KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Ağustos 2025 Cumartesi
°C

Emniyet kemeri tokası yasaklandı

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün valiliklere gönderdiği genelge üzerine, emniyet kemeri yerine takılan tokanın satılması, kullanılması ve bulundurulması yasaklandı. Yasağa uymayanlara Kabahatler Kanunu çerçevesinde 182 lira ceza kesilecek.

Emniyet kemeri tokası yasaklandı
16 ARALIK 2013 PAZARTESİ 07:23
0
3140
0
AA aa

Erzincan'da geçtiğimiz ay meydana gelen kazada 31 yaşındaki Ersin Coşgun ve nişanlısı 25 yaşındaki Esra Gerek'in emniyet kemerinin sesini kesmek için toka taktıklarının ortaya çıkması üzerine valilik, emniyet kemeri tokasının satışını ve kullanılmasını yasaklamıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü bu uygulamanın ülke geneline yayılması için valiliklere genelge gönderdi.

'ÖLÜM TOKASI' DİYE BİLİNİYOR

Otomobil aksesuarcılarında 5 liraya satılan aparatın satışında kanunen bir yasak yoktu. Polislerin 'ölüm tokası' olarak nitelendirdiği bu aparatın 'emniyet kemeri ile hava yastığı arasında senkronu bozduğu'na dikkat çekiliyor.

İLK ERZİNCAN'DA BAŞLADI

Erzincan- Erzurum karayolunda 17 Kasım günü meydana gelen kazada Ersin Coşgun yönetimindeki 24 EN 802 plakalı otomobil, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontrolden çıktı. Otomobil, karşı yönden gelen ve İstanbul'dan Iğdır'a gitmekte olan Uğur Özkaya yönetimindeki 76 DN 447 plakalı TIR'ın altına girdi. Kazada, sürücü Ersin Coşgun ile yanında bulunan ve 2 ay sonra evlenmeyi planladığı nişanlısı Esra Gerek, hayatını kaybetti. Nişanlı çiftin emniyet kemerlerinin takılı olmadığı ve uyarı sinyali vermemesi için de toka kullanıldığının fark edilmesi üzerine Vali Abdurrahman Akdemir harekete geçti. Türkiye genelinde bir ilke imza atan Vali Akdemir kazadan 10 gün sonra yayınladığı genelgeyle, Erzincan sınırları içinde emniyet kemeri yerine takılan tokanın satılması, kullanılması ve bulundurulmasını yasakladı.

YASAK ÖRNEK OLDU

Valiliğin aldığı kararın ardından Emniyet Genel Müdürlüğü Erzincan'daki uygulamanın 81 ile yayılması için valiliklere birer genelge gönderdi. Genelgede, emniyet kemeri sesini kesmek için kullanılan tokaların satışı, kullanılması ve bulundurulmasının yasaklanması istendi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.08.2025
20:05
Ataoğlu, husumetli aileleri barıştırdı
Ataoğlu, husumetli aileleri barıştırdı
Zikte Aşireti Lideri İbrahim Ataoğlu, yakın tarihlerde aralarında husumet oluşan üç aileyi barıştırdı. Ataoğlu: 'Kalpten kalbe uzanan bu köprüde selamı büyüttük, kardeşliği yeniden inşa ettik.'
01.08.2025
20:04
Bingöl`de apartman yangını
Bingöl'de apartman yangını
Bingöl'de apartman dairesinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.
31.07.2025
20:54
Bingöl içme suyu hattında son viraj!
Bingöl içme suyu hattında son viraj!
Çalışmaları yerinde inceleyen Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan: 'Son virajı aşıyoruz. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yakın zamanda su problemini Bingöl gündeminden tümüyle kaldırmış, halkımıza kesintisiz su aktarımını sağlamış olacağız' dedi. Başkan Arıkan, bundan sonrası için de önemli mesajlar verdi!
31.07.2025
20:50
Bakan Yumaklı Bingöl`e geliyor
Bakan Yumaklı Bingöl'e geliyor
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Cuma günü Bingöl'e geliyor. Çeşitli ziyaretlerde bulunacak olan Bakan Yumaklı, sektör temsilcileriyle de toplantı yapacak.
31.07.2025
20:10
Bingöl`de odunluk yangını korkuttu!
Bingöl'de odunluk yangını korkuttu!
İtfaiye ekiplerinin erken müdahalesiyle alevler eve sıçramadan söndürüldü.
31.07.2025
20:03
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 2 bin 365 kök kenevir ele geçirildi
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 2 bin 365 kök kenevir ele geçirildi
Bingöl'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından3 ayrı noktada gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 2 bin 365 kök kenevir ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın