KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Umut Kervanı, 277 aileye yardımda bulundu

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), Şubat ayında 277 aileye 82 bin TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu.

Umut Kervanı, 277 aileye yardımda bulundu
01 MART 2022 SALI 15:20
3
1215
1
AA aa

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2022 yılı Şubat ayına ait faaliyet raporunu açıkladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Refik Gönül, “Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak 151 aileye 31bin 693 TL değerinde gıda yardımı, 17 aileye 21bin 050 TL nakdi yardım, 100 aileye15 bin TL değerinde kırmızı et, 4 aileye 4 ton 2 bin 800 TL değerinde odun, 3 aileye 2 bin TL (elektrikli soba, fırın, tüp, yorgan, koltuk) değerinde ev eşyası, 1 aileye 5 bin TL değerinde tekerlekli sandalye, 1 aileye 4 bin 500 TL değerinde çamaşır makinesi olmak üzere toplamda 277 aileye 82 bin TL tutarında ayni nakdi ve ev eşyası yardımlarında bulunduk” dedi.

“SADAKALARI KÜÇÜK GÖRMEYELİM”

Sadakanın önemine vurgu yapan Gönül, “Şubat ayı faaliyetlerimiz kapsamında bizlere başvuran aileleri ivedilikle tespit ettik. Herbir ailemizin çok farklı hayat hikayeleri vardı. İnanıyoruz ki bu ailelerimize maddi ve manevi yardımlarda hep beraber imece usulü ile yardımcı olursak bu çalışmalar ahiret azığı hükmüne geçer. Bazen bir ailemizin evinde 1 litre yağ, bazen de 1 kg salça bulunmamaktadır. Bizlere küçük görünen bu iyilikler kardeşlerimizin nazarında çok büyüktür. Sıklıkla vurguluyoruz; pandemi, ekonomik sıkıntı, işsizlik ve benzeri durumlarda bu ailelerimizin yükü gittikçe ağırlaşmaktadır. Ama bizler elimizden geldikçe sadakayı küçük görmeyerek bu kardeşlerimize el uzatabiliriz. Kimi kardeşlerimiz kumanya yardımında, kimi çocuklarımız ise evdeki kumbaralarını getirerek, kimileri ise elbise yardımında bulundular. Bu üç aylar hürmetine bizler de hayır kesemizi doldurmaya ve yardımlarımızı sürdürmeye siz hayırsever kardeşlerimiz sayesinde devam ettireceğiz. Zor zamanlarda yapılan hayırların sevabı diğer zamanlarda yapılan hayırlarla mukayese bile edilemeyecek kadar fazladır. Bundan dolayı imkânları müsait olan tüm kardeşlerimize çağrımız şudur; bizler Bingöl'de fakir zengin arasında köprü görevini görmekteyiz. Sizlerde Allah'ın bire 10, bire 100, bire 700 ve bire hesapsız mükâfat vaat ettiği bu müstesna zaman dilimlerinde muhtaç fakir insanlarımıza destek olmak isterseniz buyurun beraber bu görevi ifa ederek bu müstesna mükâfatlara nail olalım inşallah” diye konuştu. 

“ALLAH'A GÜVENEN BİRİSİ MALINI İNFAK ETMEKTEN ÇEKİNMEZ”

İnfakın, mutluluğun merdiveni olduğunu belirten Gönül, “Alan kimse, nimetlerden geçici ve sınırlı bir şekilde yararlanırken; veren müminin hazzı kısa sürede sona ermez. Mümin kalp, mal ile değil; iman ile mutmain olur. Allah yolunda infak etmekle fakir düşeceğinden korkmaz. Kendisi hiçbir şey değilken Allah onu meydana getirmiş, vücut, göz, kalp, lisan ve sayısız nimetler bağışlamış ve mal sahibi yapmıştır. Bunlar Allah'a aittir. Öyle ise Allah'a güvenen birisi Allah yolunda ve Allah rızası için malını infak etmekten çekinmez. Bu çalışmalarda emeği geçen herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89827)
01 Mart 2022 Salı 15:53
Balık yedirmeyi bırakıp balık avlanmayı öğretigimizde ancak erdemli yaşama huzura, eşitlige saadet ve sukunetle insanliğımıza erişmiş oluruz
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın