KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Vali Ekinci, camii açılışına katıldı

Vali Kadir Ekinci, hayırsever iş adamı Turan Durmuşoğlu tarafından Kiğı Darköprü (Hurs) köyünde yaptırılan 'Menekşe-Hüseyin Durmuşoğlu Camii'nin açılış programına katıldı.

Vali Ekinci, camii açılışına katıldı
07 TEMMUZ 2022 PERŞEMBE 16:34
6
1725
0
AA aa

Vali Kadir Ekinci, hayırsever iş adamı Turan Durmuşoğlu tarafından Kiğı Darköprü (Hurs) köyünde yaptırılan 'Menekşe-Hüseyin Durmuşoğlu Camii'nin açılış programına katıldı.

Açılış programında konuşan Vali Kadir Ekinci, şu ifadelere yer verdi:

“Bizler yeryüzünün dört bir yanındaki camilerimizi Kabe-i şerifin birer şubesi olarak görüyoruz.

Medeniyetimizin en önemli simgelerinden olan camilerimiz, milletimizin yerleştiği coğrafyalara vurduğu ölümsüz mühürleridir.

Peygamber efendimiz Medine'ye hicret ettiğinde nasıl ilk işi bir mescid inşa etmek olduysa, bizim milletimiz de hamdolsun gittiği yerlerde ilk önce cami inşa ederek hayatı camiden başlayan ve cami etrafında şekillenen bir örnekliğe dönüştürmüştür.

Çünkü bizim için camiler sadece ibadet edilen yerler değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel etkinliklerin gerçekleştiği eğitim mekanları, öğrenme alanlarıdır.

Bugün ülkemizin tüm camilerinde, özellikle yaz tatili olması nedeniyle çocuklarımız din ve ahlak eğitimi almakta, anne ve babalarına hayırlı birer evlat, vatana ve millete faydalı birer vatandaş olarak yetiştirilmektedirler.

Aynı şekilde camilerimiz her birimizin temizlikten düzene, dini bilgilerden Türkiye gündemine dair konuları öğrendiğimiz, farkında olmadan çok yönlü geliştiğimiz mukaddes mekanlardır.

Onun için camilerimizi ve fonksiyonlarını ziyadesiyle önemsiyoruz.

Ben bu vesileyle camimizi yaptıran “Menekşe ve Hüseyin Durmuşoğlu” çiftine çok çok teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun.

İnşallah hep birlikte camilerde rahman ve rahim olan rabbimize secde edecek ve buraları imar edeceğiz.

İnşallah saf ve samimi duygularla inşa edilen bu camilerde geleceğimizi teslim edeceğimiz ve peygamberimizin ifadesiyle ‘neşeyi ibadette arayan gençler' yetişecektir.

İnşallah camilerimiz sadece emeklilerimizin ve yaşlılarımızın geldiği bir yer olmayacak aksine birer ibadet, bilgi, birlik ve beraberlik mekanı olacaktır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
17.05.2024
09:35
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atamalarda yapılacak olan mülakatların nasıl yapılacağını katıldığı bir televizyon programında açıkladı.
16.05.2024
15:45
`Kural dışı` hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
'Kural dışı' hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
Suudi Arabistan, hac sürecinde, 'hac vizesi' almayanlara para cezası uygulama kararı aldı. Vizesiz, 'kural dışı' hac ibadetini yapmaya çalışanlara 10 bin riyal yani 85 bin Türk lirası para cezası kesilecek.
16.05.2024
15:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kurban Bayramı hazırlığı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı hazırlığı
2024 yılı Kurban organizasyonunu başlatan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 'Kurbanınız Umut Olsun' çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı. Bu yıl için belirlenen kurban bedeli de açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın