KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Mayıs 2024 Pazartesi
°C

Validen jandarma talimatı!

Valilikteki toplantıda kum ocaklarının kum alırken köprü ayaklarını aşındırdığına dikkat çeken Çeltiksuyu Köyü muhtarının bu sözlerine üzerine Genel Sekreter Işık, cezaların kesildiğini ancak caydırıcı olmadığını söyledi. Vali ise talimatı verdi; 'Jandarma duruma el atsın!

Validen jandarma talimatı!
28 ARALIK 2017 PERŞEMBE 21:09
0
4420
1
AA aa

Yılın son muhtarlar toplantısında Bingöl Valilik toplantı salonunda, Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Vali Yardımcısı Tunahan Çil, Kurum Müdürleri ve muhtarlar bir araya geldi.

Vali Mantı'nın açılış konuşmasından sonra söz alan muhtarlar köy ve mahalleleri hakkında sorunlarını dile getirip, ilgili kurumların çözüm sunmasını talep etti.

Genel olarak Yol, Kanalizasyon, gölet ve içme suyu gibi problemlerin dile getirildiği toplantıda, bazı muhtarların ciddi konularda yaşadıkları sıkıntıları dinleyen Vali Mantı, gerekli kurumların bu konulara dikkat etmeleri konusunda talimatlar verdi.

“KUM OCAKLARI KÖYLERİ KURUTTULAR”

Toplantının en dikkat çekici sorunlarından birisi Çeltiksuyu köyünde bulunan kum ocakları oldu. Söz alan köy muhtarı, kum ocaklarının kaçak kum çekmesinden dolayı derelerin kuruduğunu hatta köprü ayaklarından çekilen kumlarla bazı köprülerin yıkılma tehlikesi altında olduğunu söyledi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Işık, kendilerinin sadece ceza yazma yetkilerinin olduğunu ve yazılan cezaların caydırıcı olmadığını söylerken Vali Mantı, konuyla ilgili Jandarma Komutanına bilgi vereceğini ve Jandarma'nın bu problemle ilgilenmesini isteyeceğini söyledi.

“ASFALT SÖZÜ VERİLDİ AMA YAPILMADI”

Balpınar Köyü Muhtarı Abdülaziz Bucuka ise kendilerinin merkez köyü olmasına rağmen yollarının asfalt olmadığını belirterek, “Defalarca söz verilmesine rağmen köy yolumuz yapılmadı. Köyümüzden şehre gelen su hattından dolayı bazı arızalar yaşandığında arıza ekipleri de ulaşmakta zorlanıyor. Özellikle kış aylarında “dedi.

Bucuka'nın talebini haklı bulan Başkan Barakazi, “Doğrudur. Balpınar'a arıza ekiplerimizin ulaşması bile 3 gün sürebiliyor kar yağdığı zamanlarda. Ayrıca bu köyümüz kır turizmi açısından son derece önemli bir alan. Yaz aylarında binlerce insanın ziyaret ettiği bir bölge. Bu konuda İl Özel İdaremizin daha titiz davranmasını istiyorum “dedi. İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Işık ise köyün nüfus bakımından az olduğu için öncelik sırasına girmediğini bu yüzden hizmetler noktasında önceliği başka köylere verdiklerini ifade etti.

“BAHÇELİEVLER'E SAĞLIK OCAĞI”

Bahçelievler'e yıllardır sağlık ocağı taleplerinin olduğunu ama bir türlü yapılmadığını söyleyen Mahalle Muhtarı Emine Çakmak, bu konuda Vali Mantı'nın müdahale etmesini istedi. Çakmak'a cevaben söz alan Sağlık İl Müdürü Dr. Vedat Söyiler, 5 yıldır planladıkları bir proje olduğunu, ihalesinin yapıldığını ve 2018'de sağlık ocağını yapacaklarını söyledi.

Toplantıda söz alan Muhtarlar Derneği Başkanı ise bahsedilen problemlerin %5'lik bir problem olduğunu, köy ve mahallelerde yüzde 80'lik bir problemi çözdüklerini, Valilik ve Belediye ile koordineli çalışmalarının neticesinde başarılı olduklarını ifade etti.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21198)
29 Aralık 2017 Cuma 16:14
tapulu arazi bırakmadılar çevre düşmanları
19.05.2024
23:11
Görür`den kritik Bingöl uyarısı;
Görür'den kritik Bingöl uyarısı; 'Deprem üretme zamanı dolmuş'
Katıldığı bir programda Tunceli ve Bingöl için kritik deprem uyarısını bir kez daha yineleyen Prof. Dr. Naci Görür; 'Erzincan, Bingöl-Karlıova arası endişe ettiğimiz yer. Deprem olma periyodu dolmuş, tehlikeli bir duruma gelmiş artık. Deprem üretme zamanı dolmuş' dedi.
19.05.2024
22:53
Bingöl`de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105'inci yılı coşkuyla kutlandı.
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın