmesi için yaptırıldığına işaret eden Belediye; “Bayanlarımız için önemli bir ihtiyacı gidermek maksadıyla 2016 tarihinde Heybet Tuğa ile burası hizmete sunulmuştur. Ancak geçen süre zarfından prefabrik yapıyı büfeye dönüştürmek ve burayı bir rant alanına çevirmek gibi bir niyetin olduğu görülmüştür. Yapılan Tuvaletlerin amacının dışında kullanması nedeniyle 09.06.2017 tarihlerde Belediye Zabıta Müdürlüğünce olay mahallinde zabıt tutulmuş ve 4 Bin 200 TL idari para cezası tahakkuk edilmiş ve muhataba tebliğ edilmiştir. Gerekli uyarılara rağmen işletmeci, uyarıları dikkate almayarak burada değişime gitmiştir. Bunun üzerine Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerince gerekli yıkım işlemi yapılmıştır. Kurumumuzu rant iddialarıyla lekelemekle haklılık kazanmaya çalışan işletmeci, yapmak istediği rantı basın yoluyla örtbas etmeye çalışmaktadır. Organize bir şekilde kurumumuz üzerinde olumsuz bir algı yaratmak, işletmeciye haksızlık edildiği ve ekmeğine mani olunduğu öne sürülerek kamuoyu yanıltılmak istenmektedir. Hiç kimsenin hakkı gasp edilmemiştir. Aksine, oluşturulmak istenen rantın, kurnazlığın önüne geçilmiştir. Bir kez daha yinelemek isteriz ki, tuvaletler değil, büfeye dönüştürülmek istenen prefabrik yapı yıkılmıştır. Bayanlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri alanla ilgili yeni bir düzenleme de en kısa sürede hayata geçirilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

“TUVALETLER GEÇMİŞ DÖNEMDE YAPILDI”

Bahse konu tuvaletin geçmiş dönemde yapıldığı belirtilen açıklamada, “WC'lerin yeni yapıldığı gibi haber yapılması tamamen yalan ve iftiradır.  Heybet Tuğa, var olan tuvaletlerin içini fayansla kaplama işini yapmıştır.  Haberde işin mahiyeti 350 Bin TL olarak gösterilmektedir. Oysa ki 12 metrekarelik bir sacdan yapılan büfe ve benzeri bir kulübenin 350 Bin TL gibi afakî bir rakamla yapıldığı gibi beyan edilmesi olayın apaçık bir yalan ve iftira olduğunu gözler önüne sermektedir. Yine kira sözleşmesinin 06.06.2017 tarihinde sona ermesi nedeniyle, yeraltı kapalı otopark ve tuvaletlerin boşaltılması 21.06.2017 tarih ve 7821 sayılı yazımızla talep edilmiş olup, boşaltma yazısı posta vasıtasıyla iadeli ve taahhütlü olarak bizzat Heybet Tuğa'ya tebliğ edilmiştir. ‘Tuvaletlerin yıkılması hususunda haberim yoktu' demesi de tamamen yalandan ibarettir” denildi.

“KİRA BEDELİNDEKİ ARTIŞ İDDİASI YALAN”

Kapalı otoparkın kira bedelinin 5 bin TL'den 19 bin TL'ye çıkarıldığı yönündeki ifadelerin de gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “09.11.2017 tarihinde üçüncü kez yapılan ihaleye istekli olarak katılan heybet Tuğa, 14 Bin TL teklifte bulunmuştur. Bilindiği gibi sunulan bu teklife yüzde 18 KDV uygulanmakta ve tahsil edilen KDV belediyenin değil, Bingöl Vergi Dairesi gelirine kaydedilmektedir. Dolaysıyla Belediyemizin hesabına 14 Bin TL girmektedir.   Yüzde 18 KDV hali olsa dahi toplam aylık kira 16 bin 520 TL etmektedir. 19 Bin TL ifadesi de tamamen iftiradır. Şahsın sözleşme yapmıyorlar yönündeki beyanatlar da iftira niteliğindedir. Firmaya sözleşmenin yapılması amacıyla yazılı çağrı yapılmış ve firma yıllık kira bedelini peşin, sözleşme damga vergisi, karar pulu ve kesin teminatını yatırmıştır. Sözleşmenin henüz yapılmamasının nedeni, şirket yetkilisi hakkında başlatılan güvenlik soruşturmasının henüz neticelenmemesidir.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22024)
18 Ocak 2018 Perşembe 15:23
millete efendilik degil hizmetkar olun Recep Tayip Erdoğan
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22015)
18 Ocak 2018 Perşembe 10:22
Ben bildim bileli bu kapalı otopark hep aynı kişi tarafından işletiliyor bence asıl rant bu işletmecide ve belediyede kendine peşkeş çekende
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22013)
18 Ocak 2018 Perşembe 03:59
Kacak bufelerde yikilsin bingolde
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22011)
18 Ocak 2018 Perşembe 00:03
Yaw şuna bak devleti tehdit ediyor, ihaleye fesat karıştırıyor. Yücel bey bu adam birden bire mi ortaya çıktı. Yıllardır aynı adam alıyor bu otopark ihalesini, neden bugünü beklediniz. Gözünün yaşına bakılmaması lazim.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22010)
17 Ocak 2018 Çarşamba 23:57
hey felek rant denen lanet şey bu kadar küçük şeylere idirgediyse vay memleketin haline bir yapıya 10 defa ensal gösterilen ve yüzde yüz yapı izni veren adamına göre kitap yazan kanun uygulayan zihniyetin rant önleme anlayışıda bu olmalı Allah memleketimize yardım etsin diyecek bir şey yok
07.05.2024
22:59
Arıkan:
Arıkan: 'Master planı çalışmalarına başladık'
Bingöl Deprem Çalıştayı kapanış programında konuşan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan: 'Master planı konusunda Bingöl Belediyesi olarak çalışmamız başladı. Bu çalıştayın bu anlamda bize çok ciddi anlamda katkı sunacağını, yol göstereceğini ve bizi doğru yönlendireceğini düşünüyorum' dedi.
07.05.2024
14:42
Bingöl`de bir ayda 6 milyon lirayı aşkın trafik cezası kesildi
Bingöl'de bir ayda 6 milyon lirayı aşkın trafik cezası kesildi
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, 2024 Nisan ayı içerisinde kent merkezinde yapılan denetimlerde kural ihlali yapan araç sürücülerine 6 milyon 306 Bin 404 TL idari para cezası kesildiğini bildirdi.
07.05.2024
13:55
Bingöl merkez muhtarları yeni başkanını seçti
Bingöl merkez muhtarları yeni başkanını seçti
Üç adayın yarıştığı Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanlığı seçimlerini Merkez Ekinyolu Köyü Muhtarı Mehmet Erdoğan kazandı.
07.05.2024
13:26
Bingöl`de sebze fidesi satışları başladı
Bingöl'de sebze fidesi satışları başladı
Bingöl'de 2024 yılı yaz dönemi için hazırlıklarını tamamlayan fide üreticileri, satışlara başladılar. Fide alacak yetiştiricilerin dikkat etmesi gereken hususlara dikkat çeken fide üreticisi Murat Alınak; 'Üreticinin tohum seçimi kadar, alınan fidenin ekim yapılacak alana uyumu da bir o kadar önemlidir' dedi.
07.05.2024
13:25
Bingöl Üniversitesi ve İTÜ arasında iş birliği protokolü
Bingöl Üniversitesi ve İTÜ arasında iş birliği protokolü
Bingöl Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi arasında iş birliği protokolüne imza atıldı. Protokol çerçevesinde, Bingöl Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri İstanbul Teknik Üniversitesinin imkanlarından yararlanabilecek.
07.05.2024
13:23
Bu iki çiçeği koparmanın cezası yarım milyon lira
Bu iki çiçeği koparmanın cezası yarım milyon lira
Endemik tür olan ve halk arasında 'ağlayan gelin' diye bilinen 'ters lale' ile 'baskilensis' koparanlara 488 bin 630 lira idari para cezası uygulanacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın