KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Haziran 2025 Cumartesi
°C

‘Kadına yönelik aile içi şiddet’ eğitimi

Göztaşı: “Bu eğitimlerle sağlıkçıların daha duyarlı hale gelmesiyle mağdurlara erken dönemde psiko-sosyal destek verilebilecek”...

 ‘Kadına yönelik aile içi şiddet’ eğitimi
06 MAYIS 2009 ÇARŞAMBA 08:39
0
1260
0
AA aa
Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele' Projesi kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü personeline eğitim verilmeye başlandı.
Dün saat 10.00'da İl Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen programa İl Sağlık Müdürü Dt. M. Zeki Bingöl, İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürü Metin Göztaşı ve sağlık personelleri katıldı.
bingölmedya

Başbakanlık ve Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün birlikte hazırladığı ‘kadına yönelik aile içi şiddette sağlık personelinin rolü' konulu hizmet içi eğitimin 20 Mayıs'a kadar devam edeceğinin belirtildiği programda açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Dt. M. Zeki Bingöl, kadına yönelik aile içi şiddetin, günümüzde önemli bir halk sağlığı sorunu olarak değerlendirildiğini söyledi.

Şiddet mağduru ve risk altındaki kadınlarda; depresyon, uykusuzluk ve yoğun korku gibi belirtiler görüldüğünü ifade eden Bingöl: “Aile içi şiddet bir sağlık sorunu olmasının yanı sıra diğer bireyleri ve çevreyi de etkilediğinden aynı zamanda toplumsal bir sorundur. Sağlık hizmeti sunanlar açısından konunun önemli bir başka yönü de şiddet mağduru ve risk altındaki kadınlar için yardım alabilecekleri hizmet alanları arasında en başta sağlık hizmetleri geliyor. En çok Sağlık çalışanlarına güven duyulabilmeleri en çok onlardan yardım talep etmeleridir. Bu nedenle sizlerinde desteklerine ihtiyaçları vardır. Yasal sorumluluğu bulunan kuruluşların ivedilikle yeniden yapılandırılması ve sorun alanına yönelik hizmet sunumunun etkinleştirilmesi gerekmektedir. Bu konuda eğitimci arkadaşları kutlar katılımcı arkadaşlara da başarılar dilerim” dedi.

Amaçlarının aile içi şiddeti azaltmak olduğunu belirten İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürü Metin Göztaşı: “Bu eğitimlerle sağlıkçıların daha duyarlı hale gelmesiyle mağdurlara erken dönemde psiko-sosyal destek verilebilecek. 15–49 yaş arasındaki kadınlarla bebek ve çocukların aile içi şiddete karşı takibinin rutin sağlık hizmetleri içinde yer alacak. Eğitimin genel amacı kadınlara ve diğer aile bireylerine aile içi şiddetin konumunu azaltmak ve şiddete maruz kalan çocukların rehberlik ve yönlendirmelerini yapmaktır” dedi. 

Bu eğitimlerin 440 personele verileceğini ifade eden Göztaşı, “Yeni Türk Ceza Kanunu'nda şiddete maruz kalan kadınlarımıza yasal haklarını anlatacağız. İlk etapta ilimizde 1. basamak ( Sağlık Ocakları, Ana Çocuk Sağlığı, Verem Savaş ) ve benzeri birimlerde çalışan sağlık personelleri ile 2. ve 3. basamak(Hastane, Özel Hastanelerdeki acil servis çalışanları ve tüm sağlık personelleri) bu eğitimden geçirilecekler. Bingöl'de şuan ki hedefimiz 440 personeli birer gün eğitimden geçirmek ve akabinde sahada uygulamalı eğitim yapmaktır” diye konuştu.

bingölmedya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2025
22:54
Turhan`dan Bingöl`e vefa! İki okul yaptıracak
Turhan'dan Bingöl'e vefa! İki okul yaptıracak
Bingöl'de birçok alanda destek sunan Katılımevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan, bu kez eğitime sunduğu büyük katkıyla adından söz ettirdi. Turhan, Bingöl'de anne ve babası adına iki okul yaptıracak. Protokol sonrası Turhan'a teşekkür eden Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Okullarımızın Bingöl'ümüze ve evlatlarımıza hayırlı olmasını diliyorum' dedi.
20.06.2025
21:35
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl`e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl'e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK Birinci Dairesi'nin hâkim ve cumhuriyet savcılarının talepleri doğrultusunda yaptığı değerlendirme sonucu hazırlanan kararname, Kurulun internet sitesinde yayımlandı. Kararname kapsamında Bingöl geneli 22 isimin yeri değişti. İşte Bingöl'e gelenler ile Bingöl'den gidecekler…
20.06.2025
18:17
Bingöl`de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Bingöl'de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Konuyu uzmanına sorduk ve fiyat yüksekliğinin sebepleri, diğer illerle fiyat farklığının sebepleri, kurumsal çerçevenin kamuoyunda yanlış yorumlanışı ve dahil edilmeyen konutların akıbetini tek tek açıkladı. Fiyatı yüksek bulan uzman isim, yapılacakları ise şöyle sıraladı;
20.06.2025
17:02
Bingöl`de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 5 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı ve işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi.
20.06.2025
16:54
Bingöl`de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 4 farklı noktada toplam 19 bin 513 kök skunk bitkisi ele geçildi.
20.06.2025
16:37
Bingöl`de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl'de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bir zincir markette tarihi geçmiş süt, tavuk ve açıkta bırakılmış kıyma ürünleri tespit etti. Denetim sonrası markete 21 bin TL ceza kesildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın