KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

'Ümmet, Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı birlikte kurtaracak'

Peygamber Sevdalıları Vakfı Bingöl'de Cuma namazı çıkışı Kudüs temalı kitlesel basın açıklaması düzenledi. Bingöl Merkez Ulu Cami avlusunda düzenlenen basın açıklamasına kentteki bazı STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

14 NİSAN 2023 CUMA 18:06
13
1825
15
AA aa

Peygamber Sevdalıları Bingöl bölge koordinatörlüğü tarafından düzenlenen basın açıklamasına halk yoğun katılım gösterdi. Vakfın Bingöl Bölge koordinatörü Şefik Börü'nün okuduğu basın açıklaması kuran tilaveti ile başladı. Okunan basın metninde Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün Müslümanlar için önemine vurgu yapılıp, işgal altında olan bu topraklara her Müslümanın sahip çıkması, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için her Müslümanın üzerine düşen vazifeyi ifa etmesi gerektiği ve bölgenin İsrail'in insafına bırakılmaması vurgulandı.

“Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı birlikte kurtaracağız”

“Kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammed'i) bir gece Mescid–i Haram'dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid–i Aksa'ya götüren Allah'ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.” diyerek İsra süresinin birinci ayetini okuyan Peygamber Sevdalıları Vakfı Bingöl bölge koordinatörü Şefik Börü, ümmet Kudüs'ü ve Mescid–i Aksa'yı hep birlikte kurtaracak, Kudüs'ü birlikte alacağız.” dedi.

“İslam ümmetinin özgür Kudüs'te toplanacağı günün yakın olduğuna inanıyoruz”

Börü, “Kudüs işgal altındayken, Mescid–i Aksa Siyonist barbarlar tarafından fiili saldırılara uğrarken, bu mukaddes beldenin ve İslam'ın ilk kıblesinin özgürlüğe kavuşması için buluşmaya, sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Bu işgal sürecinin çok da uzun süremeyeceğine, İslam ümmetinin özgür Kudüs'te toplanacağı günün yakın olduğuna inanıyoruz. Uzağı yakın kılmak için büyük bir mücadelenin sürdürülmesi gerektiğini biliyoruz. Bu mücadele, sadece Filistinli Müslümanların omuzlarına yüklenecek bir mücadele değildir. Tüm Müslümanların Kudüs ortak paydasında bir araya gelip de sürdüreceği bir mücadele, Kudüs'ün hürriyetine giden kapıyı aralayacaktır. İşgalin bugüne kadar sürmesinin nedeni, ümmetin tek cephede ortak bir direniş sergilememesindendir. Her bir Müslüman bir kova su dökse Siyonist İşgalci rejimi sel alır ve yok olup gider.” dedi.

“Kaybımızı görebilmeli, bir yüzyılı daha kaybetmemeliyiz”

Fikri anlamdaki kopuş ile ulusal çıkarların öncelenmesi ve yaşanan iç çatışmalar nedeniyle zayıf düştüğümüz bir yüzyıl yaşandığını ifade eden Börü, “Kaybımızı görebilmeli, bir yüzyılı daha kaybetmemeliyiz. Çünkü geçen her zaman İslam ümmetinin aleyhine işlemektedir. Uzağı yakın kılmak, Kudüs'ü işgalden kurtarmak için güçlü bir birlikteliğin elzem olduğu artık görülmelidir. Siyonist rejimin rüyalarında gördüğü kâbus, güçlü bir İslam birliğidir. Dağınıklığımızdan cesaretle işgali genişleterek büyüten ve kalıcı hale getirmeye çalışan Siyonizm'i durdurmanın tek yolu ittihattır. İttihadı oluşturabilmek için atılacak ilk adım ise Siyonist rejimi meşru görmemektir. ‘Normalleşme' adı altında dayatılan süreçler, İslam ümmetine bir fayda getirmeyeceği gibi işgal rejimini güçlendirecek, cinayet ve katliamlarını artıracak, onları pervasız kılacaktır. Nitekim son yıllarda yaşananlar bunun bariz bir göstergesidir.” ifadelerini kullandı.

“Siyonist rejimin rüyalarında gördüğü kâbus, güçlü bir İslam birliğidir”

Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılara dikkat çeken Börü, “Filistin'de hemen her gün şehit haberleri gelmekte ve Mescid–i Aksa saldırıya uğramaktadır. Siyonist rejimin rüyalarında gördüğü kâbus, güçlü bir İslam birliğidir. Yüzlerce kadın ve çocuğun zindanlarda olduğu Filistin'de, Müslüman kardeşlerimiz ümmetin duasının yanında fiili desteğini de beklemektedir.” dedi.

“İslam ülkelerini idare edenlere büyük sorumluluklar düşmektedir”

Müslümanların birliğinin önemine vurgu yapan Börü, “İslam coğrafyasında var olan sorunları sonlandırmak, ihtilafları ortadan kaldırmak, birliğimizi sağlamak, Müslümanları aziz, kâfirleri ve münafıkları zelil kılmak hepimiz adına büyük bir sorumluluktur. Burada en büyük sorumluluk İslam ülkelerini idare edenlere düşmektedir. Kudüs'te akan her bir damla kanın hesabı hepimizin defterine yazılmaktadır. Buradan sadece İslam ülkelerine değil, uluslararası kuruluşlara da seslenmek istiyoruz. Siyonizm belası sadece Müslümanların başına gelmiş bir felaket değildir. Siyonizm'in ana hedefi bütün bir insanlığı köleleştirmektir. Kendilerini üstün ırk gören bu lanetli güruh, tüm dünyayı kaosa mahkûm etmek istemektedir. Kargaşadan beslenen Siyonizm, dünyada var olan büyük sorunların, savaş ve çatışmaların tek kaynağıdır. Ey Müslümanlar! Bu gerçek karşısında daha ne kadar sessiz kalacağız. Bugün Müslümanların etrafındaki ateş söndürülmezse ümmetin tümünü saracaktır.” İfadelinde bulundu.

“Kudüs ve Mescid–i Aksa'nın özgürlüğü için atılacak her adımı desteklemekteyiz”

Börü, “Buradan bir kez daha vurgulamak isteriz ki bizler, Kudüs ve Mescid–i Aksa'nın özgürlüğü için atılacak her adımı desteklemekteyiz. Bedeli ne olursa olsun, Kudüs ve Müslümanların ilk kıblesi Mescid–i Aksa için her türlü mücadeleyi vereceğiz. İşgalci Siyonistlerin gördüğü kâbusların bir gün gerçekleşeceğine yakinen inanıyoruz. Kudüs'ün ve Mescid–i Aksa'nın özgürlüğü için verilen mücadele eninde sonunda galip gelecektir. Çünkü bu, Yüce Allah'ın vadidir. Rabbimizin vaadi ise hiç kuşkusuz haktır.” İfadelerini kullandı.

Basın açıklaması İlahiyatçı Sadullah Arpa'nın okuduğu dua ile sona erdi.  

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_101482)
17 Nisan 2023 Pazartesi 17:48
Deprem olan illere devlet yetişemedi. Mescidi aksaya gidecekler. Hey yavrum hey
Misafir Kullanıcı (@Misafir_101438)
17 Nisan 2023 Pazartesi 02:15
Şu Sadullah arpa denen insana sorsanıza önce kul hakki yememeyi öğren. Amcan Ekrem arpanin malına nasıl el koyduğunu soyle. Allah burnunuzdan getirir ama öyle bir sınanırsın ki görürsün o zaman gününü
Misafir Kullanıcı (@Misafir_101394)
17 Nisan 2023 Pazartesi 00:29
Siz hayatiniz boyunca bunlarin dilinde baris olsun Kardeslik olsun duydunuzmu Allah askina
Suriye bomlaninca fetih süresi okuyan camilerde sela okuyan sizler acaba hanki dine mensupsunuz onlar insan deyilmiydiler sizi gidi yobazlar sizi
Sizin yüzünüzden millet islamdan sogudu
Misafir Kullanıcı (@Misafir_101289)
15 Nisan 2023 Cumartesi 19:45
Hayat pahalılığı almis başını gidiyor.Insanlar perişan yok bilmen kudüs gidiyor banane kudūsten.O topraklar zaten israilin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_101285)
15 Nisan 2023 Cumartesi 18:02
Biri hüdapar olur Biri peygamber sevdalisi olur biri el kaide olur
Biktik sizden yeter ya
Islamin sizin gibilerine ihtiyaci yok yeterki gölge yapmayin milleti kandirmayin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_101283)
15 Nisan 2023 Cumartesi 17:17
Önce memleketini Bingölü düzeltin hirsizligi torpil yalani Adam kayirmayi Hal edin Allahin emretigi gibi yasayin mescidi aksayi Allah sormaz size onun sahibi vardir
Hep ayni tiro viro
Misafir Kullanıcı (@Misafir_101279)
15 Nisan 2023 Cumartesi 00:32
Sizi tutanmi var. okları kuşanin varin gidin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_101278)
15 Nisan 2023 Cumartesi 00:03
İyi de biz bu tiyatroyu yıllardır izliyoruz. İcraat yok kınama var. Ver mehteri
Misafir Kullanıcı (@Misafir_101277)
14 Nisan 2023 Cuma 23:20
Sizin yuzunuzden dolayi dinden sogudum.bir gun cikipta olen suriyeli kurdler icin bisy dediniz mi suriyeli kurdler hiristiyan mi? E bati bombalayan turkiye olunca uc maymunu oynuyorsunuz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_101276)
14 Nisan 2023 Cuma 23:01
İsrail'le işbirliği yapanlara destek verin sonra da dostlar alışverişte görsün diye protesto görüntüleri verin bu ne lahana bu ne turşu hep aynı teraneler hareketler şimdiye kadar yaptınız da ne değişti ne oldu bıkmadınız mı
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın