KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Vali Ekinci: 'Efendimiz, hayatımızın her safhasının rehberidir'

Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayımlayan Vali Kadir Ekinci; 'O'nun hayatı sadece ümmeti için değil, kendisinden sonra gelen tüm insanlık için de en güzel bir rehberdir.'

Vali Ekinci: `Efendimiz, hayatımızın her safhasının rehberidir`
06 EKİM 2022 PERŞEMBE 17:56
4
1048
1
AA aa

Vali Kadir Ekinci, 7 Ekim Cuma günü idrak edilecek ‘Mevlid Kandili' nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında, “Âlemlere rahmet olarak gönderilen son peygamber Hz. Muhammed (s.a.v)'in dünyaya teşriflerinin sene-i devriyesinin İslam ümmeti olarak idrak edileceğini hatırlatan Vali Ekinci, şunları kaydetti;

“Her daim ümmeti olmakla iftihar ettiğimiz kalplere mahbûb, akıllara muallim ve nefislere mürebbi Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v), bize hayat veren zikri, furkanı, ilmi, hikmeti, kitab-ı mübini ve beyanı getirdi. Hz. Aişe validemizin deyişiyle, ahlakı Kur'an olan bir güzel örneklikle vahyi bilfiil yaşayarak, kendi benliğinde ve kendi ruhunda müşahhas hâle getirdi ve bizler için ebedi bir rehber oldu. O, yüce rabbimizin ‘Muhakkak ki sen büyük bir ahlak üzeresin' takdiri ile Âlemlerin rabbine, insanlara ve tüm varlık âlemine karşı görevlerimizi öğretti. Din gününü hatırlattı. Hakkı, hakikati, adaleti, fazileti ve merhameti öğretti. Kalpleri ve gönülleri barış ve selamet üzerine birleştirdi.

O'nun hayatı sadece ümmeti için değil, kendisinden sonra gelen tüm insanlık için de en güzel bir rehberdir. Unutmayalım ki, bir Müslümanın O'nun hayatıyla olan bağı ne kadar güçlü, ne kadar muhkem, ne kadar gerçekçi ise, diniyle olan bağı da o derece güçlü, sağlam ve sahicidir.

Aile reisliği, idareciliği, ticareti, dostluğu, arkadaşlığı, ödün vermez mücadelesi, sağlığı, hastalığı ve yaşlılığı ile Efendimiz, hayatımızın her safhasının rehberidir. O, elçi olmadan önce de Emin'di. O, ömrünün her aşamasını ümmeti ve tüm insanlık için bir edep, ahlak, muhabbet timsali olarak yaşadı.  Öyle ki, onun hayatına kastetmek için gelenler onda hayat buldular, O'na husumet besleyenler O'nda sevgiyi ve şefkati öğrendiler. Efendimiz emin kişiliğiyle, adaletiyle, hakkaniyetiyle, merhametiyle, edep, tevazu ve hayâsıyla insanlığa yepyeni bir dünyanın, yepyeni bir bakışın, estetiğin ve kavrayışın kapılarını açtı.

Sezai Karakoç'un deyişiyle, ‘O, insanı varoluşunun bir saçmalık olmadığı bilincine erdiren bir medeniyet kahramanıdır.'

Son peygambere ümmet olmak, pek tabiidir ki sadece O'nun varlığından ve doğumundan haberdar olmakla sınırlı değildir. Onun için peygamberimizi anmaktan çok anlamaya yönelmeliyiz. Yolunu ve yöntemini örnek almalı, ashabına öğrettiği değer ve ölçüleri zaman ve mekân sınırlarının ötesinde kendi dünyamıza taşımalıyız.

Efendimizin kutlu doğumunun müjdeleyicisi olan bu zaman kesitini, dürüstlük, insan haklarına saygı, yararlı insan olma, zayıf ve muhtaçlara yardım, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germe, emaneti koruma, tevazu, sevgi, saygı, güven, kardeşlik, samimiyet, sadakat, vefa, hak ve hakikat ekseninde hayatımıza yön veren büyük bir fırsat olarak görelim ve değerlendirelim.

Bu duygu ve düşüncelerle; Bingöllü hemşerilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslâm âleminin Mevlid Kandilini tebrik ediyor; bu zamanda saklı güzelliklerin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmeye vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95899)
06 Ekim 2022 Perşembe 19:07
Şüphesiz Muhammed sav bizim her konuda örneğimiz, önderimizdir. Lakin sizin söylediğiniz sadece lafta kalıyor uygulamaya geçmiyor.
Sizi her konuda olduğu gibi hüküm konusunda da Peygamber sav'in yönettiği gibi yönetmeye, hükmettiği gibi hükmetmeye davet ediyoruz. Gelin Rabbimizin nuru olan ŞERİATLA yönetelim, yönetilelim. Selam hidayete tabi olanlara olsun.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın