KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Haziran 2026 Pazar
°C

'Bush için bile yüreğim yanıyor'

Ahmedinejad'dan ilginç Bush yorumu

 `Bush için bile yüreğim yanıyor`
18 EYLÜL 2008 PERŞEMBE 23:48
0
1397
0
AA aa
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İran halkının bütün milletlerle dost olduğunu, barış ve adaletin tüm dünyaya hakim olması için çalıştığını söyledi.

Ahmedinejad, Tahran'da bugün düzenlediği basın toplantısında yerli ve yabancı basın mensuplarının çeşitli konulara ilişkin sorularını cevapladı.

İran Cumhurbaşkanı, yardımcısı İsfendiyar Rahim Meşai'nin "İran bugün, ABD ve İsrail halkıyla dosttur. Dünyada hiçbir millet düşmanımız değil, bu bir iftihardır" yönündeki sözlerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, İran halkının barış ve dostluk adına tüm milletlerle birlikte olduğunu söyledi.

Yardımcısının açıklamalarını, hükümet ve İran halkı adına üstlenen Ahmedinejad, "İsrail adında bir millet ve devleti tanımıyoruz. İşgal topraklarına zorla götürülenlerle siyonistleri ayrı tutuyoruz. Siyonistlerin, Yahudi oldukları iddiası da doğru değil. Onlar, 60 yıldır bölgede cinayet işliyorlar" ifadesini kullandı.

"Filistin halkının, kendi kaderini kendisinin belirlemesine izin verilmeli" diyen Ahmedinejad, "Büyük İsrail hayali bir yana, küçük İsrail fikri bile tamamen ölmüştür. Onlara tavsiyemiz zulümden vazgeçmeleri ve işgale son vermeleridir" dedi.

Yüreklerinin bütün milletler için yandığını söyleyen Ahmedinejad, "Sayın Bush için bile yüreğimiz yanıyor. Salih ve yararlı olabilecek bir insan öyle bir noktaya geliyor ki, işlediği cinayetlerin sayısını kendisi bile bilmiyor. Bunları kinden değil, merhametimizden dolayı söylüyoruz. Çünkü biz zulme karşıyız" diye konuştu.

Ahmedinejad, BM Genel Kurulu'na katılmak için gideceği ABD'de, özgür bir ortamda televizyonların önünde başkan adayları ile görüşmeye hazır olduğunu belirtti.

UAEK'nın son raporuna ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Ahmedinejad, "UAEK, İran'ın nükleer enerji faaliyetlerinin barışçıl olduğunu en az 12 kez teyit etti. Bu konuda bir sorun yok" dedi.

Raporda, "İran, ABD'nin iddialarına cevap vermedi" ifadesinin yer aldığına da değinen Ahmedinejad, "UAEK'nın görev ve sorumluluğu dışında böyle bir talepte bulunmaya hakkı yok" diye konuştu.

Ahmedinejad, İran aleyhindeki yaptırım kararlarını da bunlara imza atanların bir aczi olarak değerlendirdi.

İran Cumhurbaşkanı, olası yeni yaptırımların da İran halkını yolundan alıkoyamayacağını ve haklarından vazgeçiremeyeceğini söyledi.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Burkankulu`ndan `çekildi` iddialarına yanıt
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl`e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi`nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın