KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Depremi 12 gün önceden tahmin ettim

Emekli öğretmen Kadir Sütçü, “Süt Beyaz Bulutlar” adını verdiği sistemle Bingöl’ün Kiğı ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremi, 12 gün öncesinde tahmin ettiğini iddia etti.

Depremi 12 gün önceden tahmin ettim
03 ARALIK 2015 PERŞEMBE 23:40
1
4910
0
AA aa

 Bingöl'ün Kiğı ilçesinde bir saat içerisinde 4 ayrı köyde 13 ayrı deprem meydana geldi. En büyüğü 5.5 şiddetindeki depremde can kaybı yaşanmazken halk büyük panik yaşadı.

Bingöl ve çevre illerde hissedilen 5,5 büyüklüğündeki depremle ilgili gazetemize açıklamada bulunan Sütçü, Biz hava durumunu ve bulutları takip ederek Bingöl depremini 12 gün önceden tahmin ettiğini söyledi.

Sütçü, “Amerika kıtasında meydana gelecek MEGA deprem öncesinde oluşan sütçü bulutları Atlantik Okyanusu, İzlanda ve Avrupa kıtasını geçerek Türkiye üzerine geldi. Havamızı soğuttu. Ankara'da yağan kar ise Türkiye veya çevresinde meydana gelecek bir depremin işaretidir. 
Marmara Bölgesi ve Karadeniz Bölgesi üzerinde görünen Sütçü Bulutları Bingöl üzerinden Doğu'ya gidemedi. Bu olaydan sonra hava durumunu ve bulutları takip ederek, Bingöl depremini 12 gün önceden tahmin ettik ve duyurduk” dedi.

Depremlerin küresel ısınma-soğuma, iklim değişikliği ve hava kirliliği konularında en önemli faktör olduğunu kaydeden Sütçü, “Küresel ısınma-soğuma, iklim değişikliği ve hava kirliliği konularında en önemli faktörün depremler olması sebebiyle bu konularda mücadeleyi sağlamaya yönelik uluslararası toplantılarda depremlerin de dikkate alınması lazım. Çünkü sera gazı salınımında depremler önemli bir faktördür. Deprem fırtınaları soğumayı depremlerin olmaması ise mevsim normali üzerindeki ısınmayı meydana getiriyor” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
04.04.2026
02:49
Bingöl`de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TAKE Projesi kapsamında sebze üreticilerine yönelik yüzde 50 hibeli fide desteği başvurularının 6 Nisan itibarıyla başlayacağını duyurdu.
04.04.2026
02:36
SP Lideri Arıkan Bingöl`den seslendi;
SP Lideri Arıkan Bingöl'den seslendi; 'Erken Seçim Şart'
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Bingöl'de yaptığı açıklamada ekonomik şartlar ve toplumsal kutuplaşmanın yönetilemez noktaya geldiğini savunarak erken seçim çağrısında bulundu.
04.04.2026
02:00
Gençliğin
Gençliğin 'Abisi' Arif Kaya İlçe Müdürü Oldu
Genç ilçesinde uzun yıllar Spor Eğitim Uzmanı olarak görev yapan Arif Kaya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevine getirildi. Kaya'nın görevlendirmesi spor camiasında memnuniyetle karşılandı.
04.04.2026
01:26
HÜDA PAR`dan İmar Talebine Ret:
HÜDA PAR'dan İmar Talebine Ret: 'Emsal Oluşturur'
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Genç Belediye Meclisi'nde gündeme gelen parsele özel imar talebine iki ayrı toplantıda da ret oyu verdiklerini açıkladı. Talebin ise diğer partilerin oylarıyla kabul edildiği belirtildi.
04.04.2026
01:02
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Platformu'nun 2025–2026 değerlendirme toplantısında hem geride kalan yılın çalışmaları masaya yatırıldı hem de yeni döneme ilişkin hedefler netleştirildi. Toplantıda özellikle eğitim ve sosyal yardımlaşma faaliyetleri öne çıktı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın