KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Yamaç yolu ve göleti için toplandılar

Yaklaşık 3 ay önce meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşıma kapatılan Yamaç Köy yolunun açılması talebiyle toplanan köylüler, kış gelmeden çözüm bulunması isteklerini paylaştılar. Bir diğer talep de gölet işinin tamamlanması oldu. İlgili kurumların yanıtı ise şöyle;

Yamaç yolu ve göleti için toplandılar
09 EKİM 2022 PAZAR 15:55
5
2844
6
AA aa

Bingöl merkeze bağlı Yamaç Köy yolu, yaklaşık 3 ay önce meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı. Söz konusu yolda ilgili kurumlarca incelemeler yapılırken, köy sakinleri de yolun kış ayları gelmeden yapılması talep ediyor.

Birçok köy yolunun söz konusu Yamaç Köy yolundan faydalandığını belirten köylüler, öğrenci ve hastaların da sıkıntı yaşadığını dile getirdi.

“KÖYLÜ DE, ÖĞRENCİLER DE, HASTALAR DA SIKINTI YAŞIYOR”

Köy sakinleri adına açıklama yapan Alaattin Elaltunkara, bölgedeki köylerin yıllardır heyelan nedeniyle sıkıntı çektiğini aktardır.

Elaltunkara, “Burada toplanmamızın nedeni, sürekli çöken Yamaç Köy yolunu kullanan köylüler olarak yaşadığımız sorunları bir kez daha kamuoyuna duyurmaktır. Yamaç köy yolunu kullanan birçok köy var. Bu köylerimizde yaşayan ve ikamet eden köylülerimiz, yıllardan beri bu yol sorununu yaşamaktadırlar. Sürekli heyelanlar sonucu çöken yolumuz, artık geçici onarımlara da dayanamaz oldu. Bu geçici çözümlerin hiçbir fayda vermediği görülmüştür. Konuya ilişkin Bingöl'deki kamu kurum ve kuruluşlarına, siyasilerimize ve ilgili tüm makamlara başvurular yapılmıştır. Şuan burada ciddi bir ulaşım sorunu yaşanmaktadır. 9 kilometre olan yol, heyelan sebebiyle dolaylı yollardan yaklaşık 20 kilometreye çıkmaktadır. Bu yöredeki tüm köylere maddi anlamda bir külfet getirmektedir. Köy yolumuzun sağlıklı olmaması ve mesafenin uzaması nedeniyle okula giden öğrencilerimiz ve hastalarımız sıkıntı yaşamaktadırlar. Toplanmamızın nedeni, başta da belirttiğimiz gibi sesimizi yetkililere duyurmak ve Yamaç Köy yolunun kış mevsimine girmeden acilen çözüme kavuşturulmasını sağlamaktır” dedi.

“YAMAÇ GÖLETİ TAMAMLANMALI ARTIK”

Elaltunkara, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Seçim dönemlerinde köyümüze gelip bizlerden oy isteyen siyasilerimizin maalesef, seçim sonrası köylerimizi unutmaktadırlar. Ayrıca 4 yıldır yılan hikâyesine dönen Yamaç Göletinin biran önce tamamlanmasını istiyoruz. Yamaç köy yolunu çözüme kavuşturmadan köylerimize gelip oy istemeyin. Öncelikle köy yolumuzu inşa edin, köylülerimizin yaşadığı mağduriyeti ortadan kaldırın. Artık yeter. Yamaç köyü yolu ve göleti yapılsın.”

KARAYOLLARI: “SONDAJ YAPILDI, İHALEYE ÇIKILACAK”

Yöre sakinlerinin talepleriyle ilgili bilgisine başvurulan Karayolları 84. Şube Şefliği yetkilileri, bölgede heyelan nedeniyle sürekli kaymalar yaşandığını, sübvansiyon tedbirler yerine kalıcı çözüm üzerine de çalıştıklarını ve bu kapsamda yaklaşık 1 hafta önce sondaj çalışmalarının tamamlandığını söylediler.

Teknik ekiplerin yapacağı çalışmaların neticesinde ihaleye çıkacaklarını aktaran yetkililer: “Heyelan riski devam ederken yolu ulaşıma açamayız. Olası bir durumda yaşanacak can kayıplarının hesabını kim, nasıl verebilir? Hedefimiz çözüm üretmek ve riskleri ortadan kaldırmak. Şuan alternatif güzergâhlar kullanılıyor. Yakın zamanda ihalenin yapılması planlanıyor” dediler.

“GÖLET İŞİ ÖDENEK NEDENİYLE GECİKTİ”

Yamaç Göletinin yapımıyla ilgili görüşleri alınan Devlet Şu İşleri (D.S.İ) 94 Şube Müdürlüğü yetkili ise ödenek sıkıntısı nedeniyle gölet yapımının geciktiğini ifade ettiler.

İkmale kalan işin yeniden ihale edildiğini ancak ödenek sorunu nedeniyle bu yıl yetiştiremediklerini ifade eden D.S.İ. yetkilileri; “Şuan bölgede çalışmalar devam ediyor. Projede revizeye gidildi, 2,5 metre bir yükseltme durumu oluştu ve bu da biraz zaman aldı. Yan seddi, yolu, elektrik direklerinin kurulumu ve çeşitli beton işleri yapıldı. Çalışmalar devam ediyor ancak ödenek sıkıntısı nedeniyle bu yıl yetişmedi. Seneye ödenek sorunu aşıldığı gibi Yamaç Göletini tamamlamış olacağız” açıklamasında bulundular.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95949)
10 Ekim 2022 Pazartesi 13:22
O fotoğraf karesi içerisinde gözüken o yörenin insanlarına seslenmek istiyorum. Aranıza provokatörlük yapmak isteyenler var ve bunu siyasetin eliyle yapmak istiyorlar. aranızda barındırmayın.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95944)
10 Ekim 2022 Pazartesi 09:13
Bingöl siyasetinde yeni yüzlere ve taze kana ihtiyaç var. (daha önce vekil seçilen mevcut vekiller de dahil , aday adayı olan ve aday olan kişiler Bingöl siyasetinden ve Bingöl'ün yakasından düşsünler. Hep aynı isimler ve akrabaları ön plana çıkmaya devam ederse 1 oy da 1 oydur. Yakarım gitsin.)
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95939)
10 Ekim 2022 Pazartesi 08:14
seçim geliyor merak etmeyin, seçim öncesi projesi saha keşfi tamamlanır, seçim sonrası unutulursunuz, uyanın artık
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95937)
10 Ekim 2022 Pazartesi 01:30
Yaklaşık 3 ay önce köyün yolunun çöktüğü bildiriliyor fakat daha yeni yani 1 hafta önce sondaj vuruluyor zahmet etmeseydiniz artık yaa araçlarımızla çöken yere kadar gelip park eder geri kalan yolu eşeklerle devam ederdik . Gölet için ise Sayın bakan ve vekilin köyüne gelince ödenek var başka köylere ödenek yok sayın feyzi berdibek'in evinin yoluna bakın neyse söylenecek çok şey varda gerek yok sandıkta görüşecez...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95934)
09 Ekim 2022 Pazar 20:13
Siyasilerimiz Elazığ yoluna ve/veya kendi köy yollarına yatırım yapmaya lütfen devam etsinler. Sayın başkan çok güzel söylemiş. KİMSE SEÇİM DÖNEMİ BİZDEN OY İSTEMEYE GELMESİN.!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95931)
09 Ekim 2022 Pazar 17:11
Hele bır yolunuzu kurtarın gölet zaten cözülmıyen bulmaca oldu genç ıle solhan olsaydı gece olsaydı bu yolu yaptırırdılar
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın