KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2025 Cuma
°C

‘HALEP’E YOL AÇIN’ KAMPANYASI UZATILDI

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, “Halep’e Yol Açın” yardım kampanyasının 13 Ocak 2017 tarihine kadar uzatıldığını söyledi.

 ‘HALEP’E YOL AÇIN’ KAMPANYASI UZATILDI
02 OCAK 2017 PAZARTESİ 21:12
0
1356
0
AA aa

Bingöl Belediyesi, Memur-Sen Bingöl Şubesi ve Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH) tarafından başlatılan “Halep'e Yol Açın” yardım kampanyasına ilişkin basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Bingöl Belediyesi Başkanı Yücel Barakazi, 5 Ocak'ta son bulan kampanya süresinin, daha geniş kitlelere ulaşması ve daha geniş bir katılım sağlanması amacıyla 13 Ocak'a kadar uzatıldığını söyledi.

Barakazi, “Belediyelerimiz ve STK'lar bu kampanya için bir takım yardımlarda bulundu. Bundan sonraki süreçte de gelecek yardımları da birleştirip, ortak bir yardımı savaş mağdurlarına göndermeyi planlıyoruz.” dedi.

Bingöl Belediyesi öncülüğünde başlatılan kampanyaya Genç ilçesinden destek verdiklerini belirten Genç Belediye Başkanı Genç Belediye Başkanı M. Hadi Topraktan ise, ilin başlattığı kampanyayı hem desteklemek, hem beslemek hem de kampanyanın sadece il düzeyinde değil, ilçelere de sirayet etmesi için bizlerde elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah bu birlikteliğimiz, daim olur ve böyle birliktelikler ses getirir. İl belediye başkanımızın öncülüğündeki kampanyayı sürekli kılma adına bir arada olmamız son derece fayda sağlayacaktır. Suriye'deki sıkıntılar hepimizce malum, ama bizler dayanışma içerisinde olarak, birliktelik sağlayarak böyle kampanyalarla onlara destek olmak için elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu.

Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili ise, 2016 yılında İHH olarak başlattıkları kampanyalarla 8 tır malzeme gönderdiklerini anımsatarak, “Bu kampanyayla da belediye başkanlarımız ve diğer sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle daha da güçlü hale geleceğiz. Ben inanıyorum ki Bingöl'den daha fazla yardım tırları çıkacak ve birliktelik açısından da çok daha iyi olur. Bundan sonraki süreçte de birlikte çalışmanın daha faydalı olacağını düşünüyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde Bingöl'e bu kampanyayı yaymayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kampanya çerçevesinde tüm paydaşların canla başla çalıştığını ifade eden Memur-Sen Başkanı Mücahit Çelik de, “Şuan yaraları sarma zamanı, Ensar olma zamanı. İnşallah hiçbir ülke sahip çıkmasa bile, biz ümmetin birer fertleri olarak bu değeri kendimize şiar edinmiş insanlar olarak elimizden geldiği kadar genel merkezimiz ve Bingöl'deki STK'larla beraber ilk günden beri bir çalışma içerisindeyiz. Ayni ve nakdi yardımlar söz konusu. Diyanet İşleri Başkanlığının da bu işi ciddi manada sahiplenmesi bizleri son derece mutlu etmiştir. Bingöl'de de sağlanan imkânlarla beraber birlikte hareket edeceğiz inşallah. Hiç zaman kaybetmeden tüm imkânlarımızı seferber ederek, oradaki kardeşlerimizin yaralarını sarmaya gayret edeceğiz.” dedi. 

Toplantıda konuşan Eğitim-Bir Başkanı Yunus Kava ise, “Bingöl Belediyesi, ilçe belediyelerimiz, Memur-Sen ve İHH, kardeşlerimize Ensar olmak amacıyla en üst manada kampanya başlattılar. İnşallah buradan yükselttiğimiz bu sesle kampanyanın Bingöl'de daha büyük bir karşılık bulacak ve kardeşlerimize ensar olmanın gereğini yerine getirme adına İnşallah Bingöllü hemşehrilerimiz her zamanki yine en üst seviyede duyarlılık gösterecektir. Bingöl'den yine Türkiye'ye örnek olabilecek düzeyde büyük bir yardımla bu Müslüman kardeşlerimize yardımcı olacağız.” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.05.2025
17:39
Bingöl`de yabancı uyruklu hırsız deport edildi
Bingöl'de yabancı uyruklu hırsız deport edildi
Bingöl'de bir bank üzerinde unutulan telefonu çalan yabancı uyruklu şahıs, polis tarafından tespit edilerek yakalandı. Vatandaşın zararı karşılatılırken, şahıs, İl Göç Müdürlüğü tarafından alınan karar ile ülkeden deport edildi.
15.05.2025
16:37
Bingöl Engelliler Platformu Kuruldu
Bingöl Engelliler Platformu Kuruldu
Bingöl'de farklı kategorilerde çalışma sürdüren engelli dernekleri bir araya gelerek platform oluşturdu. Platform başkanlığına Bingöl Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mücahid Korkutata getirildi.
15.05.2025
14:25
Liselere yeni ders geldi: Not verilmeyecek…
Liselere yeni ders geldi: Not verilmeyecek…
Millî Eğitim Bakanlığı 12 yıllık zorunlu eğitim tartışmaları sürerken liselerle ilgili dikkat çeken bir karara daha imza attı. Lise son sınıf öğrencilerinin akademik başarısını artırmak ve üniversiteye hazırlık sürecini desteklemek için müfredata yeni bir ders daha ekliyor. İşte liselerdeki yeni ders ile ilgili detaylar…
15.05.2025
14:17
Memura Haciz Şoku! Ödemeyen yandı!
Memura Haciz Şoku! Ödemeyen yandı!
Memurlara 2012 yılından beri yapılan 'giyim yardımı'nın Sayıştay'a takıldığı öğrenildi. Sayıştay'ın 2021 yılında ödenen giyim paralarını faiziyle geri istediği, ödemeyene haciz gönderileceği aktarıldı. İlk uygulamanın ise DSİ çalışanlarına yönelik olduğu belirtildi.
15.05.2025
13:56
HüDAPAR, kanun teklifi için toplumsal destek turuna çıktı!
HüDAPAR, kanun teklifi için toplumsal destek turuna çıktı!
Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Bingöl İl Başkanı ve beraberindeki heyet, Meclis'e sunulan 'Ailenin Korunması, Sapkınlığın Suç Sayılmasına Dair Kanun Teklifi'ne yönelik toplumsal desteğin sağlanması kapsamında sivil toplum örgütlerini ziyaret edip destek istediler.
15.05.2025
13:33
Bingöl Umut Kervanı`nda Deprem Semineri
Bingöl Umut Kervanı'nda Deprem Semineri
Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı ve Afet Yönetimi Başkanı Cafer Ökmen, Bingöl Umut Kervanı Arama ve Kurtarma Birimine deprem semineri verdi. Afet anı ve sonrasında yapılacaklarla ilgili bilgi veren Ökmen, yürütülecek hazırlıklar için de bilgiler paylaştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın