KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Mayıs 2024 Pazartesi
°C

Umut Kervanı, Ramazan yardımlarına başladı

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı), Ramazan ayında fakir, muhtaç ve yetim ailelere ulaştırmak üzere gıda yardımlarına başladı. Ayrıca yardım derneği, 2022 yılı Mart ayında 178 aileye 67 bin 242 TL değerinde ayni, nakdi, kahvaltı ve kırmızı et yardımında bulundu.

Umut Kervanı, Ramazan yardımlarına başladı
04 NİSAN 2022 PAZARTESİ 16:47
10
1106
2
AA aa

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), Ramazan ayının gelişiyle fakir, muhtaç ve yetim ailelere ulaştırmak üzere yaptığı yardımlara hız verdi.

Her geçen gün çalışma halkalarını genişleten Bingöl Umut Kervanı Derneği, mazlum ve muhtaçların adeta umudu haline gelerek; yardımlarla muhtaç, kimsesiz, fakir ve yetimlerin ihtiyaçlarını hafifletmenin gayreti içerisinde çalışmalarını yürütüyor.

Bingöl Umut Kervanı, binlerce aileye ulaştırmak üzere ‘Umut Ayı Ramazan' sloganıyla Ramazan ayından önce hazırladığı gıda paketinin dağıtımını yapmaya başladı.

Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, kentteki yardıma muhtaç insanlara kardeşlik elini uzatmaya devam ediyor. Yardım derneği, Ramazan ayında binlerce aileye gıda yardımlarını ulaştırmayı hedefliyor.

MART AYI'NDA 178 AİLEYE 67 BİN TL YARDIM YAPILDI

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Demir “Mart ayında, 139 aileye 26 bin 920 TL değerinde gıda, 13 aileye 13 bin 650 TL nakdi, 8 aileye bin 200 TL kırmızı et, 1 aileye 700 TL değerinde 1 ton odun yardımı, 16 aileye 24 bin 430 TL değerinde ayakkabı ve giyim yardımı, 1 aileye 342 TL değerinde kahvaltı yardımı olmak üzere toplamda 178 aileye 67 bin 242 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduk” dedi.

RAMAZAN UMUT OLSUN

Demir, “Ramazan öncesinde hazırladığımız kumanya paketlerinin dağıtımına başladık. Hayırseverlerin sadaka, infak, bağış ve zekatlarını yetim ve muhtaçlara ulaştırmaya devam ediyoruz. ‘Umut Ayı Ramazan' sloganıyla yardım kampanyası başlattık. Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak Ramazan Ayı öncesinde ve şimdi ailelerimize yardımlarımızı ulaştırdık. Yardımlarımız halen devam ediyor.10 yıllık bir geçmişe sahip olmamız açısından bu yıl başvuran aile sayısında patlama oldu. Her gün onlarca aile derneğimize başvurup mağduriyetlerini ifade etmektedirler. Bu ekonomik sıkıntının ve pahalılığın getirmiş olduğu zorluklarını hep beraber omuzlayalım. İnşallah sıkıntılar paylaştıkça o derece azalır. Sizlerin sayesinde yardımlarımızı sürdürmek istiyoruz. Gıda paketlerimiz 250 TL'dir. Toplum olarak Ramazan'da biraz daha hayır yapma duyarlılığımız artıyor. Bu vesileyle bizler de bu ayda daha fazla fakire ve mağdura ulaşmak için gayret ediyoruz. Bu ayda mağdur olan herkese bir şekilde ulaşmaya ve yardım etmeye çalışıyoruz. Tabi ki imkânlarımız kısıtlı olduğu için yine tüm imkânları zorlayarak, mağdur ailelere yardımlarımızı ulaştırmak için tüm gayretimizle çalışıyoruz” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91205)
05 Nisan 2022 Salı 05:07
Rabbim hayra koşan, vesile olan ve hayrı destekleyen herkesten razı olsun!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91203)
05 Nisan 2022 Salı 00:58
Yapılan yardım söyleniyorsa ve boy boy fotoğrafla gazetelere veriliyorsa o yardım değil şovdur ve İslami inanca da terstir.
12.05.2024
17:39
Bingöl`de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl'de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl merkez Çapakçur Vadisi'nde iki akraba arasındaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan gerilimde ateş açan kişi, bir kişinin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına sebep oldu. Polis, cinayet zanlısını yakalama çalışmalarını sürdürüyor.
12.05.2024
16:22
Bingöl`de yol levhasına çarpan araç hurdaya döndü! 1 ölü 3 yaralı
Bingöl'de yol levhasına çarpan araç hurdaya döndü! 1 ölü 3 yaralı
Bingöl'de kontrolden çıkan hafif ticari araç, yol levhasına çarptı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken 3 kişinin de ağır yaralandığı öğrenildi.
12.05.2024
16:21
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerince gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 3 kişi gözaltına alındı.
12.05.2024
16:20
Kaya`dan muhalefete eleştiri! `Daha ilkeli bir duruş olurdu!`
Kaya'dan muhalefete eleştiri! 'Daha ilkeli bir duruş olurdu!'
İl Genel Meclisi'nde yapılan meclis başkanlığı ve KÖYDES seçimlerine ilişkin muhalefeti eleştiren DEM Partili İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kaya: 'Muhalefet partilerinin temsilcileri, AK Parti ile hareket etmeleri için gönderilmişse halk AK Parti'ye oy vermeliydi. Eğer muhalefet partilerine oy vermişlerse, muhalefet partileri kendi aralarında bir birliktelik sağlayamasa da her parti kendi adayını gösterip oylayabilirdi. Bu daha ilkeli bir duruş olmuş olurdu' dedi.
12.05.2024
16:19
Karaarslan:
Karaarslan: 'Depreme hazırlık kâğıt üzerinde kalmamalı'
Bingöl'ün deprem riskine dikkat çeken ve olası bir depreme karşı hazırlıklı olup deprem eğitimi, bilinçlendirme çalışmaları ve deprem yapı güvenliğinin acilen artırılması gerektiğini vurgulayan BİNDAG Başkanı Semiramis Karaarslan, 'Depreme hazırlık çalışmaları sadece bir güne sığdırılmadan, kâğıt üzerinde kalmaksızın yapılmalıdır' dedi.
11.05.2024
15:50
Bin Dekarlık alanda Yedisu horoz kuru fasulyesi ekilecek
Bin Dekarlık alanda Yedisu horoz kuru fasulyesi ekilecek
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Burhan Bahadır: 'Bu yıl çiftçilerimize yüzde 75'i hibeli 17 ton Yedisu Horoz Kuru Fasulyesi dağıttık. Pazar noktasında da gerekli desteği sunuyoruz. Verimli bir yıl olursa, çiftçimizin yüzü gülecek inşallah' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın